Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 16 /18:09

Islandų fantastiškas debiutas: sustabdė L.Messi ir Argentinos žvaigždyną

Europos čempionate prieš dvejus metus stebuklus kūrę islandai, panašu, jog yra pasiryžę nustebinti ir Rusijoje. Pirmosiose rungtynėse „vikingai“ netikėtai 1:1 išplėšė lygiąsias žaisdami prieš vieną šio turnyro favoričių Argentiną. Pietų Amerikos atstovai valdė kamuolį ilgiau nei du trečdalius laiko, atliko penkis kartus daugiau perdavimų, bet švieslentėje po rungtynių rankas į viršų kėlė islandai.
Pasaulio čempionato D grupės dvikova: Argentina – Islandija
Pasaulio čempionato D grupės dvikova: Argentina – Islandija / „Scanpix“ nuotr.

19-ąją minutę Sergio Aguero puikiu smūgiu išvedė Argentiną į priekį. „Manchester City“ puolėjas priėmė kamuolį prie 11 metrų žymės, vikriai išsilaisvino nuo gynėjo ir pykštelėjo į viršutinį vartų kampą.

Tačiau kovingi islandai surado jėgų pakilti. Po penkių minučių pirmą islandų ataką atrėmė Wilfredo Caballero, bet kamuolys atšoko ir Alfredas Finnbogasonas iš „Augsburg“ klubo iš baudos aikštelės vidurio pasiuntė kamuolį į vartus – 1:1.

Per likusį laiką argentiniečiai buvo užgulę savo priešininkų vartus, o 64-ąją minutę nuostabų šansą išplėšti pergalę turėjo Lionelis Messi, tačiau ryškiausia Argentinos žvaigždė nesugebėjo įmušti 11 m baudinio ir „Albiceleste“ liko tik su tašku.

D grupėje šeštadienį dar žais Nigerijos ir Kroatijos komandos.

Argentina yra laimėjusi pasaulio pirmenybes 1978 ir 1986 metais, o Islandijai tai buvo debiutas tokio rango varžybose.

Mačą stebėjo ir Argentinos futbolo legenda Diego Maradona.

Rungtynių eiga:

Antrasis kėlinys

Lionelio Messi dar vienas puikus smūgis kaire koja, bet kamuolys prašvilpė visai šalia virpsto.

Ir visgi savo šanso tiek Argentina, tiek L.Messi sulaukė kėlinio viduryje. Už pražangą prieš Maximiliano Meza į islandų vartus buvo skirtas 11 m baudinys. Jį realizuoti ėmėsi L.Messi, tačiau argentiniečio smūgį islandų vartų sargas Hannesas Halldorssonas sugebėjo atremti.

Argentina kontroliavo kamuolį iki pertraukos 74 proc. laiko. Bet atakų pavojingumu Islandija mažai kuo nusileido. Argentinos vartų sargas Wilfredo Caballero tikrai turėjo sukaisti. O L.Messi buvo beveik nepastebimas.

Pirmasis kėlinys

Pirmasis kėlinys baigė dviem pavojingais islandų išpuoliais. Argentinos gynyba neatrodo įtikinamai per pirmąsias rungtynes. Kita vertus, ir atakose Pietų Amerikos komanda nelijo progomis.

„Scanpix“ nuotr./Pasaulio čempionato D grupės dvikova: Argentina – Islandija
„Scanpix“ nuotr./Pasaulio čempionato D grupės dvikova: Argentina – Islandija

40 min. Argentinos futbolininkai reikalavo 11 metrų baudinio, kai kamuolys palietė islando ranką. Bet kamuolys ranką lietė islandui jau pargriuvus, tai tikrai nebuvo tyčinis žaidimas, tad teisėjas argentiniečių maldavimų nepaklausė.

24 min. Įvartis! Islandų atsakas, pasinaudojus Argentinos gynybos klaida. Pirmą islandų ataką atrėmė Wilfredo Caballero, bet kamuolys atšoko ir Alfredas Finnbogasonas iš „Augsburg“ klubo iš baudos aikštelės vidurio pasiuntė kamuolį į vartus – 1:1.

19 min. Įvartis! Sergio Aguero puikiu smūgiu išvedė Argentiną į priekį.„Manchester City“ puolėjas priėmė kamuolį prie 11 metrų žymės, vikriai išsilaisvino nuo gynėjo ir pykštelėjo į viršutinį vartų kampą. Nuostabus smūgis kaire koja.

17 min. Smagus L.Messi smūgis iš toli. Vartininkas kumščiais atrėmė argentiniečio bandymą užklupti netikėtai.

8 min. Labai pavojinga islandų ataka! Argentiniečiai neatsargiai bandė įžaisti kamuolį nuo vartų, islandai perėmė kamuolį, bet Birkiras Bjarnasonas iš kokių septynių metrų prašovė pro šalį. Tokių gerų progų gali daug nebūti mažajai Islandijai.

1 min. 45 tūkst. sirgalių, tarp jų Diego Maradona, suplūdo į stadioną pasižiūrėti L.Messi ir kitų – tribūnos pilnos.

„Scanpix“ nuotr./Pasaulio čempionato D grupės dvikova: Argentina – Islandija
„Scanpix“ nuotr./Pasaulio čempionato D grupės dvikova: Argentina – Islandija

Argentinos rinktinės starto sudėtis: Wilfredo Caballero (Londono „Chelsea“, Anglija), Nicolas Otamendi („Manchester City“, Anglija), Marcosas Rojo („Manchester United“, Anglija), Nicolas Tagliafico (Amsterdamo „Ajax“, Nyderlandai), Javieras Mascherano („Hebei China Fortune“, Kinija), Eduardo Salvio (Lisabonos „Benfica“, Portugalija), Lucas Biglia („Milan“, Italija), Maximiliano Meza (Aveljanedos „Independiente“), Angelis Di Maria („Paris Saint Germain“, Prancūzija), Lionelis Messi („Barcelona“, Ispanija), Sergio Aguero („Manchester City“, Anglija).

Islandijos rinktinės starto sudėtis: Hannesas Halldorssonas („Randers“, Danija), Kari Arnasonas („Aberdeen“, Škotija), Horduras Magnussonas („Bristol City“, Anglija), Birkiras Saevarssonas („Valur“), Ragnaras Sigurdssonas („Rostov“, Rusija), Birkiras Bjarnasonas (Birmingemo „Aston Villa“, Anglija), Johannas Gudmundssonas („Burnley“, Anglija), Aronas Gunnarssonas („Cardiff City“, Anglija), Emilis Hallfredssonas („Udinese“, Italija), Gylfi Sigurdssonas (Liverpulio „Everton“, Anglija), Albertas Gudmundssonas („PSV Eindhoven“, Nyderlandai)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai