Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos futbolo asociacijos vadovas sulaikytas dėl kaltinimų korupcija

Kinijos nacionalinės futbolo asociacijos vadovas buvo sulaikytas dėl kaltinimų korupcija – tai naujausias smūgis šalies pastangoms didinti savo autoritetą šalyje ir tarptautiniu mastu.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / Vilniaus VPK archyvo nuotr.

Trečiadienį paskelbtame valdančiosios Komunistų partijos kovos su korupcija priežiūros institucijos vieno sakinio pareiškime teigiama, kad Chen Shuyuano atžvilgiu tyrimą pradėjo nacionalinės ir Hubėjaus provincijos sporto institucijos.

Jokių detalių apie jam pateiktus kaltinimus nepateikta.

Antradienį pranešta, kad Chen Shuyuanas, nuo 2019 metų einantis Kinijos futbolo asociacijos pirmininko pareigas, yra tiriamas įvairių nacionalinių ir regioninių agentūrų.

Nuo pat atėjimo į valdžią prieš dešimtmetį Kinijos lyderis Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) ėmėsi plataus masto kovos su korupcija, o kritikai teigia, kad tai taip pat yra būdas išstumti politinius varžovus.

Apie tai paskelbta po to, kai praėjusių metų lapkritį valdžios institucijos pradėjo panašų tyrimą dėl buvusio nacionalinės vyrų rinktinės trenerio Li Tie ir apkaltino jį „rimtais įstatymų pažeidimais“.

Vienas iš garsiausių Kinijos futbolininkų, buvęs „Everton“ žaidėjas Li Tie 2020 metais pradėjo vadovauti nacionalinei rinktinei kaip vyriausiasis treneris, bet 2021 metais atsistatydino, jo komandai nepavykus patekti į Kataro pasaulio futbolo čempionatą.

Xi Jinpingas paskelbė tikslą paversti šalį futbolo supervalstybe, tačiau atrodo, kad finansavimas ir entuziazmas mažėja.

Kinijos aukščiausiojo diviziono klubai mokėjo milžiniškus atlyginimus, kad pritrauktų talentingus užsieniečius, tačiau lyga praktiškai žlugo dėl dabar nebetaikomos „nulinio COVIDo“ politikos ir užsitęsusio ekonominio sunkmečio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas