Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kroatijos futbolo legenda Zlatko Kranjčaras mirė nuo staigiai užklupusios ligos

Buvęs Kroatijos futbolo rinktinės treneris Zlatko Kranjčaras, išvydęs komandą į 2006 metų pasaulio čempionatą, mirė būdamas 64-erių.

Kroatijos futbolo federacija pranešė, kad Z.Kranjčaro gyvybė užgeso pirmadienį Zagrebo ligoninėje, kur šalyje Cico vadintas futbolo specialistas pateko praėjusį mėnesį.

Z.Krančjaras pats buvo aukšto lygio futbolininkas, atstovavęs Zagrebo „Dinamo“, o karjeros piką pasiekęs Vienos „Rapid“ klube. Vidurio puolėjo pozicijoje žaidęs kroatas atstovavo tuometinės Jugoslavijos, o jo tėvynei tapus laisvai 1991 metais tapo pirmuoju Kroatijos rinktinės kapitonu.

Jis treniravo net porą dešimčių komandų, tarp jų Kroatijos rinktinę 2004-2006 metais, išvedęs ją į pasaulio čempionatą Vokietijoje, kur kroatai grupėje finišavo treti, praleidę į priekį Braziliją ir Australiją.

Kroatijos HRT televizija apibūdino Z.Kranjčarą kaip „vieną geriausių žaidėjų per Zagrebo „Dinamo“ istoriją.“

„Ačiū tau už viską, už prisiminimus, trofėjus, už sukurtą Zagrebo „Dinamo“ istoriją, už romantišką futbolą, o labiausiai už draugiškumą ir gerą dvasią bei šilumą, kurią skleidei tarp mūsų visų“, – savo puslapyje parašė Zagrebo klubas.

Kroatijos ministras pirmininkas Andrejus Plenkovičius pareiškė užuojautą šeimai, pasakęs, kad Z.Kranjčaras buvo „vienas iš didžiųjų Kroatijos futbole“. „Kroatijos sporto šeima prarado savo tikrąją futbolo ikoną“, – teigė A.Plenkovičius.

Pastarasis Z.Kranjčaro darbas buvo su Irano jaunimo rinktine 2018-2019 metais.

Savo bičiulių už džentelmeniškumą ypač vertintas futbolo specialistas prastai pasijuto prieš dešimt dienų Zadare. Jis buvo pergabentas į ligoninę Zagrebe, bet ir ten gydytojai nepajėgė išgydyti nuo staiga užklupusios ligos.

Be tėvo liko jo sūnus Niko Kranjčaras, ne mažiau žinomas futbolininkas, žaidęs „Tottenham Hotspur“, Kijevo „Dinamo“, Glazgo „Rangers“ ir kituose klubuose bei 81 kartą rungtyniavęs Kroatijos rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento