Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jaunimo rinktinę treniruosiantis D.Vencevičius: „Mane šis darbas domina“

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovams ir toliau tenka kaip reikiant sukti galvas dėl naujo nacionalinės rinktinės stratego, bet vieną, nors ir nedidelę, pergalę jie jau pasiekė. Panašu, kad jaunimo rinktinės (iki 21 metų) naujasis vairininkas jau rastas. Juo turėtų tapti 44-erių metų alytiškis Donatas Vencevičius.
Donatas Vencevičius
Donatas Vencevičius / fkjonavalt inf.

Praėjusį sezoną D.Vencevičius trumpam buvo sugrįžęs į gimtąjį Alytų ir kartu su vietos „Dainava“ iškovojo Pirmos lygos sidabrą.

Pasibaigus sezonui Lietuvoje, jis išvyko į už mažiau nei 100 km esančius Suvalkus bei prisijungė prie puikiai pažįstamo vietos „Wigry“ klubo, kuriame dirbo 2011-2016 metais.

Lenkijos antrojo diviziono komandoje lietuvis talkina Arieliui Jakobowskiui, tačiau netrukus turėtų vėl grįžti į tėvynę ir stoti prie Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) rinktinės vairo.

Sauliaus Čirbos nuotr./Donatas Vencevičius
Sauliaus Čirbos nuotr./Donatas Vencevičius

15min žiniomis, D.Vencevičius yra realiausias ir bene vienintelis kandidatas užimti šią poziciją.

Kad šis postas jį domina, bendraudamas su mūsų portalu neslėpė ir pats strategas.

„Taip, mane šis darbas tikrai domina, bet apie tai kalbėti dar šiek tiek yra per anksti. Šiuo metu vyksta darybos, o kaip jos baigsis, matysime“ , – teigė specialistas.

D.Vencevičius neslėpė, kad neįsivaizduoja savęs derinančio du darbus, tad sudėjus visus taškus ant „i“ ir sukirtus rankomis su LFF, atsisveikins su Suvalkais.

LFF prezidentas Tomas Danilevičius taip pat ne kartą yra minėjęs, jog norėtų, kad rinktinių treneriai dirbtų tik federacijoje ir kartų rūpintųsi šalies futbolo piramidės formavimu.

Anot D.Vencevičiaus, kol kas dar ankstoka kalbėti ir asistentus, bet treneris neslėpė, kad pretendentų sąrašą mintyse jau yra susidėliojęs.

„Kol neturime nacionalinės rinktinės trenerio, kalbėti apie tai dar ankstoka. Kai jis bus paskelbtas, tuomet ir žiūrėsime. Tada jau bus galima priimti kažkokius sprendimus“, – 15min teigė treneris.

Sauliaus Čirbos nuotr./Donatas Vencevičius
Sauliaus Čirbos nuotr./Donatas Vencevičius

D.Vencevičius jau turi patirties dirbdamas Lietuvos rinktinės trenerių štabe, kai buvo portugalo Jose Couceiro bei Raimondo Žutauto asistentu.

Per futbolininko karjerą D.Vencevičius Lietuvos rinktinėje sužaidė 33 rungtynes ir įmušė 2 įvarčius.

Buvęs Lietuvos rinktinės ilgametis treneris Algimantas Liubinskas D.Vencevičių yra įvardijęs kaip vieną intelektualiausių žaidėjų aikštės viduryje ir net užsiminęs, kad šis ateityje galėtų stoti prie nacionalinės rinktinės vairo.

Saugo pozicijoje rungtyniavęs alytiškis profesionalo karjerą pradėjo Vilniaus „Žalgiryje“, su kuriuo 1992 m. tapo Lietuvos čempionu ir net keturis kartus laimėjo Lietuvos taurę. Medalių kolekciją jis pildė ir užsienio klubuose. 1998 m. su Varšuvos „Polonia“ tapo Lenkijos vicečempionu, o su „Kobenhavn“ komanda 2001 m. triumfavo Danijos čempionate.

D.Vencevičius taip pat žaidė Norvegijos „IK Start“, Švedijos „GIF Sundsvall“ ir Maltos „Marsaxlokk“ klubuose, o futbolininko karjerą baigė 2006 m. Vilniaus „Vėtroje“.

Šiame sostinės klube 2007 m. jis pradėjo trenerio karjerą. Vėliau trims sezonams D.Vencevičius persikėlė į Marijampolės „Sūduvą“, jo vadovaujama „Sūduva“ 2010 m. iškovojo A lygos sidabro medalius.

Į Lietuvą D.Vencevičius grįžo 2017 m. ir užpernai treniravo „Jonavos“ komandą, o vėliau stojo prie gimto krašto „Dainavos“ vairo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas