Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos karūną Madridui sugrąžinęs „Real“ prezidentas skambių pirkinių nežada

Madrido „Real“ klubas po trejų metų pertraukos susigrąžino Ispanijos čempionų titulą, bet klubo prezidentui Florentino Perezui pastaruoju metu tenka galvoti ne tik apie situaciją aikštėje.
Florentino Perezas (viduryje)
Florentino Perezas (viduryje) / „Scanpix“ nuotr.

Du dešimtmečius karališkajam klubui vadovaujantis 73-erių ispanas jau ne kartą pasižymėjo ištaigingais pirkiniais – F.Perezas į Madridą atvedė tokius vardus kaip Luisas Figo, Davidas Beckhamas ar Cristiano Ronaldo.

Visgi per pasaulį nuvilnijusi koronaviruso pandemija ir po jos sekusi ekonominė krizė palietė net ir turtingiausius.

Užsidarę stadionai ir sustoję atributikos pardavimai kirto per kišenę „Real“ organizacijai, kuriai teks prisukti pinigų kranelį prieš 2020-2021 m. sezoną.

F.Perezas, bendraudamas su Ispanijos žiniasklaida po „Real“ triumfo „La Liga“ pirmenybėse, atskleidė, jog išlaidauti žaidėjų rinkoje būtų nesąžininga dabartinių komandos futbolininkų, sutikusių kiek nusikirpti atlyginimus, atžvilgiu.

„Nežadame didelių pirkinių, – „El Transistor“ sakė F.Perezas. – Situacija yra tikrai bloga. Sudėtinga prašyti žaidėjų nusikirpti atlyginimus, o vėliau įsigyti skambius pirkinius. Madridas vėl pirks geriausius žaidėjus tada, kai situacija pasitaisys.“

Tiesa, pinigų gali atsirasti, jei „Real“ sugebės parduoti du su išėjimu į kitas komandas siejamus futbolininkus – sezono pabaigoje praktiškai nežaidusius Garethą Bale'ą ir Jamesą Rodriguezą.

Vis dėlto net jei ir neįsigytų ryškių žvaigždžių „Real“ prezidentas į ateitį žvelgia optimistiškai.

Jam patiko komandos žaidimas „La Liga“ sezono pabaigoje, o ateinančiam sezonui jis mato ir rezervų – vienas iš jų sudėtingą debiutinį sezoną Madride turėjęs Edenas Hazardas.

Be to, F.Perezo manymu, Ispanijos sostinėje šiuo metu žaidžia geriausias pasaulio futbolininkas.

„Karimas Benzema turėtų laimėti „Auksinį kamuolį“, – įsitikinęs klubo prezidentas. – Šiemet nemačiau nė vieno žaidėjo, kuris žaistų geriau už jį.“

2019-2020 m. sezonas „Real“ klubui dar nėra baigtas – karalių laukia ir atsinaujinsiantis UEFA Čempionų lygos turnyras. Tiesa, jame „Real“ situacija nėra palanki – pralaimėję pirmąjį aštuntfinalio mačą namie „Manchester City“ 1:2, atsakomajame susitikime Anglijoje madridiečiai turės pelnyti mažiausiai du įvarčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas