Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kiek kainuoja A lygos klubų sezono abonementai?

Dešimt stipriausių A lygos komandų išsirikiavo prie penktadienį startuosiančio naujojo sezono starto linijos, o 15min pasidomėjo, kokią rinkodarą čempionato dalyviai taikė į stadionus viliodami ištikimiausius gerbėjus. Akivaizdu, kad namų darbus padarė ne visi.
A lygos abonementai
A lygos abonementai / 15min koliažas

Istorinį sezoną sužaidęs ir pirmą kartą Europos taurių grupių etapo duris pravėręs Vilniaus „Žalgiris“ šiemet turi ne mažesnių ambicijų.

Norintys stebėti naują sostinės ekipos žygį tikslo link gali įsigyti sezono bilietą, kuris kainuoja 85 eurus.

Tiesa, ši kortelė galios tik „Žalgirio“ namų rungtynėse A lygoje ir LFF taurės turnyre.

Abonementas negalioja UEFA turnyrų rungtynėse ir LFF organizuojamose rungtynėse, pavyzdžiui, LFF taurės finale.

Visgi abonementų savininkai galės pirmieji ir su nuolaida įsigyti bilietą į 2023–2024 m. sezono UEFA taurių turnyrų namų rungtynes. Išankstinės prekybos metu abonemento savininkas turės galimybę įsigyti bilietus dar prieš jiems pasirodant viešoje prekyboje. Išankstinės ir viešos prekybos metu abonemento savininkas galės įsigyti 1 bilietą su 30 proc. nuolaida ir papildomai įsigyti iki 3 bilietų už standartinę bilieto kainą.

Abonementas taip pat suteikia 10 proc. nuolaidą „Žalgirio“ partnerio „Sportland“ prekėms ir paslaugoms.

„Žalgirio“ klubo komunikacijos atstovo Vaidoto Januškos teigimu, kasmet vilniečiai parduoda apie 300 sezoninių bilietų.

Vienkartinis bilietas į pirmąsias „Žalgirio“ sezono rungtynes „Sportimos“ manieže su Telšių „Džiugu“ kainuos 4–8 eurus.

Klubo nuotr./„Žalgirio“ abonementas
Klubo nuotr./„Žalgirio“ abonementas

Vilniečiams didžiausią konkurenciją šiemet veikiausiai sudarysiančio „Kauno Žalgirio“ vadovybė naująjį sezoną pasitinka be sezono abonementų.

15min žiniomis, kol kas nuspręsta neskubėti vien todėl, jog kol kas nėra aišku, kas taps Kauno Dariaus ir Girėno stadiono operatoriumi.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Visvaldas Matijošaitis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Visvaldas Matijošaitis

„Kauno Žalgiris“, kad ir kaip pasibaigtų savivaldybės mero rinkimai ar stadiono operatoriaus konkursas, vis tiek veikiausiai dauguma savo namų rungtynių žais iš pagrindų atnaujintoje geriausiame šalies stadione. Tuo tarpu kaimynai iš Kauno rajono – „Hegelmann“ – dėl pernelyg didelės kainos ir toliau namų rungtynes žais LFF Kauno treniruočių centro stadione.

Pirmą kartą Europos taurių duris praversiantis vienas jauniausių A lygos klubų tradiciškai prieš sezoną pristatė ir „Mėlynai baltą“ kortelę.

Abonemento kaina – 49,99 euro.

Kartu su abonementu klubas dovanoja originalų šaliką ir 2023 m. sieninį kalendorių.

Moksleiviams ir studentams taikoma 50 proc. nuolaida. Taip pat suteikiama 15 proc. nuolaida klubo atributikai.

Tiesa, kaip ir Vilniaus „Žalgirio“ atveju, abonementas galios tik vietinėse rungtynėse, UEFA Konferencijų lygos atrankos rungtynių bilietai bus platinami atskirai, bet abonementų savininkai juos turės galimybę įsigyti pirmieji.

„Hegelmann“ klubo komunikacijos atstovo Valdo Knyzelio teigimu, klubas viešoje prekyboje kasmet parduoda iki 100 tokių kortelių.

Tiesa, nemažai jų išdalijama ir „Hegelmann“ klubo futbolo akademijos auklėtinių tėveliams.

„Hegelmann“ grupės prezidentas Antonas Hegelmannas taip pat yra nusprendęs, kad visi norą išreiškę įmonės darbuotojai tiek „Mėlynai baltą“ kortelę, tiek bilietus į atskiras rungtynes gali gauti nemokamai.

Beje, įdomu tai, kad „Hegelmann“ klubas yra bene vienintelis A lygos klubas, kurio svetainėje jau šiuo metu gali nusipirkti bilietą į bet kurias namų rungtynes iki pat birželio vidurio.

Išankstinio bilieto kaina – 4 eurai. Jei bilietą internetu pirksite rungtynių dieną, jis kainuos 6 eurus, jei kasoje prie stadiono – 7.

Klubo nuotr./„Hegelmann“ abonementas
Klubo nuotr./„Hegelmann“ abonementas

Nemažai aistrų tarpsezonio metu įplieskė šiemetinė Marijampolės „Sūduvos“ klubo narysčių ir abonementų pardavimo politika.

Suvalkijos klubas pastaruoju metu išgyveno ne pačius geriausius laikus ir pernai po labai ilgos pertraukos liko už europinio brūkšnio – šešti.

Tarpsezonio metu tradiciškai buvo pasigirdę spekuliacijų apie tai, jog ilgametis klubo vadovas Vidmantas Murauskas gali atsisveikinti su klubu, tačiau visos jos baigėsi taip, kaip ir visada – „Sūduva“ liko suvalkiečio rankose.

Prieš sezoną ištikimiausiems savo gerbėjams „Sūduva“ tradiciškai pasiūlė bene plačiausią lietuviškame futbolo kontekste narysčių ir abonementų asortimentą.

„Sūduvos“ gerbėjai gali įsigyti auksinę ar sidabrinę narystę. Na, arba tiesiog nusipirkti abonementą.

Įsigijusieji „Auksinę narystę“ futbolo gerbėjai viso sezono metu turės sau rezervuotas vietas VIP sektoriuje, naudosis VIP sektoriaus įėjimu, po kiekvieno „Optibet“ A lygos rato (9 rungtynės) bus kviečiami į specialų susitikimą su „Sūduvos“ treneriais ir vadovais, gaus dovanų komandos šaliką bei galės prisijungti prie uždaros klubo narių grupės socialiniame tinkle „Facebook“.

Įsigijusieji „Sidabrinę narystę“ futbolo gerbėjai viso sezono metu turės sau rezervuotas vietas centriniuose D arba E sektoriuose, galės prisijungti prie uždaros klubo narių grupės socialiniame tinkle bei per kiekvienas namų rungtynes dalyvaus tik šiai grupei skirtoje loterijoje, kuriose bus galima laimėti „Sūduvos“ marškinėlius.

Įsigijusieji 2023 m. sezono abonementą viso sezono metu turės sau rezervuotas vietas stadiono centrinėje dalyje esančiuose C arba F sektoriuose.

Senjorai, studentai, 12 metų ir vyresni moksleiviai bei asmenys, turintys negalią, „Sūduvos“ narystę ir abonementus gali įsigyti su 50 proc. nuolaida.

Jaunesni nei 12 metų vaikai šiais metais negalės patekti į stadioną neturėdami specialiai jiems skirto bilieto arba abonemento, tačiau abonementus į vietas greta savęs tėvai jiems gali nupirkti už simbolinį 1 eurą.

Viešoje prekyboje sezoninių bilietų kainos prasideda nuo 70 eurų. Už sidabrinę narystę teks sumokėti 90 eurų, o norintys tapti auksiniais nariais gali sumokėti ir 200 eurų.

„Auksinę narystę sukūrėme tiems klubo gerbėjams, kurie realiai tiesiog nori prisidėti prie klubo rėmimo“, – pasakojo „Sūduvos“ komunikacijos atstovas Dalius Matvejevas.

Anot jo, Suvalkijoje per keletą pastarųjų metų susiformavo tradicija, kad sirgaliai nori kasmet sėdėti tose pačiose vietose, todėl dauguma abonementų išperkama per pirmas prekybos savaites.

Praėjusiais metais „Sūduva“ kasose ir per bilietų pardavimo platformą pardavė apie 300 sezoninių abonementų. Dar apie porą šimtų su nuolaidomis įsigijo klubo futbolo mokyklos auklėtinių tėveliai ir bendruomenės nariai.

D.Matvejevas prisimena, kad sezono abonementų pardavimo rekordas buvo užfiksuotas 2018-aisiais, „Sūduvai“ karaliaujant A lygoje. Tuomet stipriausias šalies klubas vien viešoje prekyboje pardavė apie 500 sezoninių bilietų.

Socialiniuose tinkluose šiemet kilo nemažai nepasitenkinimo, jog per metus abonementų kaina šoktelėjo kone dvigubai – nuo 35 iki 70 eurų.

Tiesa, klubo vadovas V.Murauskas tinklalaidėje „Futbolas LT“ tiesiai šviesiai užsiminė, kad tai yra šioks toks ir marijampoliečių patikrinimas – ar šie liks su mylima komanda ne tik tuomet, kai ji dominuoja šalies stadionuose, bet ir išgyvena ne pačius geriausius laikus.

Bilietas į pirmąsias Marijampolės klubo sezono rungtynes su „Kauno Žalgiriu“ manieže kainuos 3–6 eurus.

Klubo nuotr./„Sūduvos“ abonementai
Klubo nuotr./„Sūduvos“ abonementai

Bronzą praėjusiais metais nuskynęs „Panevėžio“ klubas į visas rungtynes vietiniame fronte ištikimiausius gerbėjus kvies už 35 eurus.

Tai yra pigiausias klubo sezono abonementas šį sezoną A lygoje.

Šį sezoną pirmuosius tris turus Aukštaitijos atstovai žais svečiuose, tad į kovo 19-ąją vyksiančią akistatą „Žemynos“ progimnazijos stadione su „Kauno Žalgiriu“ dar neparduodami.

Praėjusį sezoną išankstinis bilietas internetu į A lygos rungtynes Panevėžyje kainavo 3 eurus.

Jau keletą sezonų kortelę visoms sezono rungtynėms siūlo ir Vilniaus „Riterių“ klubas.

Klubo atstovų teigimu, kasmet parduodama iki šimto tokių abonementų.

„Riterių“ sezoninio bilieto kaina – 65 eurai.

Abonemento savininkas turės teisę lankytis: 2023 m. sezono „Optibet A lygos“, „Optibet Pirmos lygos“, LFF taurės ir draugiškose namų rungtynėse. Kortelė galios vienam asmeniui.

Palyginimui, bilietas į pirmąsias „Riterių“ A lygos rungtynes su „Šiauliais“ kainuos nuo 8 eurų.

Klubo nuotr./„Riterių“ abonementas
Klubo nuotr./„Riterių“ abonementas

Septintą vietą praėjusiais metais iškovoję ir šiemet ambicijų pakovoti dėl europinių vietų neslepiantis „FA Šiaulių“ klubas sezono bilietų kol kas nesiūlo.

Šiauliečių interneto svetainėje kol kas nėra galimybių nusipirkti ir bilieto į artimiausias A lygos namų rungtynes.

Klubo interneto puslapio rubrika „Bilietai“ – nesutvarkyta, o aktyvus mygtukas „rezervavimas“ veda į „Šiaulių“ paskyrą „Ticketmarket“ svetainėje, bet joje liūdnai konstatuojama, jog „šioje kategorijoje nėra renginių“.

Klubo puslapis/„FA Šiauliai“ svetainė
Klubo puslapis/„FA Šiauliai“ svetainė

Pirmąjį mačą namuose Mindaugo Čepo auklėtiniai žais trečiajame ture, kai Šiaulių „Gytarių“ stadione priims „Hegelmann“.

Tuo tarpu Žemaitijos atstovai Gargždų „Banga“ ir Telšių „Džiugas“ tradiciškai yra tie klubai, kurie bene aktyviausiai ir profesionaliausiai dirba tiek su savo bendruomenės nariais, tiek su pavieniais žiūrovais.

Nors abu į aukščiausias A lygos pozicijas nesitaiko, užtat gali pasigirti tvirtu patikimų sirgalių užnugariu.

Abu klubai šiemet siūlo ir sezoninius bilietus.

Telšių ekipos kortelė į visas komandos rungtynes centriniame ir „Ateities'“ progimnazijos stadionuose kainuoja 50 eurų.

Klubas žada, kad įprastas pavienis bilietas į „Džiugo“ rungtynes kainuos 5–7 eurus.

Klubo nuotr./„Džiugo“ abonementas
Klubo nuotr./„Džiugo“ abonementas

Aktyvų „Tigrų ekipos“ palaikymą kiekvienais metais jaučiantys Gargždų „Bangos“ atstovai irgi siūlo sezoninį bilietą, tiesa, jo kaina šiek tiek didesnė – 55 eurai.

Tiesa, sezoninių bilietų savininkams „Bangos“ klubas dovanoja išskirtinio dizaino marškinėlius.

Klubo nuotr./„Bangos“ abonementai
Klubo nuotr./„Bangos“ abonementai

Gargždiškius reikėtų pagirti ir už operatyvumą – jau pirmajam sezono mačui su „Panevėžiu“ bilietus ragina įsigyti su plakatu, kuriame įkomponuotas visai neseniai komandą papildęs ir šį sezoną neabejotinai komandos veidu tapsiantis Lietuvos rinktinės gynėjas Benas Šatkus.

Pavienis bilietas į „Bangos“ namų rungtynes šį sezoną kainuos nuo 5 eurų.

Klubo nuotr./Benas Šatkus plakate
Klubo nuotr./Benas Šatkus plakate

Į A lygą šiemet po metų pertraukos sugrįžusi Alytaus „Dainava“ kol kas neplatina nei sezono abonementų, nei bilietų į atskiras rungtynes.

Interneto svetainėje paspaudus ant skilties „Bilietai“ lankytojus pasitinka informacija, jog 2020 metais bilietas į dzūkų namų rungtynes kainavo tris eurus.

„Dainavos“ klubo svetainė
„Dainavos“ klubo svetainė

Paspaudus ant aktyvios „Ticketmarket“ nuorodos, kuri tame pačiame puslapyje siūloma, atidaroma svetainė, kurioje sezoninius ir rungtynių bilietus pardavinėja „Dainavos“ konkurentai – „Banga“, „Džiugas“, „Hegelmann“ ir „Panevėžys“.

Tiesa, pirmąsias namų rungtynes alytiškiai irgi žais tik kovo 18-ąją. Tačiau ne savo stadione, o Marijampolės futbolo arenos manieže, kai priims „Bangą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas