Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kovodamas su Rusijos invazija žuvo Donecko „Šachtar“ treneris

Ukrainiečiai šiuo metu gina savo šalies suverenitetą po to, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praėjusį ketvirtadienį įsakė savo kariuomenei įsiveržti į taikią kaimyninę šalį. Vienas garsiausių Ukrainos futbolo klubų Donecko „Šachtar“ pranešė liūdną žinią, jog viename mūšyje žuvo jaunimo treneris.
Serhijus Palkinas
Serhijus Palkinas / Klubo nuotr.

„Žuvo vienas iš mūsų darbuotojų, jis buvo vaikų treneris, – ketvirtadienio vakarą patvirtino „Šachtar“ generalinis direktorius Serhijus Palkinas. – Į jį pataikė rusiška kulka.“

Tiesa, trenerio tapatybė nėra įvardinta.

Ši žinia pasirodė praėjus vos dviem dienoms po to, kai per konfliktą žuvo du Ukrainos futbolininkai.

„Mūsų mintys yra su jaunais Ukrainos futbolininkais Vitalijumi Sapylo ir Dmytro Martynenka, pirmosiomis futbolo aukomis šiame kare, jų šeimomis, draugais ir bendraklubiais“, – rašoma futbolininkų asociacijos pranešime.

„Šachtar“ yra vienas sėkmingiausių Ukrainos klubų, laimėjęs 13 lygos titulų, 13 Ukrainos taurių, devynias Ukrainos supertaures ir UEFA taurę.

Donbaso regione neramumai tęsiasi nuo 2014 m.

Kadangi Doneckas yra šiame regione, „Šachtar“ nuo konflikto pradžios negali žaisti namų rungtynių savo stadione.

Ukrainos komanda šiuo metu yra įsikūrusi sostinėje Kyjive, o anksčiau kurį laiką rungtyniavo Lvive – mieste, esančiame netoli Ukrainos sienos su Lenkija.

Ukrainos aukščiausiosios lygos varžybos šiuo metu yra sustabdytos dėl Rusijos invazijos. „Šachtar“ pirmauja turnyro lentelėje, dviem taškais lenkdami čempionų titulą ginantį Kyjivo „Dinamo“.

Praėjusį šeštadienį J.Palkinas „Šachtar“ interneto svetainėje paskelbė pareiškimą, kuriame pasmerkė konfliktą ir pabrėžė, kad Ukraina išliks suvereni valstybė.

„Šalyje vyksta karas, – pažymėjo klubo vadovas. – Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą. Žmonės žūsta. Nėra žodžių apibūdinti tam, kas vyksta. Pasaulio bendruomenė turi kuo greičiau tai sustabdyti. Raginu klubus, su kuriais žaidėme, daugumą geriausių Europos komandų, UEFA, dešimtis milijonų sirgalių, maksimaliai paremti Ukrainą. Šis karas šiandien daro įtaką kiekvienam europiečiui. Tik suvieniję jėgas galime įveikti šią beprotybę. Tikiu, kad kartu mes atsilaikysime ir laimėsime.“

Jis patvirtino, kad šiuo metu yra Kyjive. Sostinėje liko ir dauguma žaidėjų bei trenerių su savo šeimomis.

„Stengiamės rasti būdų, kaip evakuoti mūsų užsieniečius ir jų šeimas... Klubo darbuotojai – namuose, slėptuvėse nuo bombų, rūsiuose, metro. Ten, kur saugiau“, – pasakojo klubo vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas