Ispanijos „Primera“ lygoje „Barcelona“ laimėjo derbį prieš „Espanyol“, o „Real“ nesugebėjo palaužti „Real Sociedad“

Ispanijos futbolo čempionate („Primera“) sekmadienį sužaistas priešpaskutinis, 37-asis pirmenybių turas, po kurio dar labiau paaštrėjo iškritimo zonoje esančių komandų, 4-oje ir 5-oje vietoje bei 6-oje bei 7-oje esančių klubų kova.
Alexis Sanchezas
Alexis Sanchezas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Iš trijų čempionate pirmaujančių komandų pergalę sugebėjo iškovoti tik be traumuoto Lionelio Messi žaidęs „Barcelona“ klubas (97 taškai), kuris Barselonos derbyje išvykoje 2:0 (1:0) įveikė „Espanyol“ (12 vieta – 44 tšk.).

Pergalę katalonams garantavo puikus Alexio Sanchezo prasiveržimas ir įvartis 14-ąją mačo minutę bei Pedro taiklus smūgis 86-ąją. Antrojo įvarčio metu labai gražų rezultatyvų perdavimą atliko vos prieš kelias akimirkas į aikštę žengęs Xavi.

80-ąją min. Joanas Capdevila grubiai prasižengė prieš A.Sanchezą, o su teisėjo sprendimu nenorėjęs sutikti saugas Mubarakas Wakaso buvo nubaustas raudona kortele.

Kova dėl 4-os ir 5-os vietos

Labai svarbų tašką namuose iškovojo San Sebastiano „Real Sociedad“ (5 vt. – 63 tšk.) klubas, sugebėjęs išplėšti lygiąsias 3:3 (0:1) su Madrido „Real“ (2 vt. – 82 tšk.).

Antrąją vietą čempionate užsitikrinę svečiai po Gonzalo Higuaino (6 min.) ir Jose Callejono (57 min.) įvarčių tvirtai pirmavo, tačiau šeimininkai gavo progą mušti 11-os metrų baudinį.

60-ąją minutę Xabi Prieto baudiniu sušvelnino rezultatą, o Antonio Griezmannas po 18-os minučių rezultatą išlygino. Jau netrukus (80 min.) Sami Khedira atpirko savo kaltę dėl 11-os metrų baudinio ir išvedė „Real“ į priekį, tačiau X.Prieto pačioje mačo pabaigoje sugebėjo išplėšti lygiąsias.

San Sebastiano klubo lygiosios reiškia, kad į ketvirtąją čempionato vietą, suteikiančią teisę varžytis kito sezono UEFA Čempionų lygos atrankoje, pakilo „Valencia“ (65 tšk.), kuri namuose 1:0 (0:0) įveikė „Granada“ (16 vt. – 39 tšk.).

Pergalingą įvartį 59-ąją min. pelnė Roberto Soldado.

Lemiame pirmenybių ture „Real Sociedad“ namuose susitiks su La Korunijos „Deportivo“ (17 vt. – 35 tšk.), kuriems bus būtina pergalė. „Valencia“ žais su „Sevilla“ (9 vt. – 47 tšk.) išvykoje.

Kova dėl 6-os ir 7-os vietos

Šeštoji vieta yra paskutinė, kuri garantuoją kitą sezoną teisę žaisti UEFA Europos lygos turnyre, o ją po 37-ojo turo užima „Malaga“ (57 tšk.).

„Malaga“ namuose 3:1 (1:0) įveikė „Deportivo“. Įvarčius nugalėtojams pelnė Javieras Saviola (45 min.), Julio Baptista (64 min.) ir Isco (80 min.), o svečiams paguodos įvartį įmušė Diogo Salomao (75 min.).

Nors „Malaga“ dėl UEFA diskvalifikacijos kitą sezoną Europos lygoje žaisti negalės, tačiau andalūzai dar tikisi palankaus sporto arbitražo teismo (CAS) sprendimo, tad kovoja iš visų jėgų.

Juos pasivyti dar gali Sevilijos „Real Betis“ (55 tšk.) ekipa, namuose net 4:0 (2:0) nušlavusi „Zaragoza“ (19 vt. – 34 tšk.).

Įvarčius pelnė Rubenas Castro (1 min.), Dorlanas Pabonas (17 ir 71 min.) ir Jorge Molina (50 min.).

Paskutiniame ture „Malaga“ išvykoje žais su „Barcelona“, o „Real Betis“ namie priims Valensijos „Levante“ (11 vt. – 45 tšk.)

Kova dėl išlikimo

Po sekmadienio komandos vietomis apsikeitė ir turnyro lentelės dugne. „Deportivo“ (35 tšk.) klubas po pralaimėjimo „Malaga“ ekipai išliko saugioje 17-oje vietoje, tačiau juos iki iškritimo zonos skiria tik taškas.

Paskutinėje vietoje buvęs Vigo „Celta“ klubas (34 tšk.) išvykoje 2:0 (1:0) po Gustavo Cabralo (28 min.) ir Iago Aspaso (56 min. 11 m baudiniu) įvarčių įveikė „Valladolid“ ir pakilo į 18-ąją poziciją.

Laipteliu žemiau su tiek pat taškų rikiuojasi „Zaragoza“, o paskutinė po 17-ojo turo liko „Mallorca“ (33 tšk.). Maljorkos futbolininkai sugebėjo išvykoje sužaisti lygiosiomis 0:0 su Madrido „Atletico“ (3 vt. – 73 tšk.).

Paskutiniame ture „Deportivo“, kaip minėta, išvykoje žais su „Real Sociedad“, „Celta“ namuose priims „Espanyol“, „Zaragoza“ namuose varžysis su „Atletico“, o „Mallorca“ taip pat namuose žais su „Valladolid“.

Kiti sekmadienio rezultatai:

Madrido „Getafe“ – Madrido „Rayo Vallecano“ 2:1

Pamplonos „Osasuna“ – „Sevilla“ 2:1

Bilbao „Athletic“ – Valensijos „Levante“ 0:1

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento