Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karalius liko soste: M.Carlsenas – darsyk pasaulio šachmatų čempionas

Kova dėl pasaulio šachmatų čempionų karūnos – baigta. Dubajuje vykusiame mače titulą ginantis 31-erių norvegas Magnusas Carlsenas (ELO-2855) dar kartą įrodė savo pranašumą ir užtikrintai pranoko pretendentą Janą Nepomniaščį (ELO-2782).
Magnusas Carlsenas
Magnusas Carlsenas / FIDE nuotr.

Penktadienį vykusioje 11-oje partijoje iš suplanuotų 14-os J.Nepomniaščis žaidė baltomis figūromis, tačiau ir vėl padarė šiurkščią klaidą.

23-uoju ėjimu rusas pastūmė pėstininką į g3 langelį ir taip užpuolė norvego bokštą, bet pasaulio čempionas teisingą sprendimą rado vos per 79 sekundes ir netrukus triumfavo, šioje čempioniškoje kovoje laimėdamas jau ketvirtą partiją.

Mačas baigėsi po 49 ėjimų.

Rezultatas po šio mačo tapo 7,5:3,5 ir norvegas tapo nepavejamas. Kova dėl titulo buvo nutraukta ir M.Carlsenas dar kartą paskelbtas pasaulio čempionu.

M.Carlsenui pasaulio čempiono titulas priklauso nuo 2013-ųjų, kai jis įveikė indą Viswanathaną Anandą. Vėliau norvegas apgynė sostą keturis kartus, įveikęs V.Anandą (2014), rusą Sergejų Karjakiną (2016), amerikietį Fabiano Caruaną (2018) ir šiemet J.Nepomniaščį.

Pasaulio čempionato finalo prizų fondą sudarė 2 mln. eurų. M.Carlsenui atiteko 60 proc. šios sumos, o pralaimėtojui – 40 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas