Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Italų taktinį pasirengimą gyręs M.Yakinas neslėpė – prieš mačą šveicarai repetavo baudinius

Šveicarijos rinktinės strategas Muratas Yakinas pripažino, kad prieš mačą su italais jo komanda treniravosi baudinius. Šveicarija ir Italija susitiks pirmajame Eurpos čempionato aštuntfinalyje, o pastarosios šių komandų akistatos dažniausiai baigdavosi lygiosiomis.

Net penki iš paskutinių šešių Italijos ir Šveicarijos tarpusavio mačų baigėsi lygiosiomis. Pastarąjį kartą , 2021 m. pasaulio čempionate Katare, komandos sužaidė rezultatu 1:1.

„Muratas Yakinas yra žmogus, kuris nejaučia baimės. Su baimės jausmu jis susitvarkė dar būdamas vaikas. Jis augo Bazelyje su kamuoliu pažastyje, o būdamas 12 metų atėjo į socialinės rūpybos skyrių, kad pavertėjautų savo tėvams.

Šie atvyko iš Turkijos, kad suteiktų geresnį gyvenimą savo sūnums. Vėliau M.Yakinas 20 metų žaidė futbolą aukščiausiame lygyje, tad futbolo rungtynės jam nekelia jokios baimės“, – Šveicarijos rinktinė trenerį aprašė italų sporto gigantas „Gazzetta dello Sport“.

Spaudos konferencijoje prieš „Euro 2024“ šveicarų treneris išties demonstravo olimpinę ramybę.

„Esame susikoncentravę į rungtynes. Žinome, ką galime padaryti. Taip, treniravomės baudinius, bet norėtume pergalę pasiekti greičiau“, – sakė M.Yakinas.

„Atlikome savo namų darbus. Matėme italų rungtynes ne tik šiame čempionate, bet ir ankstesnes. Italija taktiškai sugeba žaisti labai skirtingai. Taktiškai tai labai stipri rinktinė, ir man tai patinka“.

Šveicarų vartininkas Yannas Sommeris spaudos konferencijoje pasirodė su šypsena veide, o paklaustas apie galimą baudinių seriją atšovė:

„Nenoriu sukti galvos dėl baudinių, visų pirma laukia rungtynės. Yra gerai apmokytas štabas, kuris studijuoja varžovų baudinių mušėjus, aš tiesiog džiaugiuosi, kad turėsiu galimybę žaisti tokias rungtynes“.

„Italai išlieka favoritais. Jie vis dar yra Europos čempionai... Bet mes norime judėti į priekį“, – pridūrė vartininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius