Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kostarikietišką betoną sutrupinusių brazilų treneris kūlversčių žadėjo ir ateityje

Kosta Rikos rinktinė didvyriškai atlaikė 90 minučių, tačiau to neužteko, kad išsaugotų viltis pakartoti ketverių metų stebuklą. Nepaprastai daug jėgų pareikalavusiame mače Sankt Peterburge Oscaro Ramirezo auklėtiniai klupo ir kėlėsi, klupo ir kėlėsi, tačiau prasidėjus papildomam laikui Philippe'as Coutinho sugebėjo įmušti ir išsiuntė „Los Ticos“ namo. Neymaro įvartis dar po akimirkos jau tebuvo tik dar papildomas druskos žiupsnis ant ir taip stipriai kraujuojančios Kosta Rikos žaizdos.
Tite ir Neymaras
Tite ir Neymaras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai buvo vienuoliktasis šių komandų mačas. Labai nedaug trūko, kad pirmą sykį jis būtų pasibaigęs lygiosiomis. Bet penkis kartus pasaulio čempionai klaidų nedovanojo ir tuomet, kai atrodė, jog kostarikiečių darbas yra padarytas, Brazilija laimėjo ir dešimtą sykį.

Lygiosios ir antrajame mače būtų gerokai sukomplikavusios turnyro favoritų galimybes žengti toliau prieš lemiamą E grupės dvikovą su Serbija ir tuo pačiu palikusios Kosta Rikai viltį išgyventi.

Dabar O.Ramirezo vyrams šansų neliko ir jie tapo penktąją komanda po Saudo Arabijos, Egipto, Irano ir Maroko, kuri bus priversta atsisveikinti su turnyru.

Liūdnas ir kontrastingas vaizdelis su prieš ketverius metus vykusiomis pirmenybėmis, kai Brazilijoje Kosta Rika sensacingai pasiekė ketvirtfinalį.

„Turėjome planą, turėjome idėją, bet... Norėjome kontroliuoti savo varžovus ir pirmajame kėlinyje tai neblogai sekėsi. Netgi patys turėjome neblogų progų ir labai gerai neutralizavom brazilų stipriąsias puses. Bet tai veikė tik 91 minutę“, – po mačo apgailestavo Kosta Rikos ekipą treniruojantis O.Ramirezas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Oscaras Ramirezas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Oscaras Ramirezas

Jo oponentas Tite po Ph.Coutinho įvarčio neslėpė džiaugsmo ir emocingai ne tik puolė į savo asistentų glėbį, bet ir triumfuodamas atliko efektingą kūlverstį.

„Tikrai emocijos veržėsi per kraštus. Buvo sunku susilaikyti. Jei viskas seksis gerai, nustebinsiu ir ateityje“, – po mačo juokėsi treneris.

Mačas Sankt Peterburge galėjo dramatiška linkme pakreipti kol kas nepriekaištingą 57-erių specialisto prie „Selecao“ vairo karjerą. Bet brazilai išgyveno, išsikapstė ir bent kuriam laikui užčiaupė kritikus, kurie buvo pradėję bumbėti po lygiųjų pirmajame mače su šveicarais.

VIDEO: Tite kūlverstis

Sutrupinti psichologinius atpečius Tite vyrai galėjo jau 78-ąją minutę, kai mačo arbitras Bjornas Kuipersas skyrė 11 m baudinį už Giancarlo Gonzalezo timptelėjimą Neymarui už marškinėlių.

Visgi pažiūrėjęs epizodo kartojimą TV monitoriuje olandas persigalvojo ir nusprendė, kad brazilų žvaigždė virto tyčia.

„Sužaidėme tikrai puikų antrą kėlinį. Ir pradžioje buvome neblogi, bet nesugebėję įmušti, pradėjome nerimauti. Kėlinio pabaigoje tikrai atrodėme nervingi. Tuomet per pertrauką vaikinams pasakiau, kad prisimintų save, kai buvo septyniolikos. Reikėjo, kad jie vėl mėgautųsi žaidimu taip, kaip anksčiau, ir laikytų kamuolį ant žemės. Kai tai sugebėjome padaryti, viskas ėjosi puikiai ir antrą rungtynių pusę pradėjome nepaprastai galingai“, – kalbėjo Tite.

„Scanpix“ nuotr./Tite
„Scanpix“ nuotr./Tite

Pastarąjį kartą grupių varžybų etapo brazilai neįveikė 1966-aisiais Anglijoje. Iki 91-osios minutės atrodė, kad toks scenarijus visai yra įmanomas ir Rusijoje. Bet tuomet viskas apsivertė aukštyn kojomis ir Tite galėjo lengviau atsipūsti.

„Tai buvo sunkios rungtynės. Nesugebėjome įmušti pradžioje, tad turėjome būti kantrūs iki pačios pabaigos. Geriausio žaidėjo prizas man malonus, bet kur kas svarbesnė yra komandos pergalė šiame mače“, – pergalę įvertino geriausiu rungtynių žaidėju pripažintas Ph.Coutinho.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito