Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įtemptame „Merseyside“ derbyje – „Liverpool“ pergalė per pridėtą laiką

Anglijos „Premier“ lygoje pirmadienį vyko įdomiausios 17-ojo turo rungtynės. Puikioje atmosferoje „Goodison Park“ stadione buvo žaidžiamas „Merseyside“ derbis tarp šeimininkų „Everton“ ir „Liverpool“. Po įtemptų ir permainingų rungtynių paskutinėmis minutėmis pergalę 1:0 šventė „Raudonieji“.
Sadio Mane
Sadio Mane / „Scanpix“ nuotr.

Liverpulio derbio „Premier“ lygoje „Raudonieji“ nebuvo pralaimėję jau 11 kartų iš eilės ir pratęsė šią seriją iki 12-os. Iš 19-os pastarųjų derbių „Premier“ lygoje „Everton“ laimėjo vos vieną – dar 2010 metų spalį.

Nors „Everton“ rungtynes pradėjo labai aktyviai ir pirmąsias 20 minučių visiškai dominavo aikštėje, tačiau jų baterijos buvo mažiau talpios nei svečių. Fantastiškų sirgalių palaikomi „Everton“ žaidėjai nuolat atakavo, siųsdami kamuolius į baudos aikštelę.

Vis dėlto per itin aktyvų periodą „Everton“ nepavyko sukurti išties pavojingų progų, žaidimas buvo gana chaotiškas. Nors per pirmas 25 min. „Liverpool“ net 72,5 proc. žaidimo laiko praleido savoje aikštės pusėje. „Liverpool“ nesisekė vystyti atakų, netikslių perdavimų buvo daugiau nei tikslių.

Tik sužaidus 27 minutes „Liverpool“ pirmą kartą palietė kamuolį varžovų baudos aikštelėje, tačiau G.Wijnaldumo smūgis buvo labai netikslus. Ties pusvalandžio riba svečiai sukūrė pora pavojingų epizodų.

37-ąją minutę žaibišką „Liverpool“ ataka sukūrė geriausią mačo progą, kai D.Origi iš maždaug 8 metrų smūgiavo virš vartų. Prieš pat pertrauką R.Funesas Mori laisvas smūgiavo po kampinio, tačiau nepataikė į „Liverpool“ vartus. Pirmasis kėlinys baigtas abiems komandos taip ir nepataikius į vartų plotą.

Tik prasidėjus antram kėliniui puikią progą turėjo Roberto Firmino, tačiau „Everton“ vartininkas atrėmė smūgį laiku išbėgęs iš vartų. Svečių spaudimas tik didėjo, tačiau ir jie turėjo saugotis greitų atakų, stabdant vieną kurių pirmoji geltona kortelė buvo parodyta D.Lovrenui.

Jau 46-ąją min. „Everton“ dėl traumos teko keisti G.Barry, o po 18-os minučių traumą patyrė ir pagrindinis vartininkas M.Stekelenburgas, kuris irgi buvo pakeistas.

„Scanpix“ nuotr./Roberto Firmino ir Maartenas Stekelenburgas
„Scanpix“ nuotr./Roberto Firmino ir Maartenas Stekelenburgas

68-ąją min. „Everton“ pasisekė išvengti raudonos kortelės, kai R.Barkley labai grubiai slysdamas nuskynė J.Hendersoną. Aikštėje kilo nedidelis susistumdymas, tačiau muštynių išvengti pavyko.

R.Firmino vėjais paleido ir antrą savo puikią progą 80-ąją minutę, kai į brazilo smūgį sureagavo pakeistas vartininkas J.Roblesas. Jo reakcija atėmė žadą – smūgis buvo puikus, skriejo į apatinį vartų kampą.

Brazilas neįmušė ir trečiuoju puikiu bandymu, tačiau šįkart jo klaidą pataisė komandos draugas. Ketvirtąją pridėto laiko minutę prie J.Robleso atmušto kamuolio S.Mane prišoko pirmasis ir įmušė pergalingą įvartį.

Po šios pergalės „Liverpool“ su 37 taškais vienu aplenkė „Manchester City“ ir „Premier“ lygoje yra antri, šešiais taškais atsilikdami nuo „Chelsea“. Su 23 taškais „Everton“ žengia devinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas