Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kruvinas finišas – „Real“ kailį prieš ukrainiečius ištraukęs žaidėjas apsipylė krauju

UEFA Čempionų lygoje antradienio vakarą sužaisti dar šeši mačai, iš kurių keturi baigėsi lygiosiomis. Tašką pasiekė ir Lenkijoje rungtyniaujantis ukrainiečių Donecko „Šachtar“ klubas, paskutinę akimirką praradęs pergalę prieš titulą ginantį Madrido „Real“.
Antonio Rudigeris įmušė įvartį, bet apsipylė krauju
Antonio Rudigeris įmušė įvartį, bet apsipylė krauju / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

E grupė

„AC Milan“ – Londono „Chelsea“ 0:2

Viename įdomiausių turo mačų intrigos nebuvo.

17-ą minutę už paskutinės vilties pražangą prieš Masoną Mountą ne tik buvo skirtas baudinys į „AC Milan“ vartus, bet dar ir raudoną kortelę prieš save išvydo Fikayo Tomori.

„Chelsea“ šia situacija pasinaudojo maksimaliai – Jorginho užtikrintai įmušė baudinį ir išvedė savo komandą į priekį.

Jau po keliolikos minučių italų situacija tapo kritine – Pierre'as-Emerickas Aubameyangas smeigė ir antrą vinį į šeimininkų vartus.

Per likusį rungtynių laiką įvarčių komandos nepasiekė ir „Chelsea“ antrą kartą per savaitę nugalėjo Italijos čempionus.

Zagrebo „Dinamo“ – „Salzburg“ 1:1

Kitame E grupės mače „Salzburg“ išsiveržė į priekį jau 12-ąją minutę, kai Nicolas Seiwaldas greitos austrų atakos metu nuo baudos aikštelės linijos pasiuntė kamuolį į kroatų vartus.

Rezultatą „Dinamo“ išlygino 40-ą minutę – smūgiu po rikošeto įvartį pelnė Robertas Ljubičičius.

Po šio turo į pirmą vietą su 7 taškais šoktelėjo „Chelsea“, tačiau situacija E grupėje labai įdomi, nes pirmą ir paskutinę komandas skiria vos trys taškai.

Standings provided by Sofascore

F grupė

Donecko „Šachtar“ – Madrido „Real“ 1:1

Dėl Vladimiro Putino vadovaujamo Rusijos režimo pradėto karo Ukrainoje stipriausia šios šalies komanda yra priversta Čempionų lygos mačus žaisti Varšuvoje, tačiau lenkai ukrainiečius priima ypač šiltai.

32 tūkst. vietų Lenkijos armijos stadionas, kuriame įprastai žaidžia „Legia“ klubas, buvo užpildytas sklidinai, o prieš rungtynes tribūnos nusidažė Ukrainos ir Lenkijos vėliavomis.

Varšuvos stadionas plyšo iš triukšmo, kai sužaidus vos pusę minutės antrajame kėlinyje Oleksandras Zubkovas galva nukreipė kamuolį į „Real“ vartų tinklą ir išvedė ukrainiečius į priekį.

Antrojo kėlinio viduryje „Šachtar“ legionierius iš Burkisa Faso Lassina Traore galėjo ir padvigubinti rezultatą, bet jo smūgiuotas kamuolys nuo skersinio nuskriejo į užribį.

Susitikimo pabaigoje „Real“ spaudė ukrainiečius prie vartų, kol galiausiai „pramušė“ – ketvirtą pridėto laiko minutę Antonio Rudigeris smūgiu galva išlygino rezultatą ir išplėšė lygiąsias čempionams.

Tiesa, pats įmušęs, gynėjas gavo smūgį iš „Šachtar“ vartininko ir apsipylė krauju – rungtynės buvo sustabdytos bemaž penkioms minutėms, kad „Real“ herojui būtų suteikta pagalba.

Glazgo „Celtic“ – „RB Leipzig“ 0:2

Kitose grupės rungtynėse svarbiausi epizodai įvyko antrojo kėlinio pabaigoje. 75-ą minutę Timo Werneris įmušė pirmąjį susitikimo įvartį smūgiu galva ir išvedė Leipcigo ekipą į priekį.

Svečių iš Vokietijos pergalę 84-ą minutę įtvirtino tikslus švedo Emilio Forsbergo spyris.

Po šių dviejų rungtynių „Real“ išlieka pirmoje grupės vietoje, o Škotijoje laimėjęs „Leipzig“ aplenkė auksiniu šansu nepasinaudojusį „Šachtar“ ir pakilo į antrą vietą. „Celtic“ jau turi tik teorinius šansus žengti tolyn.

Standings provided by Sofascore

G grupė

Dortmundo „Borussia“ – „Sevilla“ 1:1

Rungtynėse pirmieji į priekį išsiveržė svečiai iš Ispanijos, kai 18-ą minutę Tanguy Nianzou po Ivano Rakitičiaus pakelto baudos smūgio nukreipė kamuolį į vartus galva.

Pranašumu andalūzai pasidžiaugė neilgai – 35-ą minutę įvarčiu iš artimo nuotolio „Borussia“ ekipai išlyginamąjį įvartį pelnė Jude'as Bellinghamas.

Anksčiau sužaistame šios grupės susitikime „Copenhagen“ namuose atsilaikė prieš be Erlingo Haalando žaidusį lyderį „Manchester City“ – 0:0.

Anglijos klubas išlieka pirmas grupėje su 10 taškų ir jau užsitikrino vietą aštuntfinalyje, o arti bilieto į atkrintamąsias yra ir „Borussia“. Grupės autsaideriai „Copenhagen“ ir „Sevilla“ turi po 2 taškus.

Standings provided by Sofascore

H grupė

„Paris Saint-Germain“ – Lisabonos „Benfica“ 1:1

Be Lionelio Messi į kovą stoję paryžiečiai portugalų gynybą pralaužė 39-ą minutę, kai Juano Bernato uždirbtą baudinį išnaudojo Kylianas Mbappe.

Atvirkštinė situacija nutiko 62-ą minutę. Marco Verratti užlipo varžovui ant kojos baudos aikštelėje, o į PSG vartus paskirtą baudinį realizavo Joao Mario, išlygindamas rezultatą rungtynėse.

Tad kaip ir prieš savaitę, Paryžiaus ir Lisabonos komandos sužaidė lygiosiomis bei toliau dalijasi pirmąją vietą grupėje.

Anksčiau sužaistose šios rungtynėse rungtynėse Haifos „Maccabi“ namuose netikėtai 2:0 įveikė Turino „Juventus“.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas