Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką tik žaidė Čempionių lygoje – dabar komanda išformuojama

Dar šį sezoną UEFA Čempionių lygoje žaidusi moterų futbolo komanda Geteborgo „Kopparbergs“ netrukus išnyks iš futbolo žemėlapio.
Temos: 2 Bankrotas Futbolas

Švedijos čempionių klubas pranešė, kad pagrindinė moterų komanda yra išformuojama, nors nuo triumfo šalies pirmenybėse praėjo vos mėnuo.

Šis sprendimas reiškia, kad visos futbolininkės, įskaitant devynias užsienietes, bus paleistos.

Čempionų lygos šešioliktfinalyje bendru dviejų rungtynių rezultatu „Kopparbergs“ 1:5 pralaimėjo „Manchester City“ futbolininkėms.

„Mano ir valdybos narių nuomonė tokia, kad moterų elitinė komanda nėra suderinama su 2021-siais metais“, – „Goteborgs-Posten“ sakė vienas valdybos narių Peteras Bronsmanas.

Moterų komanda buvo įkurta 2003-siais, bet dabar nuspręsta, kad su Europos galiūnėmis pakonkuruoti Švedijos ekipai nėra įmanoma.

„Labai liūdnos naujienos apie mano buvusį klubą. Man patiko ten žaisti, tai buvo topinė Europos komanda, – apgailestavo Yael Averbuch. – Bet tai tik parodo, koks trapus yra moterų futbolas, jei komanda, kuri ką tik žaidė Čempionių lygoje, jau nebegali išsilaikyti.“

Klubo atstovas spaudai Tore Lundas Švedijos radijui sakė, kad klubas, veikiausiai, būtų tęsęs veiklą, jei būtų patekęs į kitą Čempionių lygos etapą.

„Tai kaip žaibas iš giedro dangaus, – fotbollskanalen.se cituoja saugę Eliną Rubensson. – Net nenutuokiau apie tai. Niekas nenutuokė. Buvau šokiruota, nusiminusi ir sutrikusi. Nieko nesupratau. Vis dar tikiuosi, kad kas nors įžengs ir išsaugos klubą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento