Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jubiliejinį įvartį įmušęs Cristiano Ronaldo artėja prie visų laikų rekordo

Cristiano Ronaldo trečiadienio vakarą tiksliu smūgiu nubaudė Kijevo „Dinamo“ klubą UEFA Čempionų lygos rungtynėse ir įmušė jau 750-ąjį įvartį per savo karjerą. Portugalas sparčiai artėja ir prie visų laikų rezultatyviausių futbolininkų.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / „Scanpix“ nuotr.

35-erių futbolo žvaigždė jubiliejinį įvartį pelnė antrajame kėlinyje, kai pasinaudojo pro vartininką prasprūdusiu Alvaro Moratos paduotu kamuoliu ir nukreipė jį į vartus iš kelių metrų.

Tai buvo antras „Juventus“ vakaro įvartis susitikime, kurį „Senoji senjora“ galiausiai laimėjo 3:0.

„750 įvarčių, 750 laimingų momentų, 750 šypsenų sirgalių veiduose, – po rungtynių socialiniuose tinkluose rašė C.Ronaldo. – Esu dėkingas visiems žaidėjams ir treneriams, kurie padėjo man pasiekti šį neįtikėtiną skaičių. Ačiū ir oponentams, kurie privertė mane dirbti sunkiai kiekvieną dieną. Kitas tikslas – 800.“

Didžiąją dalį įvartį C.Ronaldo pelnė atstovaudamas Madrido „Real“ klubui 2009-2018 m. Ispanijos sostinės ekipoje jis įmušė 450 kartų.

118 įvarčių portugalas pelnė „Manchester United“ klube, 102 – Portugalijos rinktinėje, 75 – žaisdamas su „Juventus“ apranga ir 5 atstovaudamas Lisabonos „Sporting“ karjeros pradžioje.

Pasižymėjęs jau 750 kartų, C.Ronaldo priartėjo prie visų laikų rezultatyviausių žaidėjų. Aukščiau jo šiame sąraše dar yra brazilai Romario ir Pele, atitinkamai pasižymėję 772 ir 767 kartus, ir čekų bei austrų kilmės Josefas Bicanas, kuris 1928-1955 m., anot UEFA, pelnė daugiau nei 800 įvarčių. Tiesa, tikslus šio futbolininko pelnytų įvarčių skaičius nėra žinomas.

Kita dabartinio futbolo žvaigždė Lionelis Messi nuo lyderių atsilieka kiek daugiau – jo sąskaitoje yra 712 tikslių smūgių. Tiesa, argentinietis yra kiek jaunesnis nei portugalas – jam praėjusią vasarą sukako 33-eji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento