Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 31 /13:25

Kaunas ruošia istorinę šventę futbolo sirgaliams – į Lietuvą atvyksta pasaulinio lygio žvaigždės

Paskutinis rugsėjo savaitgalis Lietuvoje bus paženklintas dviejų dienų futbolo švente Kaune. Spalio 1 dieną Dariaus ir Girėno stadione įvyks LFF taurės finalo rungtynės, o dieną prieš, rugsėjo 30-ąją, ten pat įvyks kitas didelis tarptautinis futbolo renginys, kuris Lietuvoje bus surengtas pirmą kartą. Kaune apsilankys garsiausios pasaulinės futbolo žvaigždės.
Marco Materazzi, Davidas Trezeguet ir Javieras Mascherano
Marco Materazzi, Davidas Trezeguet ir Javieras Mascherano / „Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį Dariaus ir Girėno stadione surengta spaudos konferencija, kurios metu LFF prezidentas Edgaras Stankevičius bei Kauno miesto vicemeras Mantas Jurgutis plačiau papasakojo apie tai, kokia futbolo šventė sirgalių laukia rugsėjo paskutinę dieną.

„Neeilinė diena Lietuvos futbolui, Kauno savivaldybei ir jos komandai. Pradėjęs eiti šias pareigas tikėjausi, vieną dieną jus pakviesti į ganėtinai grandiozinį projektą. Tapęs prezidentu žadėjau kuo daugiau tarptautinių renginių.

Tad noriu pristatyti FIFA legendų projektą. Esu dėkingas FIFA, kad su jais pokalbis vyko ganėtinai greitai ir sklandžiai. Iš kitų tarptautinių renginių, tokių kaip pasaulio salės futbolo čempionatas, jie žino mūsų administracinius gebėjimus. Rugsėjo 30 ir spalio 1 dienomis Lietuvoje, Kauno Dariaus ir Girėno stadione, turėsime šventinį legendų savaitgalį, visų žvaigždžių savaitgalį, skirtą futbolo 100-mečiui. Šiemet – 100 metų, kai tapome FIFA nare“, – grandiozinį projektą pristatė E.Stankevičius.

Anot jo, į Lietuvą atvyksta mažiausiai 6 pasaulio futbolo čempionai.

Iš viso tikimasi 15-18 pasaulinio lygio žvaigždžių, tokių kaip Javieras Mascherano, kurį verslo klase reiks atsiskraidinti iš Argentinos, Marco Materazzi, Davidas Trazeguet, Dida, Youri Djorkaeffas, Emmanuelis Petit, Roque Junioras, Ricardo Queresma, Michaelis Salgado, Nuno Gomesas. Tai – tik pradinis sąrašas, jis nėra galutinis.

Tai yra pasaulio, Europos čempionai, Čempionų lygos nugalėtojai, savo pasirodymais ne vienerius metus džiuginę sirgalius visame pasaulyje, taip pat – ir Lietuvoje.

„Manau, kad šis renginys bus viso ko pradžia, kad mes norime ir galime turėti tinkamo lygio futbolo infrastruktūrą, kad galime suorganizuoti tokio lygio renginį“, – patikino E.Stankevičius.

„Scanpix“ nuotr./Javieras Mascherano
„Scanpix“ nuotr./Javieras Mascherano

Rugsėjo 30 dieną, šeštadienį, bus organizuojamas mačas tarp FIFA ir Lietuvos futbolo legendų.

Tikimasi, kad atvyks ir aukščiausių futbolo organizacijų vadovai, daug užsienio svečių.

Bilietai prekyboje – jau šiandien

„Dvi dienas Lietuvoje bus kalbama tik apie futbolą“, – vylėsi E.Stankevičius.

Bilietų prekyba, anot jo, startuos jau šiandien nuo 13 valandos. Bilietų kainos prasidės nuo 19 eurų (į abiejų dienų renginį). LFF vadovas viliasi pilno Dariaus ir Girėno stadiono.

Šeštadienį planuojamas ir koncertas.

Planuojamas FIFA legendų renginio biudžetas – apie 0,5 mln. eurų.

M.Jurgutis tikino, kad prieš dvejus metus net nebuvo minčių, kad tokio lygio pasaulinės žvaigždės atvyks į Kauną.

„Kaunas šiuo atveju ambasadoriauja Lietuvai. Dėka mūsų modernaus stadiono atvyksta iš visų kontinentų žvaigždės.

Šiandien negalime atsakyti, koks tiksliai bus savivaldybės finansinis prisidėjimas, svarstysime tai, peržiūrėję galimybes. Tikimės, kad tiek viešbučiai, tiek Laisvės alėja bus pilni. Tą parodė ir kiti tarptautiniai renginiai“, – kad Kaunas išeina į tarptautinius vandenis, pasidžiaugė vicemeras.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Mantas Jurgutis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Mantas Jurgutis

Laukiama ir J.Couceiro

Lietuvos futbolo legendų komandą sudarys žinomiausi, geriausi Lietuvos futbolo vardai, kurie garsino, atstovavo mūsų šaliai.

Yra noras turėti praeityje visus garsius trenerius – Algimantą Liubinską, Kęstutį Latožą, Benjaminą Zelkevičių. Kviečiamas atvykti ir portugalas José Couceiro.

„Noras turėti visus šiuos 4 trenerius, užimančius mūsų legendų rinktinės postą. Futbolo šventė visai Lietuvos futbolo bendruomenei, tiems žmonėms, kurie labiausiai prisidėjo vystydami futbolą visą tą šimtmetį. Nepamiršime nei senesnės, nei jaunesnės kartos“, – teigė E.Stankevičius.

Suprasti akimirksniu

  • Potencialus kandidatų į Lietuvos legendas sąrašas:
  • Vartininkai: Gintaras Staučė, Žydrūnas Karčemarskas, Ernestas Šetkus;
  • Gynėjai: Marius Stankevičius, Andrius Skerla, Rolandas Džiaukštas, Tomas Žvirgždauskas, Saulius Mikoliūnas, Arūnas Klimavičius, Aurelijus Skarbalius, Ramūnas Radavičius, Raimondas Žutautas, Vytautas Andriuškevičius, Tadas Kijanskas, Ignas Dedura;
  • Saugai: Deividas Šemberas, Deividas ir Edgaras Česnauskiai, Mindaugas Kalonas, Igoris Morinas, Darius Maciulevičius, Mantas Savėnas, Donatas Vencevičius, Linas Pilibaitis;
  • Puolėjai: Tomas Danilevičius, Edgaras Jankauskas, Robertas Poškus, Andrius Velička, Tomas Ražanauskas, Darvydas Šernas, Arminas Narbekovas, Valdas Ivanauskas.

„Minint Lietuvos futbolo federacijos narystę FIFA – tai dovana Lietuvos žmonėms“, – patikino E.Stankevičius.

LFF šis renginys kainuos nemažą pinigų sumą, tačiau viliamasi, kad lėšos, surinktos už parduotus bilietus, padengs visas arba didžiąją dalį išlaidų.

Planuojamas FIFA legendų renginio biudžetas – apie 0,5 mln. eurų. Beveik pusė šių pinigų bus sumokėti kaip honorarai pasaulinėms žvaigždėms.

Pasaulinės futbolo žvaigždės apsistos Kaune ir čia praleis dvi naktis – penktadienį atskrenda ir iki sekmadienio laiką leidžia čia. Juos galima bus pamatyti ir kituose renginiuose.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius

„Dėliojama galutinė renginio programa. Sekmadienį mes turėsime Kaune vykstantį Baltijos vaikinų iki 16 metų taurės turnyro finalą, tai esame su FIFA sutarę, kad legendos atvažiuos pasveikinti ir apdovanoti Baltijos lygos nugalėtojus.

Taip pat yra noras atsivežti vieną FIFA legendą trenerį, kuris būtų šios komandos vyr. treneris. Jeigu atvyks į Lietuvą, tai yra ganėtinai garsus vardas. Norėčiau tikrai suorganizuoti nemokamą seminarą, paskaitą mūsų futbolo treneriams“, – planus vardijo LFF vadovas.

Viliasi 4 taškų

Taigi šeštadienis bus skirtas legendoms, o sekmadienį numatytas LFF taurės finalas.

„Istorija kol kas graži – turime pusfinalio etapą, 4 komandas, kurios liko kovoti dėl šio titulo. Visoms joms tai gali būti pirmasis trofėjus jų istorijoje. Pakankamai nemaža intriga lieka ir A lygoje, nes atitinkami klubai, laimėję taurę, gali išstumti 4 vietą ir taip palikti 4 vietą užėmusį klubą be europinių kovų“, – pristatė LFF prezidentas.

Sulaukė E.Stankevičius klausimų ir dėl Lietuvos futbolo rinktinės artėjančių rungtynių rugsėjo 7 ir 10 dienomis.

„Su Edgaru Jankausku santykis yra kuo puikiausias. Asmeniškai vertinu šį trenerį. Bendradarbiavimas, manau, tęsis ne vienerius metus. Toks, koks yra kolektyvas, rinktinės atmosfera, kaip trenerių kolektyvas yra susidirbęs, man tai malonu žiūrėti. Tenka keliauti su pačia komanda, matyti, kiek treneriai atsiduoda savo darbui. Tikrai esu patenkintas“, – atmosferą rinktinėje ir E.Jankausko darbą joje įvertino LFF vadovas.

Paklaustas, kokia situacija su bilietais į artėjančias Lietuvos futbolo rinktinės rungtynes, E.Stankevičius atskleidė, kad mačui su Juodkalnija jau parduoda apie 8 tūkst. bilietų (tikimasi 11-12 tūkst. žiūrovų), su Serbija – apie 6 tūkst.

„Taip, sekmadienis, 21.45 valanda, – galbūt šis rungtynių laikas nėra labai patrauklus, turint omeny, kad žmonės atvyksta iš kitų miestų, prasidėjo nauji mokslo metai, bet tikimės, kad rinktinė padovanos pergalę prieš Juodkalniją ir su Serbija turėsime ganėtinai didelį užnugarį sirgalių“, – vylėsi LFF vadovas.

Jis tikisi, kad rinktinė per šias dvi rungtynes iškovos 4 taškus. Prieš Juodkalniją bus siekiama pergalės – tai namuose įmanomas pasiekti rezultatas.

Pasiteiravus, kaip stadione praėjo SEL koncertas, ar vejai nebuvo pakenkta, jis atsakė, kad iki rinktinės mačų žolė bus visiškai atsigavusi.

„Veja paruošta. A lyga galėtų vykti ir šį savaitgalį“, – patikino E.Stankevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas