Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 08 03

Jie kovėsi iki pabaigos: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Vilniaus „Žalgiris“ turkiškame pragare nesudegė, Stambulo „Galatasaray“ turtuoliams metė rimtą iššūkį, bet išlikimo UEFA Čempionų lygoje akistatos laimėti neįstengė. Lietuvos čempionų kelionė prestižiškiausiame žemyno turnyre trečiadienio vakarą baigėsi. Dabar lauks mūšis Europos lygoje su Geteborgo „Hacken“. 15min tradiciškai vertina „Žalgirio“ futbolininkų pasirodymą Stambule bei Vladimiro Čeburino darbą.

Edvinas Gertmonas – 5

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Edvinas Gertmonas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Edvinas Gertmonas

Įprastai ypač solidžiai rungtyniaujančiam „Žalgirio“ vartininkui ir kapitonui tai nebuvo sėkmingas vakaras.

Kelis sykius Edvinas efektingai gelbėjo komandą, bet 31-ąją minutę praleido nuostabų Drieso Mertenso smūgį. Belgas jį atliko gavęs perdavimą po kampinio ir vienu lietimu maždaug iš 20 metrų.

Neabejotinai vienas gražiausių įvarčių, kritusių į E.Gertmono vartus per visą jo profesionalo karjerą. Išpildymas fantastiškas, vartininkas smūgio nematė, bet, iš kitos pusės, atstumas buvo labai didelis ir kamuolys skriejo ne į patį vartų kampą. Tiesiog, „Galatasaray“ užklupo „Žalgirį“ nepasiruošusį. Ir vartininką taip pat.

64-ąją minutę sužaidė fantastiškai, pademonstravęs reakciją ir atrėmęs to paties D.Mertenso stiprų smūgį iš kelių metrų.

Mario Paveličius – 6

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Mario Paveličius
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Mario Paveličius

28-ąją minutę puikiai įvertino situaciją ir suskubęs prie „niekieno“ kamuolio spyrė jį į priekį bei taip į labai pavojingą situaciją išvedė Mathiasą Oyewusi, bet nigerietis progą paleido vėjais. Kelis kartus labai neblogai išsisuko iš turkų spaudimo.

Nassimas Hnidas – 6

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Nassimas Hnidas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Nassimas Hnidas

Skirtingai nei pirmajame mače, jautėsi tunisiečio ramybė. Penkių gynėjų linijoje N.Hnido ir Stipe Vučuro pora žaidė gana užtikrintai ir didelių klaidų nedarė.

76-ąją minutę, siekdamas kamuolį, aikštės viduryje nukirto Keremą Akturkoglu ir mačo arbitras tunisiečiui parodė raudoną kortelę. Visgi po VAR peržiūros Willy Delajodas persigalvojo ir pražangą sušvelnino iki geltono atspalvio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius