Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kodėl „Barcelona“ supertalentas žaidžia su atrištais batraiščiais?

„Barcelona“ šį sezoną nedemonstruoja tų rezultatų, prie kurių buvo įpratinusi per pastaruosius kelis dešimtmečius, tačiau komandoje sužybsi vis kita jauna žvaigždė. Vienas tokių yra ir Gavi, turintis keistą savybę – žaisti futbolą su atrištais batraiščiais. Kodėl jis taip daro?
Gavi
Gavi / „Scanpix“ nuotr.

Prieš kelis mėnesius šio 17-mečio, gimusio vėliau, negu Barselonos klube debiutavo Lionelis Messi, dar nežinojo beveik niekas, tačiau dabar jis – pagrindinės „Barcos“ sudėties žaidėjas.

Gavi šį sezoną Ispanijos pirmenybėse aikštėje pasirodė jau per 16 mačų, UEFA Čempionų lygoje žaidė šešeriose rungtynėse, o rudenį spėjo debiutuoti ir Ispanijos rinktinėje.

„Transfermarkt“ dar spalį, kai jaunasis ispanas tik apšilo kojas viename žymiausių pasaulio klubų, jį vertino 25 mln. eurų suma. Neabejojama, kad dabar ji išaugusi bent keliskart.

Tačiau viena jaunojo supertalento savybė kelia daug klausimų futbolo gerbėjams.

Gavi jau ne sykį buvo pastebėtas rungtyniaujantis su atrištais batraiščiais, tad sirgaliams natūraliai kilo klausimas – kodėl?

Nors buvo iškelta daugybė teorijų, panašu, kad priežastis paprastesnė – ispanų žurnalisto Marco Marbos Pratso teigimu, Gavi tiesiog nemoka jų užsirišti

„Gavi žaidžia su neužrištais batraiščiais nuo pat mažų dienų, nes nemoka jų užsirišti. Jam tai nerūpi – jis tiesiog žaidžia“, – teigia ispanų žurnalistas.

Ši savybė jau sulaukė dėmesio ir iš Gavi komandos draugų. Štai kitas jaunas talentas Nico į socialinius tinklus įsidėjo nuotrauką, kurioje užfiksuota, kaip jis riba batraiščius savo komandos draugui.

„Laikas išmokti“, – šalia parašė Nico.

„Scanpix“ nuotr./Nico riša batraiščius Gavi
„Scanpix“ nuotr./Nico riša batraiščius Gavi

Tačiau pačiam Gavi tai nerūpi - daugelį metų batraiščiu nesirišęs saugas nežada to daryti ir toliau, o to jam neliepia daryti ir dabartinis komandos treneris Xavi.

Neįprasta savybė Gavi žaisti netrukdo, o „Barcelona“ jau pasiruošusi padaryti viską, kad išsaugotų jaunąjį saugą. Šiuo metu jo išpirkos suma siekia 50 mln. eurų, tačiau katalonai tikisi pasirašyti su žaidėju ilgalaikę sutartį ir gerokai išpūsti šią sumą tam, kad Gavi nenugvelbtų kitos Europos komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas