Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Istorinį žygį užtikrintai pradėjęs V.Čeburinas: „Norime būti šiame vakarėlyje kuo ilgiau“

„Tai yra šventė“, – prieš pat istorines pirmąsias Vilniaus „Žalgirio“ rungtynes UEFA Konferencijų lygoje sakė Vladimiras Čeburinas. Tas matėsi aikštėje ketvirtadienio vakarą Bratislavoje, kur Lietuvos čempionai ne tik debiutavo europinio turnyro grupių etape, bet ir iškovojo tašką, sužaidę su pajėgiausia Slovakijos komanda „Slovan“ 0:0.
Vladimiras Čeburinas
Vladimiras Čeburinas / Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr.

Plojimais dažniau nei piktais šauksmais savo auklėtinių veiksmus ant vejos lydėjo specialistas iš Kazachstano, kurio vadovaujamas „Žalgiris“ dar kartą įrodė, jog ne piniginės dydis lemia rezultatus.

„Good evening, labas vakaras“, – angliškai ir lietuviškai su žurnalistais sveikinosi V.Čeburinas po kovingų lygiųjų, už kurias klubui atiteks ir 160 tūkst. premija iš UEFA.

„Rungtynes abi komandos pradėjo atsargiai. Ne tai, kad bandė tikrinti varžovus, bet buvo gana atsargios. Neišnaudotos progos gal rungtynių nepapuošė, bet jos buvo gražios, kovingos, su daug gerų kombinacijų. Turėjome savo šansų, varžovams šiek tiek geriau sekėsi mus prispausti mačo pabaigoje, bet šiandien aikštėje tikrai žaidė abi ekipos. Trūko tik įvarčių“, – rungtynes komentavo specialistas iš Kazachstano.

Fabienas Ourega, Francis Kyeremeh, Mathiasas Oyewusi turėjo neblogų šansų prie varžovų vartų, tačiau įvarčio pasiekti „Žalgiriui“ taip ir nepavyko. Po vieno iš F.Ouregos šansų V.Čeburinas susiėmė už veido ir pasišokinėdamas reagavo techninėje zonoje.

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Rungtynių akimirka
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Rungtynių akimirka

„Šansų buvo tikrai gerų, – pabrėžė V.Čeburinas. – Negaliu sakyti, kad tai kažkoks jaudulys, bet tiesiog nepavyko.“

Neįmušė ir varžovai, tačiau keletą kartų kamuolys vos nesuspurdėjo žaliai baltų vartų tinkle. Laimei, Lietuvos čempionus, kaip jau įprasta, gelbėjo Edvinas Gertmonas – vartininkas ir vėl buvo vienas solidžiausių žaidėjų „Žalgirio“ gretose.

„Nenoriu jo pergirti, žaidė visa komanda, bet mūsų vartininkas yra iš didžiosios raidės, – šypsojosi treneris. – Tai treniruočių procesas, reikia pagirti vartininkų trenerius, matome, kad jis auga, jo meistriškumas kyla ir aš dėl to džiaugiuosi.“

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Edvinas Gertmonas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Edvinas Gertmonas

Minėjo V.Čeburinas, kad ketvirtadienio vakaras bus šventė, šventę jis ir pajautė trypdamas techninėje zonoje.

„Norime būti šiame vakarėlyje kuo ilgiau“, – pažymėjo strategas.

O ar ilgai laukto grupių etapo skonis toks, kokį buvo galima įsivaizduoti?

„Skonis... Niekas nesakė, kad bus lengva. Visi supranta, kad bus sunku, bet žaisti čia tikrai įmanoma“, – teigė V.Čeburinas.

Treneris dėkojo savo futbolininkams už tai, kaip jie priima informaciją, kokį demonstruoja nusiteikimą aikštėje.

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Renanas Oliveira
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Renanas Oliveira

„Esu dėkingas, kad jie nusiteikę žaisti kaip vienas kumštis, kaip tikra komanda, – kalbėjo V.Čeburinas. – Jau pasiruošimo etape žinojome, ruošėmės žaisti su geromis komandomis Europos turnyruose, ruošėme mentalitetą tokioms kovoms. Jau ir praėjęs sezonas davė daug patirties, tada mums trūko nedaug. Labai smagu, kad žaidėjai pasimokė, suprato, kad gali čia žaisti, ir pradėjo tikėti. Ne viskas dar pavyksta kaip norime, bet esame gerame kelyje.“

19-metį Motiejų Burbą metė į kovą „Žalgirio“ treneris rungtynių pabaigoje, o spaudos konferencijoje pažymėjo, jog planas yra suteikti minučių jaunimui.

„Jaučiu, kad jis vertas žaisti. Jei jaučiu, leidžiu jį į aikštę“, – paprastai situaciją aiškino V.Čeburinas.

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Rungtynių akimirka
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Rungtynių akimirka

Galiausiai jis nusilenkė ir „Žalgirio“ sirgaliams, kurių į „Tehelné pole“ tribūnas sugužėjo daugiau nei 100. Nors šeimininkų aistruolių buvo 11 tūkst., žaliai baltus palaikančios dainos puikiai skambėjo stadione.

„Žinoma, girdėjome juos, tikrai jautėme. Labai dėkojame, kad jie visad su mumis, jų palaikymas labai mums svarbus. Visad žaidžiame su didesne energija, kuo geriau, kad jiems suteiktume kuo daugiau malonumo“, – teigė V.Čeburinas.

Bet tai buvo tik pirmas žingsnis ilgame Konferencijų lygos kelyje. Žalgiriečių strategas tiki, kad grupėje kova dėl pirmų dviejų vietų vyks iki paskutinio turo. Į dar vieną kovą kilti teks greitai – jau kitą ketvirtadienį LFF stadione „Žalgiris“ priims Šveicarijos „Basel“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas