Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kitas Vilniaus „Žalgirio“ barjeras Europoje – pažįstamas Švedijos čempionas

Į antrąjį UEFA Čempionų lygos atrankos etapą patekęs Vilniaus „Žalgiris“ jame sutiks pažįstamą varžovą – Švedijos čempioną „Malmo“ klubą.

„Žalgirio“ ir „Malmo“ keliai buvo susikirtę dar 2015-aisiais, taip pat antrajame Čempionų lygos atrankos etape.

Tuomet dar Valdo Dambrausko treniruojami žalgiriečiai išvykoje pasiekė kovingas lygiąsias 0:0, bet namie apmaudžiai pralaimėjo 0:1.

Šiemet „Žalgiris“ į antrąjį etapą pateko namie po pratęsimo 1:0 (pirmas mačas 1:1) palaužęs Kosovo čempioną „Ballkani“.

VIDEO: Įvartis | Oyewusi | Žalgiris - Ballkani | Goal

„Malmo“ rungtynėse įvarčių žiūrovai išvydo gerokai daugiau. Švedijos čempionai praėjusią savaitę namie tik 3:2 palaužė stipriausią Islandijos klubą Reikjaviko „Vikingur“, nors daugiau nei pusę rungtynių žaidė su vieno žaidėjo pranašumu.

Antradienį Islandijoje „Vikingur“ netgi pirmavo, kai Karlas Fridleifuras Gunnarssonas pasižymėjo 15 minutę, bet persvaros ilgai neišsaugojo.

Dar iki pertraukos „Malmo“ pasižymėjo dukart, persvėrė rezultatą, o vos prasidėjus antrajam kėliniui įmušė ir trečiąjį (1:3).

Atrodė, kad viskas aišku, bet „Vikingur“ nepasidavė ir tada. Nikolajus Hansenas 56 min. rezultatą sušvelnino, o dar sykį pasižymėjęs K.F.Gunnarssonas ir išlygino (75 min.).

Islandams iki stebuklingai išplėšto pratęsimo trūko tik dar vieno taiklaus smūgio. „Vikingur“ turėjo progų, bet jomis pasinaudoti nepavyko ir apsigynusi „Malmo“ žengė tolyn – 3:3.

Bendras abejų rungtynių rezultatas – 6:5 Švedijos čempionų naudai.

Pirmos rungtynės su „Malmo“ vyks Vilniuje – jau kitą antradienį, liepos 19 dieną, 19 valandą. Atsakomasis mūšis – po savaitės Švedijoje.

Patekęs į antrąjį Čempionų lygos atrankos etapą „Žalgiris“ jau užtikrino ne mažesnę nei praėjusių metų premiją – 1,4 mln. eurų, prilygstančią beveik pusei viso klubo biudžeto.

Vilniečiai Europoje žais dar prieš mažiausiai du varžovus, o bent vienas įveiktas barjeras garantuotų patekimą bent į UEFA Konferencijų lygos grupių etapą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas