Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 20 /20:42

Išpuolis prieš teisėjus Alytuje?! Futbolo rungtynės nutrauktos

„TopSport A lygos rungtynės Alytaus stadione tarp „Dainavos“ ir Marijampolės „Sūduvos“ buvo nutrauktos penktadienio vakarą.

Dvi antrojoje lentelės dalyje esančios komandos susitiko penktadienio vakarą, bet rungtynės buvo nutrauktos po pirmojo kėlinio „Sūduvai“ pirmaujant prieš „Dainavą“ 2:1.

„Veikiausi dėl to, kad teisėjai sulaukė ne tik žodinių grasinimų ir įžeidimų, bet prieš juos buvo panaudotas ir šioks toks fizinis išpuolis, kai jie išeidinėjo iš aikštės. Pirmą kartą šį sezoną A lygos rungtynės nutraukiamos“, – po pertraukos sakė A lygos rungtynes lygos svetainėje komentavęs futbolo komentatorius Evaldas Gelumbauskas.

„Apie šias rungtynes dar bus kalbama ilgai“, – pridūrė jis.

15min neoficialiomis žiniomis, kažkuris sirgalių Alytuje čiupo rungtynių teisėjui Orestui Abramavičiui už kaklo.

Šis mačas buvo svarbus abiem komandoms dėl įdomios padėties lentelėje.

Šeštą vietą užimanti „Dainava“ (29 rungtynės, 33 taškai) puoselėjo viltis palypėti į ketvirtą poziciją, kuri suteikia galimybę kitą sezoną varžytis Europos varžybose (priklausomai nuo taurės finalo rezultato).

Aštuntą vietą užimančiai „Sūduvai“ (30 rungt., 29 taškai), atrodo, svarbiausia nelikti paskutinei ir neiškristi į žemesnę lygą, nes už jos stovinčios komandos yra sužaidusios mažiau rungtynių.

Kita vertus, komandas skyrė tik 4 taškai.

Standings provided by Sofascore

19 val. Alytaus stadione prasidėjusiose rungtynėse „Dainava“ greitai išsiveržė į priekį, kai į minutę po Aarono Olugbogi perdavimo baudos aikštelėje įvartį pelnė Davoras Rakičius.

Tačiau netrukus į „Dainavos“ vartus buvo skirti du 11 metrų baudiniai, iš pirmo žvilgsnio ginčytinose situacijose.

37 minutę po šeimininkų vartininko Volodymyro Krynskio pražangos ir VAR peržiūros buvo skirtas baudinys, kurį realizavo Steve'as Lawsonas.

Tas pats „Sūduvos“ futbolininkas realizavo baudinį ir 40 minutę, kuris irgi buvo skirtas po VAR peržiūros, irgi peržiūrint susidūrimą baudos aikštelėje – šįkart gynėjo Oskaro Lukošiūno su puolėju.

Pirmo kėlinio pabaigoje už šiurkščią pražangą nupjaunat varžovą bei už antrą geltoną kortelę iš aikštės buvo pašalintas „Dainavos“ žaidėjas iš Nigerijos A.Olugbogi, kuris palikdamas aikštę dar stipriai spyrė į stadiono vartus.

Emocijų vulkanas galutinai sprogo prieš pat pertrauką – dėl ginčų su teisėju buvo pašalintas „Dainavos“ vartininkų treneris Romanas Nesterenka bei strategas Sergejus Kuznecovas.

„Per pertrauką teisėjams paliekant aikštę įvyko incidentas, po kurio buvo nuspręsta mačą nutraukti. Sprendimą dėl šio susitikimo baigties priims Lietuvos futbolo federacijos Drausmės komitetas“, – rašoma lygos interneto svetainėje alyga.lt

Šį sezoną „Dainavos“ sirgaliai jau buvo bausti – dėl jų sukelto incidento Šiauliuose paskui ketverias rungtynes Dzūkijos komanda turėjo žaisti be žiūrovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas