Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kodėl Cristiano Ronaldo neturėtų pretenduoti į „Ballon d'Or“?

Cristiano Ronaldo, Lionelis Messi ir Neymaras – trys prestižinio „Ballon d'Or“ prizo finalininkai. Vis dėlto, FIFA'i paskelbus kandidatus, iškart prasidėjo amžinos diskusijos, kas vertas, o kas nevertas šio prizo. Nors neabejotinu rinkimų favoritu laikomas L.Messi ir mažai, kas tikisi, jog argentinietis nelaimės, šių metų diskusijos pagrindinis klausimas – kodėl čia yra C.Ronaldo?
Cristiano Ronaldo, Neymaras ir Lionelis Messi
Cristiano Ronaldo, Neymaras ir Lionelis Messi / FIFA nuotr.

Goal.com apžvalgininkas Benas Haywardas pripažįsta, kad C.Ronaldo buvo visiškai nusipelnęs prizo pernai, tačiau šiemet jo tarp kandidatų neturėtų būti.

Vietoje jo turėtume matyti trečiąjį „Barcelona“ puolimo trio narį Luisą Suarezą.

„Manau, kad aš nusipelniau čia būti. Būčiau laimingas, jeigu pretenduotume visa trijulė. Dėl to, ką pasiekėme šiais metais, manau, kad visi esame verti prizo“, – po kandidatų paskelbimo sakė Neymaras.

Ši trijulė iš tikro to nusipelnė. Neymaro, L.Suarezo ir L.Messi vedama „Barcelona“ tapo pirmajam komanda istorijoje, du kartus laimėjusi tripletą  – savo šalies lygą, taurės turnyrą ir Čempionų lygą.

Lapkričio 30-ąją „Barcos“ atakuojantis trio buvo pelnęs jau 125 įvarčius 2015 kalendoriniais metais. Tuo tarpu Madrido „Real“ visi futbolininkai įmušė tik 108.

Pats C.Ronaldo po fantastiško 2013-14 m. sezono, kai su „Real“ pagaliau laimėjo Čempionų lygą, puikiai pradėjo ir kitą sezoną. 2014 metus klubas užbaigė 22 pergalėmis iš eilės, tačiau šių metų vasarį krito į duobę, kuri lėmė, kad visi titulai atiteko katalonams.

Statistika 2015 m.
Futbolininkas Įvarčiai Rezultatyvūs perdavimai
C.Ronaldo 45 12
L.Messi 45 29
Neymaras 41 18
L.Suarezas 40 27

2015 metai C.Ronaldo tikrai nėra geri. Jis nesugebėjo atvesti „Real“ klubo prie jokio titulo, o pats jau kurį laiką yra toli nuo savo geriausios formos.

„Karališkojo klubo“ lyderis pelnė nemažai įvarčių, tačiau šį sezoną mušė tik tokiems varžovams kaip „Espanyol“, „Malmoe“, „Šachtar“, „Levante“, „Las Palmas“ ar „Eibar“. Žvaigždės įvarčių „Barcelona“, PSG, „Atletico“ ir „Sevilla“ išvengė.

L.Suarezo meistriškumą ir svarbą „Barcelona“ klube įrodo ir faktas, kad kai dėl traumos L.Messi nežaidė daugiau nei mėnesį, katalonai ir toliau skynė pergales.

Anot B.Haywardo, C.Ronaldo 2015 metais yra tikrai nuviliantys ir tušti, tad portugalas „Ballon d'Or“ finalininkų trejetuke neturėtų būti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas