Sportas gyvai

Iš triumfuojančio Lionelio Messi lūpų – saldus pažadas Argentinai

35-erių Lionelis Messi tapo pasaulio čempionu sekmadienio vakarą Katare. Daug futbolo gerbėjų ir specialistų galvojo: jei pasieks viršūnę, Argentinos rinktinės superžvaigždė dės tašką nacionalinėje komandoje, bet panašu, kad to nebus.

Du įvarčius finale pelnęs L.Messi nutempė Argentiną ant čempionų sosto. Gražuolę taurę pavyko laimėti tik po baudinių serijos, nors beveik 80 minučių viskas vyko baltai mėlynu scenarijumi.

L.Messi tai buvo 26-osios rungtynės pasaulio čempionate – daugiau nėra sužaidęs niekas.

Dar prieš prasidedant kovoms Katare, Argentinos kapitonas teigė, kad tai bus paskutinis pasaulio čempionatas jam. Kai vyks kitas, L.Messi jau bus 39-eri.

„TyC“ kalbintas L.Messi, tiesa, patvirtino, kad toliau atstovaus rinktinei.

„Laimėjau „Copa America“ ir pasaulio čempionatą per trumpą laiką, – kalbėjo L.Messi. Myliu tai, ką darau, man patinka būti rinktinėje, noriu tai tęsti, noriu žaisti toliau būdamas pasaulio čempionas.

Parvešiu šią taurę į Argentiną ir galėsime tuo visi pasimėgauti.“

L.Messi kalbėjo, kad tapti pasaulio čempionu buvo jo vaikystės svajonė. Paskutinįkart Argentina auksinę taurę į viršų kėlusi buvo 1986-aisiais Meksikoje, kuomet komandą į priekį traukė Diego Maradona.

„Tai visų žmonių vaikystės svajonė. Man pasisekė, kad pavyko pasiekti viską per karjerą. Trūko tik šio, – atsiduso L.Messi. – Tai beprotybė. Tik pažiūrėk, kokia pasaulio taurė graži, ji nuostabi. Norėjau jos taip beprotiškai... Įsivaizdavau, kad galiausiai ji čia atsiras, ji vis artėjo.

Kentėjome, bet galiausiai laimėjome. Visą karjerą to siekiau. Negaliu daugiau nieko prašyti. Ačiū Dievui, jis davė man tai.“

Lionelis Scaloni, treniruojantis Argentiną, pabrėžė, kad L.Messi visada laukiamas rinktinėje.

„Visų pirma, turime jam palaikyti vietą 2026-ųjų pasaulio čempionatui. Jei jis norės toliau žaisti, jis bus su mumis. Jis tikrai pats nusipelnė nuspręsti, kada nori baigti karjerą, ką nori daryti toliau.

Mums toks malonumas jį treniruoti, taip pat jo komandos draugus. Viskas, ką jis atiduoda, persiduoda ir kitiems. Tai neprilygstama, to nesu matęs. Tai žaidėjas, vyras, kuris tiek daug duoda savo komandai“, – kalbėjo Argentinos rinktinės treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius