Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kroatų strategas lipina favoritų etiketę Argentinai: „Juos slėgs spaudimas“

Kroatijos rinktinė prieš ketverius metus žaidė pasaulio čempionato finale, šįvakar turės progą dar sykį patekti peržengti pusfinalio barjerą. Bet kroatų strategas Zlatko Daličius įsitikinęs, kad spaudimas pusfinalio akistatoje slėgs ne jo, o Argentinos komandą.

Vos 4 mln. gyventojų turinti Kroatija daug kam netikėtai žengė iki pat finalo 2018-aisiais Rusijoje ir tik ten pralaimėjo 2:4 prieš Prancūziją.

Šiemet Balkanų atstovai vėl nebuvo priskiriami prie favoritų Katare, bet jau pateko tarp keturių stipriausių rinktinių.

Jei sugebės įveikti Argentiną šįvakar, kroatai taps tik penktąja šalimi pasaulyje, sugebėjusia patekti į du planetos pirmenybių finalus iš eilės. Anksčiau tai yra padarę italai (1934 ir 1938 m.), brazilai (1958 ir 1962 m. bei 1994-2002 m.), olandai (1974 ir 1978 m.) bei vokiečiai (1982-1990 m.).

Bet Z.Daličius įsitikinęs, kad ne jo auklėtiniai, o argentiniečiai turėtų būti laikomi šio vakaro dvikovos favoritais.

„Argentina yra puiki komanda, be to, jie turi Lionelį Messi. Juos slėgs didesnis spaudimas, – sakė 56-erių kroatas, rinktinę treniruojantis nuo 2017 metų. – Pasiruošėme rungtynėms ir aš esu optimistiškas, nes šie žaidėjai jau parodė savo kokybę ir potencialą.“

Primename, kad tiek Kroatija, tiek Argentina į pusfinalį žengė po baudinių serijų. Kroatai sensacingai eliminavo Braziliją, o argentiniečiai permainingoje kovoje palaužė Nyderlandus.

Pirmasis pasaulio čempionato pusfinalis prasidės šįvakar 21 valandą. Antrajame trečiadienį žais Maroko ir Prancūzijos rinktinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas