Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Kapų tylą“ rūbinėje radęs Mindaugas Čepas: „Visą kaltę prisiimu sau“

Mindaugas Čepas nelengvai rinko žodžius po sensacingo LFF taurės finalo, kuriame jo vadovaujami „Šiauliai“ 1:2 krito prieš žemesniame divizione rungtyniaujančią Vilniaus rajono „TransINVEST“ komandą. Saulės miesto ekipos vairininkas kaltę prisiėmė sau ir žarstė komplimentus varžovams.

„Norim taurės!“ – tokį plakatą Dariaus ir Girėno stadiono tribūnoje pakabino „Šiaulių“ sirgaliai.

Norėti yra paprasta. Pasiekti – kur kas sudėtingiau.

Nors Eligijus Jankauskas pirmojo kėlinio pabaigoje išvedė į A lygos bronzą nusitaikiusius „Šiaulius“ pirmyn, po pertraukos Yoichi Kawachi ir Linas Zingertas nukalė pergalę „TransINVEST“ komandai.

Maloniai sužavėta sekmadienio vakarą liko Lietuvos futbolo bendruomenė tokia vos dvejus metus egzistuojančio Pirmos lygos klubo Pelenės istorija. Tačiau „Šiauliams“ skaudėjo.

Lukas Paukštė po finalinio teisėjo Donato Rumšo švilpuko nukulniavo prie atsarginių suolo ir riaumodamas sviedė pirštines žemėn. Jo komandos draugai sėdėjo nunarinę galvas, sunkiai galėdami patikėti tuo, kas nutiko.

M.Čepas užsisėdėti neleido – jis įsakmiai paliepė savo auklėtiniams keliauti pas sirgalius ir padėkoti už sukurtą puikią atmosferą.

„Profesionaliam sporte, ypač finaluose, dviejų laimingų nebūna, – sakė M.Čepas. – Noriu pasveikinti „TransINVEST“ su pergale. Jie šiandien buvo geresnė komanda, jie niekuo nenusileido, vietomis buvo pranašesni. Mes, tikriausiai, su stresu, įtampa... Jau kabina medalius, jau sako „jūs taurę laimėsit“, „jūs privalot“, „jei nelaimėsit, tai kas jūs per komanda“. Yra taktinis pasiruošimas, bet yra ir psichologinis. Gal tai padarė mums kažkokią meškos paslaugą. Tačiau sakau, „TransINVEST“ šaunuoliai, pelnytai laimėjo. Sveikiname juos. O mums belieka kas? Kai nepavyksta vieną kartą, reikia bandyti darkart. Sugrįšime. Sugrįšime stipresni ir žiūrėsime, kaip bus.“

Jau per rungtynių pertrauką, nors ir pirmavo 1:0, M.Čepas turėjo pastabų savo žaidėjams rūbinėje.

„Pagrindiniai akcentai per pertrauką buvo tokie, kad gal išsidėstymas mūsų ir buvo toks, kokio norėjome, bet išpildymas, kalbant apie žaidimą atakoje – ne. Mes vėlavome, jei kamuolys ateidavo iki vidurio saugų, per daug žaisdavome atgal, neaštrindavome. Ir, aišku, mikrodvikovos netenkino. Išeidami kalbėjome, kad, jei einame į mikrodvikovą, tai priešininkas turi būti ant žemės, mes – ant kojų. O buvo atvirkščiai“, – vaizdingai dėstė „Šiaulių“ treneris.

M.Čepas teigė rūbinėje padėkojęs komandai už kelionę po skaudaus dūrio.

„Įeini, kapų tyla... Daugžodžiauti nereikia. Mums liko dar šešerios rungtynės. Nuėjome daug. Netikiu, kad dabar sustosime. Visko gali būti, bet darysime viską, kad tą darbą padarytume iki galo“, – sakė treneris.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Giedrius Barevičius ir Mindaugas Čepas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Giedrius Barevičius ir Mindaugas Čepas

Dabar „Šiaulių“ laukia dar vienas iššūkis – išlaikyti trečią vietą A lygoje, į kurią taikosi ir Kauno rajono „Hegelmann“. Šiauliečiai vis dar turi trijų taškų pranašumą ir rungtynes atsargoje.

M.Čepo teigimu, bronza tikrai nuplautų kartėlį, atsiradusį po pralaimėjimo LFF taurės finale.

„Turėjome šansą, labai gerą galimybę. Kaip bebūtų gaila, ja nepasinaudojome. Visą kaltę prisiimu sau. Kažkur nesužiūrėjau“, – atsakomybę prisiėmė strategas.

Nors „TransINVEST“ žaidžia antrajame pagal pajėgumą šalies divizione, M.Čepas mato šios komandos potencialą.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LFF taurės finalas: „TransInvest“ – „Šiauliai“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./LFF taurės finalas: „TransInvest“ – „Šiauliai“

„Atsitiktinumų nebūna, – sakė šiauliečių strategas. – Jie praėjo vieną A lygos komandą, tuomet buvo dar viena. Mūsų B komanda nuvažiavo ten, gavo 10. Mes žinome, kad jų stiprybės yra saugų grandyje, priekyje, jie yra įmušę 68 įvarčius Pirmoje lygoje, praleidę 19. Atsitiktinumų nebūna. Mes visą tą žinojome. Yra, kaip yra.“

„Jau sakiau, kad „TransINVEST“, pagal žaidėjų kokybę, gylį, yra A lygos komanda, kuri žaidžia Pirmoje lygoje. Bus reikalų su ja A lygoje. Vienareikšmiškai“, – pridūrė M.Čepas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas