Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 18

Komanda, kuri įkvėpė viltį: dosnūs pažymiai Lietuvos rinktinės žaidėjams ir E.Jankauskui

Lietuvos rinktinė sužaidė bene geriausią kėlinį per pastarąjį dešimtmetį ir atidėjo šampaną pasiruošusių vengrų linksmybes. „Euro 2024“ atrankos langą Edgaro Jankausko kariauna baigė kovingomis lygiosiomis su grupės favoritais (2:2), bet palikdama kartėlį, jog šį sykį viskas galėjo būti kitaip. 15min tradiciškai pažymiais vertina vieną įspūdingiausių futbolo vakarų kūrusios rinktinės žaidėjus ir Edgaro Jankausko trenerių štabo darbą.

Emilijus Zubas – 8

Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Emilijus Zubas
Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Emilijus Zubas

Vartininkas ir vėl buvo tvirta Lietuvos rinktinės siena, kurios pramušti iš žaidimo G grupės lyderiai taip ir neįstengė. Tel Avivo „Hapoel“ vartų sargas vėl demonstravo geriausias savo savybes tada, kai to labiausiai reikėjo. Ant vartų linijos panevėžietis žaidė nepriekaištingai ir demonstravo ramybę netgi tada, kai vengrai pradėjo „lipti“ ant mūsiškių vartų. Galiausiai svečiai pasiuntė kamuolį į lietuvių vartus dusyk, bet tai padarė tik po baudinio ir kampinio. Tiesa, baudinys skirtas už Emilijaus pražangą prieš varžovą, bet tame epizode vartininkas jau tiesiog mėgino gesinti gaisrą, kuris kilo nesėkmingai krašte sužaidus gynėjams.

Pijus Širvys – 9

Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Pijus Širvys
Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Pijus Širvys

Rungtynių Sofijoje didvyris parodė, kad šeštadienio vakaras nebuvo atsitiktinumas. Pijui puikiai tinka penkių gynėjų taktinė schema, kurioje jis gali atskleisti savo stipriąsias savybes atakuojant. Ne veltui šis kaunietis karjeros pradžioje rungtyniavo puolėjo pozicijoje. Uoslę įvarčiui „Panevėžio“ gynėjas pademonstravo antro įvarčio metu, kai uždarė kamuolį atsidūręs prie tolimo virpsto. Gynyboje taip pat plušėjo iš peties, 8-ąją minutę buvo priverstas „valyti“ labai pavojingą kamuolį praktiškai nuo vartų linijos. Antrajame kėlinyje pakeistas, norint įlieti šviežumo.

Edvinas Girdvainis – 8

Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Edvinas Girdvainis
Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Edvinas Girdvainis

Mačą Sofijoje ant atsarginių suolo praleidęs „Kauno Žalgirio“ atstovas grįžo į starto sudėtį, pakeitęs Liną Klimavičių. 21-ąją minutę puikiai sužaidė perimdamas kamuolį ir atlikęs perdavimą Fiodorui Černychui, kuris nuostabiu smūgiu pažeme išvedė lietuvius į priekį. Gynyboje didelių klaidų nedarė, nors epizode, kai buvo skirtas baudinys į mūsų vartus, komunikacijos su prasižengusiu E.Zubu pritrūko.

Edgaras Utkus – 8

Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Edgaras Utkus
Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Edgaras Utkus

„Cercle Brugge“ gynėjas vėl demonstravo savo universalumą ir ramybę. Nepaisant jauno amžiaus, Edgaras yra geriausiai su kamuoliu „draugaujantis“ Lietuvos rinktinės gynėjas ir tą ne sykį įrodinėjo ir šiame mače. 32-ąją minutę labai drąsiai, labai rizikingai, bet svarbiausia, kad tiksliai, sužaidė į kamuolį situacijoje, kai vengrų lyderis Dominikas Szoboszlai įsiveržė į lietuvių baudos aikštelę. 64-ąją minutę pakeistas. Faktas paprastas – per šį langą žaidžiant gynyboje su E.Utkumi Lietuvos rinktinė nepraleido nė vieno įvarčio.

Rokas Lekiatas – 6

Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Rokas Lekiatas
Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Rokas Lekiatas

„Šiaulių“ komandos kapitonas vėl nežaidė prastai, bet kaip ir mače Sofijoje, padarė bene daugiausiai smulkių klaidelių. 43-iąją minutę gavo geltoną kortelę, bandydamas išmušti kamuolį varžovui iš po kojų, bet ją teisėjas skyrė iš pagarbos vengrams – nebuvo nei pražangos, nei kortelės. Antrajame kėlinyje jau buvo sunku. Vengrai daugumą savo atakų organizavo per dešinį savo kraštą, ieškodami laisvų „kanalų“ tarp R.Lekiato ir P.Širvio/M.Benetos ir tai daryti jiems sekėsi neblogai. Kai buvo įmuštas pirmasis svečių įvartis, būtent R.Lekiatas nespėjo į savo zoną paskui prižiūrimą Rolandą Sallai ir vengras uždirbo baudinį.

Justas Lasickas – 8,5

Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Justas Lasickas
Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Justas Lasickas

Justas vėl buvo viena ryškiausių figūrų aikštėje ir demonstravo tvirtas lyderio savybes. 10-ąją minutę atliko fantastišką reidą dešiniu kraštu, suklaidinęs Milošą Kerkezą įsiveržė į baudos aikštelę ir atliko puikų perdavimą visiškai laisvam Gvidui Gineičiui, bet pastarasis smūgiavo „Dievui į langus“.

25-ąją minutę paleido „patranką“ iš toli ir vengrų vartininkas Denesas Dibuszas buvo priverstas demonstruoti visą savo meistriškumą ir smūgį atmušti.

Antrajame kėlinyje jau pradėjo stigti jėgų, bet „draskėsi“ iki pabaigos tiek gindamasis, tiek puldamas.

Mačo pabaigoje nubaustas geltona kortele už emocijas, kai iš teisėjo nesulaukė švilpuko dėl gana aiškios pražangos. Visgi įvertinus, koks svarbus rinktinei ir kokio IQ yra šis žaidėjas, toks pasikarščiavimas kitąkart gali kainuoti brangiai.

Modestas Vorobjovas – 9

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas