Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kartus Panevėžio futbolo legendos triumfas: „Ar tikrai jis dar futbolo miestas?“

Iš Panevėžio kilęs 41-erių Arūnas Klimavičius karčiai džiaugiasi „Panevėžio“ sėkme Lietuvos futbolo čempionate.

Jo gimtojo miesto komanda šiemet po daugiau nei dešimtmečio pertraukos turėtų triumfuoti A lygoje – per likusius 5 turus užtenka iškovoti vos tašką, tačiau A.Klimavičių liūdina vaizdai šalia aikštės.

„Panevėžys“ taps čempionais, o kas toliau? Džiaugiuosi, sveikinu, o kas toliau? Ar tikrai mano gimtame mieste taip viskas gerai su futbolu?“ – feisbuke klausia Panevėžio „Ekrano“ klube savo futbolininko kelią pradėjęs A.Klimavičius, žaidęs ir Lietuvos bei FIFA legendų mače.

LFF/Arūnas Klimavičius Lietuvos ir FIFA legendų mače
LFF/Arūnas Klimavičius Lietuvos ir FIFA legendų mače

„Iškart sakau, neatstovauju nei „Panevežiui“, nei Panevėžio futbolo akademijai, nei „Ekranui“, bet manau, kad bendra situacija su futbolo infrastruktūra nepažengusi nuo to laiko, kai pats dar žaidžiau Panevėžyje“, – tęsė A.Klimavičius, sutikęs mintimis pasidalinti ir su 15min skaitytojais.

„Visi treneriai ir akademijos su siaubu laukia žiemos, kadangi nei vienas treneris nežino, kur treniruosis vaikų grupės, trūksta patalpų (realiai jų nelabai ir yra). Aišku, yra, kas žiemą treniruojasi lauke, bet pasnigus lieka žaisti ant sniego arba bėgti Senvagėje ratus, nes Panevėžyje nėra traktoriuko, kuris nustumdytų sniegą.

Aišku, aš pats taip gyvenau ir taip tapau futbolininku, bet ar šiuolaikiniams vaikams ir tėvams to užtenka, ar tikrai taip pasivysime kitas šalis? Vaikų, ypač mergaičių, skaičius mieste didėja, bet būna, kad ketvirtyje aikštės treniruojasi ir po 40 vaikų, ir 1 treneris“, – tęsė A.Klimavičius, pats su „Ekranu“ sykį tapęs Lietuvos čempionu (2005 m.).

„Futbolo gardeliai-aikštelės. Vilniuje jų tikrai matau daug. Panevėžyje iš viso 4 su senomis dangomis ir vieno iš jų matote nuotrauką.

Arūno Klimavičiaus nuotr./Futbolo gardelis ir jo danga Panevėžyje
Arūno Klimavičiaus nuotr./Futbolo gardelis ir jo danga Panevėžyje

Kitų gardelių dangos panašios, tik skylės nėra. Šermukšnių salės įėjimas per aikštelę (nes pagrindinis įėjimas parduotas) su lašančiu stogu, „Ekrano“ salėje vaikai treniruojasi su kepurėmis ir pirštinėmis (oro temperatūra panaši esamai lauke). Uždaros pilnų matmenų aikštės iki šiol nėra (žinau, žinau, teismai vyksta)“, – vardino A.Klimavičius.

Galiausiai jis kreipėsi į Panevėžio miesto savivaldybę. „Senvagę sutvarkėte, gatvės irgi tvarkomos, aišku, su dideliu vėlavimu, atsilikus nuo kitų miestų ir miestelių. Gal kažkada ateis ir futbolo infrastruktūros eilė, nes dabar jos realiai nėra. Gal Panevėžys ir sporto miestas, bet ar tikrai jis dar futbolo miestas?“ – klausė šalies futbolo legenda.

Kalbėdamas su 15min jis savo komentarą dar papildė.

„Tikrai galiu pasakyti, kad tai nėra vieno Panevėžio bėda. Tie procesai didžiojoje dalyje mūsų Lietuvos pakankamai lėtai vyksta. Tiesiog Panevėžyje dažniau lankausi“, – teigė A.Klimavičius.

Po viešo įrašo jis teigė sulaukęs ir Panevėžio meto Ryčio Mykolo Račkausko skambučio. „Sakė, kad yra tikrai suplanuotų darbų, kurie bus vykdomi artimiausioje ateityje. Tikiuosi. Bet realiai sąlygos Panevėžyje dabar yra beveik tokios pat, kokios buvo, kai aš sportavau prieš 20 metų. Jos keičiasi per lėtai“, – pabrėžė A.Klimavičius.

PFA nuotr./Arūnas Klimavičius
PFA nuotr./Arūnas Klimavičius

„Visi norime tų rezultatų, bet situacija Lietuvoje tokia, kad žiemą nelabai yra kur sportuoti, o vasarą mes dažnai sugebame ir atostogų išeiti“, – į kitą šalies futbolo opą pirštu bedė buvęs gynėjęs, rinktinėje sužaidęs 43 rungtynes ir įmušęs 3 įvarčius.

Pats A.Klimavičius prieš kelerius metus įkūrė Profesionalių futbolininkų asociaciją („PFA Lietuva“), yra jos prezidentas.

fk-panevezys.lt nuotr./Linas Klimavičius ir Gino Lettieri
fk-panevezys.lt nuotr./Linas Klimavičius ir Gino Lettieri

Jo jaunesnis brolis, 34-erių Linas Klimavičius, šį sezoną yra vienas svarbiausių „Panevėžio“ gynybos ramsčių, per 31 rungtynes A lygoje praleidusių vos 11 įvarčių.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas