Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kenčia ir turtuoliai: kelių savaičių nuostoliai – daugiau nei 30 mln. eurų

Vienas turtingiausių pasaulio futbolo klubų „Manchester United“ atskleidė pirmuosius nuostolius, patirtus dėl koronaviruso sustabdžius 2019-2020 m. sezoną.
Mančesterio „Old Trafford“ stadionas
Mančesterio „Old Trafford“ stadionas / „Scanpix“ nuotr.

Praskleidus pirmojo 2020 m. ketvirčio finansinių rezultatų šydą, paaiškėjo, kad iki kovo 31-osios „Man Utd“ neteko net 28 mln. svarų (31,3 mln. eurų).

Kadangi „Premier“ lygos sezonas buvo sustabdytas kovo 13-ąją, tai reiškia, jog minėtosios sumos „raudonųjų velnių“ klubas neteko per kiek daugiau nei dvi savaites.

Didžiąją dalį nuostolių „Man Utd“ patyrė dėl atšauktų rungtynių transliacijų – tai komandai kainavo 20 mln. svarų. Dar 8 mln. klubas neteko dėl atšauktų trijų rungtynių.

Vien rungtynės su Londono „Tottenham Hotspur“ Mančesterio komandai būtų atnešusios apie 4 mln. svarų pajamų.

Didelius nuostolius klubas patiria ne tik dėl neparduotų bilietų į rungtynes, bet ir dėl per rungtynių dieną parduodamos produkcijos ir iki šiol uždarytos atributikos parduotuvės „Old Trafford“ stadione.

Beje, dalį pajamų iš transliuotojų klubas jau buvo gavęs, tad dėl pandemijos atšaukus rungtynes, „Man Utd“ buvo priverstas grąžinti apie 20 mln. svarų sumą.

Klubas kol kas nesiruošia spėlioti, kiek jam gali kainuoti visas koronaviruso laikotarpis. Tačiau iki sezono pabaigos likus žaisti 11 mačų, tikėtina, kad iš viso nustoliai gali siekti ir 100 mln. svarų.

„Manchester United“ laikomas vertingiausiu klubu Anglijoje ir vienu vertingiausių pasaulyje – pagal šį rodiklį jis nusileidžia tik Ispanijos grandams Madrido „Real“ ir „Barcelona“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai