Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kolumbija šokiravo Senegalą, kuriam kelią užtvėrė ir geltonos kortelės

Kolumbijos futbolininkai užlipo į pirmąją vietą H grupėje, kai paskutinėse pirmojo etapo rungtynėse Samaroje 1:0 (0:0) palaužė Senegalo komandą. Ši liko trečia, kai neakivaizdžiose lenktynėse dėl papildomų rodiklių – geltonųjų kortelių – nusileido Japonijai.
Y.Mina pelnė įvartį, o Kolumbija 1:0 palaužė Senegalą.
Y.Mina pelnė įvartį, o Kolumbija 1:0 palaužė Senegalą. / „Scanpix“ nuotr.

„Barcelona“ gynėjas Yerry Mina atrakino Kolumbijai vartus į pasaulio pirmenybių aštuntfinalį.

Nors Pietų Amerikos komanda nesukūrė daug progų, o pirmojo kėlinio viduryje trauma atsinaujino Kolumbijos ryškiausiai žvaigždei Jamesui Rodrigusezui, vienas tikslus įvartis galva po kampinio lėmė pergalę 1:0 prieš Senegalą.

Kolumbija surinko šešis taškus ir užėmė pirmąją vietą H grupėje.

Antra liko Japonija (4 taškai), kuri tuo pat metu Volgograde vykusiame mače 0:1 nusileido Lenkijai (3 taškai).

Senegalas (4 taškai) liko trečias, nors pagrindiniai rodikliai buvo tokie patys, kaip Japonijos – 4 taškai, toks pats įmuštų ir praleistų įvarčių santykis (4:4), tarpusavio mačas irgi baigėsi lygiai (2:2).

Viską lėmė papildomas rodiklis – geltonos ir raudonos kortelės.

Senegalas per trejas rungtynes jų surinko šešias – dviem daugiau už Japoniją.

Dviejų geltonų kortelių santykis buvo ir prieš mačą, o ketvirtadienio rungtynės šio rodiklio nepakeitė, nes ir Senegalo, ir Japonijos komandos buvo nubaustos geltonomis kortelėmis po kartą.

Tad nuotaikinga Afrikos komanda liko už aštuntfinalio borto, kaip ir Lenkija, kuri jau po dviejų pralaimėtų pirmųjų rungtynių nebeturėjo galimybių išeiti iš grupės.

H grupės stipriausios komandos aštuntfinalyje kovos su G grupės ekipomis – Anglija ir Belgija. Šios dėl pirmos vietos grupėje susirems tarpusavyje ketvirtadienį vėliau vakare.

Antrasis kėlinys

90 min. Nors mačo pabaigoje Senegalas žaidė labai aktyviai, rezultato pakeisti nepavyko. Kolumbija šventė pergalę 1:0 ir ruošis aštuntfinaliui, Senegalas važiuoja namo.

76 min. Senegalo futbolininkai ima pulti. Jiems žūtbūt reikia įvarčio, nes pagal papildomus rodiklius (geltonas korteles) jie nusileidžia Japonijai. Afrikos komanda turi dviem geltonomis kortelėmis daugiau, tad liktų trečia grupėje.

74 min. Įvartis!!! Yerry Mina po kampinio galva pasiuntė kamuolį į Senegalo vartus. Kolumbija priekyje 1:0.

Kolumbiečiai prie krašto linijos, nes įvartis ne tik gražus (kamuolys po stipraus smūgio atšoko į žemę, o tada pro vartininko pirštines į vartus), bet ir labai svarbus. Toks rezultatas atveria kelią į pirmąją vietą grupėje ir aštuntfinalį Kolumbijai. Tuo tarpu Senegalui svyla padai, nes šiuo metu rikiuotė tokia: 1. Kolumbija, 2. Japonija, 3. Senegalas, 4. Lenkija.

65 min. Du pavojingi Kolumbijos išpuoliai, po antrojo R.Falcao aukštai stryktelėjęs galva pasiuntė kamuolį greta vartų.

58 min. Abiejų komandų futbolininkai sulaukė geros žinios iš Volgogrado. Ten lenkai įmušė įvartį ir įsiveržė pirmyn 1:0 rungtynėse su Japonija. Jei vakaras taip ir baigtųsi, į kitą etapą keliautų Senegalas ir Kolumbija.

48 min. Žaidimo sparta menkai keičiasi, nors Kolumbijai reikia būti agresyvesnei, nes rezultatas 0:0 šioje situacijoje reikštų ankstyvą kelionę namo.

Pirmasis kėlinys

45 min. Nykus pirmasis kėlinys baigėsi. Kol kas mažai smūgių į vartus, mažai atakuojančio futbolo, nors Kolumbijai lygiųjų nepakanka, kol japonai laikosi Volgograde per mačą su lenkais. Galbūt antrasis kėlinys bus įdomesnis.

31 min. Šokas Kolumbijai! Komandos lyderis J.Rodriguezas dėl traumos nebegali tęsti rungtynių ir buvo pakeistas. Miuncheno „Bayern“ klube praėjusį sezoną žaidęs kūrybingas saugas gydėsi traumą prieš čempionatą, žaidė tik dalį pirmojo mačo, bet antrajame perdavimais svariai prisidėjo pergalės prieš Lenkiją. Akivaizdu, kad trauma atsinaujino.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Rodriguezaas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jamesas Rodriguezaas

27 min. Nors taškų labiau reikia Kolumbijai, per pirmąją kėlinio dalį aktyvesni Senegalo žaidėjai. Jų greitos atakos baigėsi keliais smūgiais, kuriuos likvidavo Kolumbijos vartų sargas Davidas Ospina.

16 min. VAR išgelbėjo Kolumbiją per ginčytiną epizodą. Jis kilo, kai Davinsonas Sánchezas nugriovė baudos aikštelėje Sadio Mane. Teisėjas iškart parodė ranka į 11 metrų žymę, bet netrukus nusprendė peržiūrėti momento vaizdo įrašą. Jame matyti, kad kolumbietis, kuris griūdamas bandė nutraukti Senegalo puolėjo prasiveržimą, iš pradžių kulnu lietė kamuolį, o tada nugriovė ir S.Mane. Arbitras Miloradas Mažičius persigalvojo ir 11 metrų smūgį atšaukė.

10 min. R.Falcao pateko tarp Senegalo žaidėjų, tarsi tarp dviejų traukinių. Buvo pražanga, o Juanas Fernando Quintero atliko pavojingą baudos smūgį, kurį smagiu šuoliu atrėmė Abdoulaye Diallo.

„Scanpix“ nuotr./H grupės rungtynės: Kolumbija – Senegalas
„Scanpix“ nuotr./H grupės rungtynės: Kolumbija – Senegalas

1 min. Senegalo komandos treneris Aliou Cisse atliko tris keitimus po lygiųjų su Japonija. Šįkart į starto sudėtį pateko vidurio saugas Cheikhou Kouyate (Londono „West Ham“, Anglija), gynėjas Lamine Gassama („Alanyaspor“, Turkija) ir puolėjas Keita Balde („Monaco“, Prancūzija). Antrajame ture žaidę Moussa Wague, Badou Ndiaye ir Alfredas N'Diaye šįsyk palikti ant suolo.

Kolumbijos strategas José Pékermanas įtraukė Matuesą Uribę vietoj traumą praėjusiose rungtynėse patyrusio Abelio Aguilaro, o vidurio saugas Carlosas Sanchezas grįžta po diskvalifikacijos vietoj Wilmaro Barrioso.

„Scanpix“ nuotr./H grupės rungtynės: Kolumbija – Senegalas
„Scanpix“ nuotr./H grupės rungtynės: Kolumbija – Senegalas

Starto sudėtys

Kolumbijos starto sudėtis: Davidas Ospina (Londono „Arsenal“, Anglija), Santiago Ariasas (Eindhoveno PSV, Nyderlandai), Davinsonas Sanchezas (Londono „Tottenham“, Anglija), Yerry Mina („Barcelona“, Ispanija) Johanas Mojica („Girona“, Ispanija), Jamesas Rodriguezas (Miuncheno „Bayern“, Vokietija), Carlosas Sanchezas (Barselonos „Espanyol“, Ispanija), Juanas Fernando Quintero („River Plate“, Argentina), Mateusas Uribe („America“, Meksika), Juanas Guillermo Cuadrado (Turino „Juventus“, Italija), Radamelis Falcao („Monaco“, Prancūzija).

„Scanpix“ nuotr./H grupės rungtynės: Kolumbija – Senegalas
„Scanpix“ nuotr./H grupės rungtynės: Kolumbija – Senegalas

Senegalo rinktinės starto sudėtis: Abdoulaye Diallo („Rennes“, Prancūzija), Lamine Gassama („Alanyaspor“, Turkija), Kalidou Koulibaly („Napoli“, Italija), Youssoufas Sabaly („Bordeaux“, Prancūzija), Salifas Sane („Hannover“, Vokietija), Idrissa Gueye (Liverpulio „Everton“, Anglija), Cheikhou Kouyate (Londono „West Ham“, Anglija), Ismailas Sarras („Rennes“, Prancūzija); Sadio Mane („Liverpool“, Anglija), Mbaye Niangas („Torino“, Italija) , Keita Balde („Monaco“, Prancūzija).

„Scanpix“ nuotr./H grupės rungtynės: Kolumbija – Senegalas
„Scanpix“ nuotr./H grupės rungtynės: Kolumbija – Senegalas

Pirmosios dvejos rungtynės: Kolumbija 1:2 nusileido Japonijai, o paskui 3:0 sutriuškino Lenkiją. Senegalas 2:1 nugalėjo Lenkiją ir sužaidė 2:2 su Japonija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento