Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 17

Kauno Ąžuolynas – puikiai pažįstami ir E.Jankauskui labai sėkmingi medžioklės plotai

Žaliakalnis – prisiminimais, unikaliomis istorijomis bei menu apipintas Kauno mikrorajonas. Čia esantis Ąžuolyno parkas ne tik viena mėgstamiausių poilsio vietų, bet ir didžiausias miesto teritorijoje esantis ąžuolynas visoje Europoje. Prestižinė teritorija nuo praėjusių metų vėl tapo ir Lietuvos futbolo namais – iš pagrindų atnaujintame Dariaus ir Girėno stadione nacionalinė rinktinė šeštadienį sužais pirmąsias oficialias rungtynes su Bulgarija. Prie komandos vairo sugrįžęs Edgaras Jankauskas – vilnietis iki kaulų smegenų, tačiau sugrįžimas į laikinąją sostinę 48-erių strategui taip pat kelia ypatingus sentimentus.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / 15min koliažas

Nuo to laiko, kai E.Jankauskas kėlė grėsmę varžovų vartams, o Lietuva buvo nepatogi varžovams Europos futbolo vidutiniokė, nutekėjo daug vandens.

Šiuo metu lietuviai nelaimi jau vienuolika tarptautinių rungtynių iš eilės.

Pastarąją pergalę oficialiose varžybose komanda iškovojo beveik prieš dvejus metus, kai 2021-ųjų spalį Vilniuje UEFA Tautų lygos mače 3:1 įveikė Bulgariją.

Nuo to laiko Lietuvos futbolo federacija jau spėjo atlikti dvi trenerių rokiruotes. Prie komandos vairo ir vėl stovi E.Jankauskas, ekipai vadovavęs 2016–2018 metais ir pagal rungtynių skaičių rinktinėje nusileidžiantis tik legendiniams šalies specialistams Algimantui Liubinskui ir Benjaminui Zelkevičiui.

Būtent B.Zelkevičius į tuo metu perspektyvų Vilniaus „Žalgirio“ šešiolikmetį dėmesį atkreipė dar 1991-aisiais, pirmą sykį iškviesdamas E.Jankauską į rinktinę Baltijos taurės mačui su estais (4:1).

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Edgaras Jankauskas
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Edgaras Jankauskas

2004-ųjų Čempionų lygos laimėtojas nacionalinėje komandoje sužaidė 56 rungtynes – tik vienintelis dabartinės komandos žaidėjas Fiodoras Černychas turi sukaupęs didesnį bagažą (82 mačai).

Per aštuoniolika rinktinėje praleistų metų E.Jankauskas įmušė dešimt įvarčių ir visų laikų rezultatyviausių žaidėjų sąraše užima ketvirtą poziciją, nusileisdamas tik Tomui Danilevičiui (19), F.Černychui (12) ir į rinktinę šį kartą neiškviestam Arvydui Novikovui (12).

Per šį karjeros etapą Lietuvos rinktinė namų rungtynes žaidė keturiuose skirtinguose miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Marijampolėje ir penkiuose stadionuose.

Visgi įdomiausia yra tai, kad lygiai pusę už rinktinę įmuštų įvarčių E.Jankauskas įmušė būtent Kaune, S.Dariaus ir S.Girėno stadione – toje pačioje vietoje, kur nacionalinė rinktinė šeštadienį priims Bulgarijos komandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas