Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kauno „Stumbro“ klube – buvęs Portugalijos jaunimo rinktinės puolėjas

Prie Kauno „Stumbro“ futbolo klubo oficialiai prisijungė 20-metis puolėjas iš Portugalijos Diogo Davidas. Lisabonos „Benfica“ auklėtinis yra žaidęs ir Portugalijos jaunimo rinktinėse.
Diogo Davidas
Diogo Davidas / fcstumbras.lt

Į Lietuvą puolėjas atvyko prieš beveik mėnesį ir įvarčiais jau spėjo pasižymėti draugiškose rungtynėse. Jo dublis į DFK „Dainavos“ vartus prieš keletą savaičių padėjo „Stumbrui“ iškovoti pergalę Alytuje rezultatu 2:1.

Talentingas puolėjas turi puikius pagrindus – jis savo karjerą pradėjo Lisabonos „Benfica“ akademijoje, kur praleido ilgus metus. Su šia komanda jis tapo U-17 Portugalijos čempionu. Vienoje komandoje jam teko rungtyniauti su dabar Miuncheno „Bayern“ žvaigžde Renato Sanchesu.

Diogo sėkmingai gynė „Benfica U-19“ garbę. „Stumbro“ naujokas buvo tvirtas pagrindinės sudėties žaidėjas ir rungtyniavo labai rezultatyviai.

Diogo buvo kviečiamas ir į Portugalijos jaunimo rinktines, kur gynė U-16 ir U-17 garbę. Čia jo sąskaitoje du įvarčiai įmušti į Austrijos ir Prancūzijos rinktinių vartus. Iš viso Portugalijos jaunimo rinktinėse jis sužaidė dešimt rungtynių, tame tarpe ir du oficialius Europos U-17 čempionato atrankos mačus su Islandija ir Norvegija.

2014 m. puolėjas buvo paskolintas „Oeiras“ klubui, o pasibaigus sutarčiai su „Benfica“ trumpai žaidė „Estoril-Praia“, „Sacavenense“ ir „Real Massama“.

„Vienas geriausių mano draugų yra Goncalo Guedesas, kuris šiuo metu žaidžia PSG, o prieš tai rungtyniavo ir „Benfica“ pagrindinėje komandoje. Ilgą laiką su juo teko žaisti kartu, taip pat ginti jaunimo rinktinių garbę. Žinoma, turėčiau paminėti ir Renato Sanchesą, su kuriuo rungtyniavome „Benfica U-17“ komandoje, – fcstrumbras.lt sakė naujokas iš Portugalijos. – Prieš atvykstant į Lietuvą žaidžiau „Real Massama“, tačiau nepavyko įgauti geros sportinės formos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas