Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hegelmann“ krikštas Europoje virto košmaru

Kauno rajono „Hegelmann“ debiutas Europoje ketvirtadienio vakarą virto didžiuliu nusivylimu. Andriaus Skerlos komanda UEFA Konferencijų lygos pirmojo atrankos etapo dvikovoje namuose net 0:5 pralaimėjo Šiaurės Makedonijos vicečempionei Skopjės „Shkupi“. Šeimininkų duobkasiu tapo net keturis įvarčius įmušęs Jamaikos puolėjas Renaldo Cephas.
„Hegelmann“ reakcija
„Hegelmann“ reakcija / „Hegelmann“ nuotr.

Atsakomasis mačas Skopjės mieste bus žaidžiamas po savaitės. Panašu, jog tai tebus formalumas. Antrajame atrankos etape šios poros nugalėtojas susitiks su Sofijos „Levski“ iš Bulgarijos.

Pralaimėjimas penkių įvarčių skirtumu namuose – vienas didžiausių per visą Lietuvos klubų istoriją Europos turnyruose. Skaudžiausią nesėkmę savo aikštėje 2012-aisiais patyrė tuometinis Panevėžio „Ekranas“, 0:6 nusileidęs Briuselio „Anderlecht“.

Penkis „sausus“ įvarčius buvo praleidęs ir Vilniaus „Žalgiris“, kai prieš penkerius metus Europos lygoje 0:5 krito prieš „Sevilla“.

Jau pati rungtynių pradžia kauniečiams prasidėjo labai nesėkmingai. 11-ąją minutę Aleksandras Levšinas šiurkščiai suklydo gynyboje ir tuo pasinaudojęs R.Cephas iššoko vienas prieš vartininką ir pasiuntė kamuolį į vartus.

Sužaidus apie penkiolika minučių kamuolys pirmą kartą atsidūrė ir „Shkupi“ vartuose. Užtikrintai smūgiavo vienas prieš vartininką iššokęs nigerietis Ugochukwu Oduenyi. Visgi arbitras iš Kipro Menelaos Antoniou, kiek padelsęs, šio įvarčio neįskaitė, užfiksavęs nuošalę.

Tuo kauniečių problemos nesibaigė. 23-ąją minutę gynyboje neapdairiai sužaidė Nauris Petkevičius. Į „Hegelmann“ ekipą prieš kelias dienas sugrįžęs futbolininkas paliko nesaugomą į vartininko aikštelę įkirtusį Putitą ir šis smūgiu galva persvarą padvigubino.

Jau per pridėtą laiką Renaldo Cephas atliko įspūdingą reidą, išlaviravęs net tarp trijų „Hegelmann“ gynėjų, ir techniškai sudėtingu smūgiu iš aštraus kampo į šeimininkų vartus įmušė trečią įvartį.

Kauniečių košmaras tik įsibėgėjo. 58-ąją minutę šiurkščiai suklydo ir „Hegelmann“ vartininkas Tomas Švedkauskas. Tas pats Renaldo Cephas preciziškai tiksliai permetė kamuolį per vartininką ir pelnė „hat-trick'ą“ – 4:0.

62-ąją minutę darsyk suklydo kamuolio nepasiekęs A.Levšinas. Renaldo Cephas vėl pačiupo kamuolį, įsiveržė į baudos aikštelę ir pelnė ketvirtą savo bei penktą komandos įvartį.

„Hegelmann“ – „Shkupi“ 0:5
11' (0:1) Renaldo Cephas
23' (0:2) Pitita
45' (0:3) Renaldo Cephas
56' (0:4) Renaldo Cephas
62' (0:5) Renaldo Cephas

Hegelmann (Ltu) Shkupi (Mkd)

Komandų sudėtys
Komandų sudėtys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas