Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorinę vėliavą atsinešę baltarusiai į LFF stadioną neįleisti, bet sulaukė malonios staigmenos

Sekmadienį Vilniuje vykusios UEFA Tautų lygos rungtynės tarp Lietuvos ir Baltarusijos rinktinių nestokojo politinio atspalvio. Istorinę baltarusių vėliavą bandę įsinešti šios šalies sirgaliai nebuvo įleisti į stadioną.
Baltarusijos futbolo sirgaliai
Baltarusijos futbolo sirgaliai / Belsat nuotr.

Visgi grupelės baltarusių su didžiule balta-raudona-balta vėliava tai nesustabdė. Ji savo šalies rinktinę palaikė už stadiono vartų, o po mačo Baltarusijos rinktinės vartininkas Aliaksandras Hutaras vaikinams padovanojo savo marškinėlius.

Tiesa, Salihorsko „Šachtar“ vartų sargas šiame mače nežaidė ir dvikovą stebėjo nuo atsarginių suolo.

Priminsime, kad oficialią Baltarusijos vėliavą, kurią naudoja valstybės institucijos, sudaro horizontalios raudona ir žalia juostos, su vertikalia tautinių raštų juostele kairėje. Bet stebint protestų prieš Aliaksandrą Lukašenką Baltarusijoje vaizdus lengva pastebėti, kad juose oficialios vėliavos beveik nematyti. Protestuose dominuoja istorinė baltos-raudonos-baltos spalvų vėliava.

UEFA savo reglamente yra pažymėjusi, kad stadionuose tarptautinių rungtynių metu yra draudžiama bet kokia politinė agitacija.

Apie tai dar prieš dvikovą 15min kalbėjo ir LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Tiesa, balta-raudona-balta spalvomis nudažytos simbolikos sekmadienio vakarą LFF stadione šiek tiek vis dėlto buvo. Keli baltarusių sirgaliai tokiomis spalvomis papuoštus šalikus iškėlė nacionalinio himno metu, o dar keliems pavyko įsinešti vėliavas į stadioną tiesiog to viešai nedemonstruojant.

„Su savimi turėjau istorinę Baltarusijos vėliavą, kurią išskleidžiau atėjęs į tribūną. Iš karto prisistatė apsaugos darbuotojas ir liepė paslėpti, nes atseit FIFA kažką paskelbė, kad nebūtų stadionuose provokacijų. Nesutikome ir paprašėme pagrindimo. Paaiškinimo nesulaukėme ir tada apsauginis sako, kad tuoj kvies policiją. Mes atsakom, taip kvieskite. Kažką per raciją pakalbėjo ir nuėjo nieko nepešęs. Po rungtynių paprašėm kito darbuotojo mus nufotografuoti ir jis irgi sako, tik nemosikuokit ta vėliava“, – feisbuke rašė vienas stadione apsilankęs futbolo aistruolis.

Baltarusijos komandos vyriausiasis treneris Michailas Marchelis kalbėti apie įtemptą politinę situaciją šalyje po mačo atsisakė.

Anot stratego, painioti futbolą su politika nėra geras dalykas.

„Atvažiavome čia žaisti futbolo, todėl klausimai apie situaciją Baltarusijoje nėra teisingi ir nenorėčiau apie tai diskutuoti. Kiekvienas žaidėjas turi savo nuomonę ir tai yra normalu. Aš, kaip rinktinės treneris, džiaugiuosi, kad žaidėjai atvyksta į komandą ir atstovauja Baltarusijos nacionalinei komandai“, – nedaugžodžiavo treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas