Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Progas švaistęs ir įspūdingą įvartį praleidęs „Žalgiris“ Stambulo pragare neišgyveno

Vilniaus „Žalgirio“ kelionė UEFA Čempionų lygos atrankoje – baigta. Lietuvos čempionai atsakomosiose rungtynėse išvykoje 0:1 krito prieš Stambulo „Galatasaray“ ekipą.

Vienintelį rungtynių įvartį 31-ąją minutę pelnė Driesas Mertensas. Belgas sulaukė perdavimo nuo kampinio gairelės iš Keremo Akturkoglu ir vienu lietimu smūgiavo už baudos aikštelės ribų. Edvinas Gertmonas buvo bejėgis.

Pirmosios rungtynės Vilniuje buvo pasibaigusios 2:2, tad „Žalgiriui“ buvo būtina mušti įvartį.

Geriausias žalgiriečių progas turėjo Mathiasas Oyewusi. Nigerietis 28-ąją ir 66-ąją minutėmis buvo pabėgęs vienas prieš vartininką Fernando Muslerą, tačiau pirmuoju atveju nepataikė į kamuolį, antruoju – lupo 37-erių urugvajiečiui kamuoliu į pilvą.

Progų turėjo ir „Galatasaray“, o ryškiausią – D.Mertensas, kuris 64-ąją minutę šovė galingai, bet jo smūgį atrėmė E.Gertmonas.

75-ąją minutę „Žalgirio“ žaidėjams, o ypač Nasimui Hnidui širdis buvo nusiritusi į kulnus – teisėjas Willy Delajodas gynėjui už pražangą parodė tiesioginę raudoną kortelę. Laimei, nugalėjo sveikas protas – po VAR peržiūros raudona kortelė buvo pakeista į geltoną.

Pralaimėjimas reiškia, kad „Žalgiris“ europinę kelionę tęs Europos lygos atrankos trečiajame etape, kur jau laukia Švedijos čempionas „Hacken“. Švedai netikėtai po 11 metrų baudinių serijos trečiadienį krito prieš „Klaksvik“ iš Farerų salų.

Rungtynės Stambule buvo istorinės – jas stebėjo apie 52 tūkst. sirgalių. Prie tokios minios nebuvo žaidęs nė vienas Lietuvos klubas. Iki šiol rekordinė buvo FBK „Kauno“ ir Glazgo „Rangers“ akistata 2000 metais – ją „Ibrox“ stadione stebėjo 46 tūkstančiai žiūrovų. Pora tūkstančių mažiau stebėjo 2018 m. „Sūduvos“ dvikovą Glazge prieš „Celtic“.

Rungtynių eiga. „Žalgiris“ – „Galatasaray“ 0:1 (2:3)

Antras kėlinys.

90+6 min. Nieko padoresnio sukurti nepavyko. Pabaiga. Keliaujame į Europos lygos atranką.

90 min. Pridėtos šešios minutės. Tiek vilties ir lieka.

87 min. Laikas bėga, reikia įvarčio. Neatrodo, kad prie jo būtų artėjama.

80 min. F.Musleros šiurkšti klaida, jis padovanojo kamuolį N.Gorobsovui, bet argentiniečio smūgis, deja, netikslus.

77 min. Sveikas protas nugalėjo, po VAR peržiūros raudona kortelė anuliuota, N.Hnidui parodyta geltona, bet teisėjo darbas šiandien kelia nemažai klausimų. Atrodo, arbitras nevengia padalinti pagarbos švilpukų Turkijos žvaigždėms.

75 min. Teisėjas taps rungtynių žvaigžde?! Jis traukia raudoną kortelę Nasimui Hnidui už pražangą prieš K.Akturkoglu! Kąąą?! Neįtikėtina.

66 min. Na, sunku ir žodžių surasti. M.Oyewusi nubėgo per pusę aikštės, tačiau, iššokęs vienas prieš F.Muslerą, vartininko neįveikė. Tokias progas privalu išnaudoti. Geresnių niekas nesuteiks. O kažin ir ar įmanoma geresnę sugalvoti.

64 min. Edvinas „Siena“ Gertmonas! Įspūdingai vartininkas atrėmė D.Mertenso smūgį.

59 min. Oho! V.Čeburinas į aikštę meta islandą Arni Vilhjalmssoną. Retai trenerio pasitikėjimo sulaukia šis puolėjas. Jis keičia P.Mamčių, žaidusį ne visai savo pozicijoje. Veikiausiai kazachas stengsis kiek nukreipti varžovų koncentraciją nuo M.Oyewusi, su kuriuo turkai tvarkosi užtikrintai.

56 min. M.Oyewusi kieta pražanga, už kurią skirta geltona kortelė.

54 min. Pavojinga „Žalgirio“ ataka, tiesa, perdavimas iš krašto buvo gerokas per aukštas. Vilniečiai užsidirbo pirmą savo kampinį.

51 min. J.Bopesu tampa situacijos herojumi – jis blokavo varžovo smūgį kone į tuščius vartus!

49 min. P.Mamičius turėjo neblogą šansą, bet jo smūgis blokuotas.

47 min. Beje, šių rungtynių laimėtojai trečiajame atrankos etape susitiks su Justo Lasicko atstovaujamu Liublianos „Olimpija“ klubu.

O štai pralaimėtojai kris į Europos lygos trečią atrankos etapą. Ten lauks „Hacken“ arba „Klaksvik“. Atsakomosios rungtynės vyksta dabar, rezultatas 2:2, pirmosios rungtynės baigėsi 1:1. Ten jau 120-oji minutė, artėjama prie baudinių. Baudinių neatsisakytume ir mes Stambule, ar ne?

46 min. Prasidėjo antras kėlinys!

Pirmas kėlinys.

45+2 min. Viskas. Pertrauka. Vladimiras turės ką papasakoti vaikinams pertraukos metu.

nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Vladimiras Čeburinas
nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Vladimiras Čeburinas

45 min. Pridėtos dvi minutės.

41 min. Kur kas pernelyg vienišas K.Akturkoglu buvo šalia baudos aikštelės. Laimei, jo smūgis nebuvo sėkmingas.

35 min. M.Oyewusi drasko akis teisėjui epizodo įkarštyje. Protingiau būtų koncentruotis į žaidimą.

31 min. Įvartis... Kosminio grožio Drieso Mertenso smūgis. Kamuolys nuo kampinio gairelės pakeltas už baudos aikštelės ribų, tačiau belgas vienu lietimu dūrė neatremiamai. Turkai priekyje 1:0, bendras rezultatas – 3:2 jų naudai.

28 min. M.Oyewusi pabėgo priešais vartus, bet smūgis – lyg sekmadienio lygoje.

24 min. Tiek laisvės baudos aikštelėje palikti varžovams negalima. S.Oliveira praktiškai netrukdomas smūgiavo galva. Laimei, nepataikė į stačiakampį.

nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Petaras Mamičius
nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Petaras Mamičius

22 min. M.Oyewusi prasižengė, nors atrodė, kad turėjo progą kabintis už kamuolio greitoje atakoje.

19 min. S.Oliveiros smūgis iš toli, bet E.Gertmonas kamuolį atmušė. Labai svarbi atkarpa „Žalgiriui“. Būtina atsilaikyti.

18 min. Geras D.Mertenso perdavimas ir K.Akturkoglu pavojingas smūgis. Laimei, pavojus užgesintas. Tiesa, prie E.Gertmono vartų situacija sudėtingėja.

15 min. Labai gerai vilniečiams, kad D.Mertensas, perėmęs kamuolį aikštės viduryje, bandė siųsti kamuolį į vartus, o ne aštrino ataką perdavimu. Belgo smūgis labai netikslus.

13 min. Teisėjas fiksuoja pražangą O.Buffui, nors „Žalgirio“ futbolininkai protestuoja – tai atrodė kaip galimybė leistis į žaibišką ataką.

9 min. M.Oyewusi susidūrimas su F.Muslera. 37-erių legenda atsidūrė ant vejos po akistatos su „Žalgirio“ nigeriečiu, kuriam arbitras fiksuoja pražangą.

5 min. J.Bopesu užsidirbo geltoną kortelę. Prancūzas praleido varžovą šalia galinės linijos ir pažeidė taisykles, tačiau standartinės situacijos „Galatasaray“ neišnaudojo sėkmingai.

1 min. Rungtynės prasidėjo!

Likus 57 min. V.Čeburinas starto sudėtyje atliko vieną keitimą – Adama Fofaną keičia Petaras Mamičius. 15min žiniomis, saugas iš Dramblio Kaulo Kranto komandai padėti šiose rungtynėse negalės.

Komandų sudėtys:

„Žalgiris“: Edvinas Gertmonas, Joelis Bopesu, Stipe Vučuras, Nassimas Hnidas, Mario Paveličius; Petaras Mamičius, Jurijus Kendyšas, Nicolasas Gorobsovas, Oliveris Buffas, Paulius Golubickas; Mathiasas Oyewusi.

„Galatasaray“: Fernando Muslera; Sacha Boey, Victoras Nelssonas, Abdulkerimas Bardakci, Angelino; Berkanas Kutlu, Sergio Oliveira, Barisas Yilmazas, Keremas Akturkoglu, Driesas Mertensas, Halilas Dervisoglu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius