Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kova su rasizmu: „Valencia“ klubui – baudos, Viniciui Jr. – naikinama raudona kortelė

Po rasizmo skandalo, nuvilnijusio per visą pasaulį, Ispanijos futbolo federacija (RFEF) praneša ėmusis griežtų veiksmų išrauti šią sporto piktžaizdę.

Kantrybės taurė buvo perpildyta po Madrido „Real“ rungtynių išvykoje su „Valencia“. Didelė dalis šeimininkų stadiono vieningai įžeidinėjo brazilą Vinicių Juniorą, kuris galiausiai nebaigė rungtynių dėl raudonos kortelės.

Mačo teisėjas Ricardo de Burgos Bengoetxea, kuris dėl rasizmo buvo netgi trumpam sustabdęs minėtas rungtynes, po jų savo ataskaitoje parašė, kad Vinicius Jr. buvo užgauliojamas šaukiant „beždžionė“.

„Scanpix“/AP nuotr./Vinicius Junioras rodo pirštu į jį užgauliojančius asmenis
„Scanpix“/AP nuotr./Vinicius Junioras rodo pirštu į jį užgauliojančius asmenis

Ispanijos policija paskelbė sulaikiusi tris jaunuolius, įtariamus dėl rasistinių užgauliojimų Madrido „Real“ puolėjui.

Reaguodamas į kaltinimus „Valencia“ klubas oficialiai pranešė, kad visi sirgaliai, kurie užgauliojo Vinicių Juniorą, bus suspenduoti iki gyvos galvos ir nebegalės patekti į „Mestalla“ stadioną.

Griežtai sureagavus pačiam Viniciui Juniorui ir kritiką išsakius net Brazilijos prezidentui, savo bausmes pristatė ir Ispanijos futbolo federacija.

Ji nusprendė, kad „Valencia“ klubas turės susimokėti 45 tūkst. eurų, o artimiausias 5 namų rungtynes turės žaisti su tuščia pietine tribūna.

Viniciui Juniorui taip pat panaikinta raudona kortelė, kuri brazilui buvo skirta rungtynių pabaigoje už kepštelėjimą varžovui per veidą susitikimo pabaigoje.

Palaikymą amžino varžovo „Real“ klubo puolėjui išreiškė net ir „Barcelona“ puolėjas Raphinha, užsivilkęs specialius marškinėlius rungtynėse su „Valladolid“.

„Real“ puolėjas galėtų žaisti artimiausiose Madrido klubo rungtynėse, vyksiančiose jau šį trečiadienį, tačiau pranešta, kad futbolininkas pajuto skausmą kelyje ir nerungtyniaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas