Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iškovotas titulas neužkels Argentinos į FIFA reitingo viršūnę: tam yra priežastis

Argentinos rinktinė pirmą kartą nuo 1986 metų laimėjo pasaulio futbolo čempionatą, bet tai nepadės argentiniečiams užkilti į pirmąją FIFA reitingo vietą.

Oficialiai FIFA atnaujins reitingą kiek vėliau, bet ESPN jau paskaičiavo, kaip pasikeis rinktinių pozicijos po Katare finišavusių planetos pirmenybių.

Trečią titulą iškovojusi Argentina palypės aukštyn, bet tik vienu laipteliu – iš trečios į antrą poziciją. Lionelio Messi šalis aplenks Belgiją, kuri iš pasaulio čempionato išlėkė jau po grupių etapo.

Pirmoje reitingo vietoje ir toliau išlieka Brazilija, nepaisant to, jog Katare šios šalies futbolininkai iškrito ketvirtfinalyje. Pirmoje vietoje brazilai yra nuo šių metų vasario, kai aplenkė kelerius metus viršūnėje besilaikiusius belgus.

Pagrindinė priežastis, kodėl Argentina neaplenks Brazilijos – būdas, kuriuose argentiniečiai laimėjo pasaulio pirmenybes. Tiek ketvirtfinalyje prieš Nyderlandus, tiek finale prieš Prancūziją jiems prireikė baudinių, o tokios pergalės įvertinamos mažesniais taškų skaičiais nei laimėjimai per pagrindinį rungtynių laiką ar pratęsimą.

ESPN teigimu, tiek argentiniečiai, tiek prancūzai pergalės per 90 arba 120 minučių atveju būtų šovę į pirmąją reitingo poziciją, bet baudiniai garantavo, kad viršūnėje išsilaikys Brazilija.

Finalą pralaimėję prancūzai taip pat palypėjo vienu laipteliu – iš ketvirtos į trečiąją poziciją. Jie irgi aplenkė belgus, kurie nuo šiol bus ketvirti.

Ketvirtfinalyje iškritusios Anglija ir Nyderlandai žengia penktoje ir šeštoje vietose.

Aukštai pašoko Kroatija, iškovojusi trečiąją vietą planetos pirmenybėse ir užkilusi iki septintosios vietos FIFA reitinge. Prieš tai Lukos Modričiaus vedama komanda buvo dvylikta.

Į pasaulio čempionatą net nepatekusi Italija nukrito į aštuntą vietą, Portugalija išliko devintoje, o Ispanija smuko į dešimtą poziciją.

Labiausiai aukštyn pakilo pasaulio čempionate nustebinęs Marokas ir Australija – abi šalys šoktelėjo į viršų per 11 pozicijų. Pirmąja Afrikos šalimi planetos pirmenybių pusfinalyje tapęs Marokas dabar yra vienuoliktas pasaulyje. Australai pakilo į 27-ą poziciją.

Oficialiai atsinaujinęs FIFA reitingas bus paskelbtas ketvirtadienį.

ESPN projektuojamas reitingo 20-tukas:

  1. Brazilija
  2. Argentina
  3. Prancūzija
  4. Belgija
  5. Anglija
  6. Nyderlandai
  7. Kroatija
  8. Italija
  9. Portugalija
  10. Ispanija
  11. Marokas
  12. Šveicarija
  13. Jungtinės Amerikos Valstijos
  14. Vokietija
  15. Meksika
  16. Urugvajus
  17. Kolumbija
  18. Danija
  19. Senegalas
  20. Japonija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas