Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuriozas: komanda gavo techninį pralaimėjimą dėl apmaudžios vairuotojo klaidos

Prancūzijos futbolo taurės ketvirtajame etape praėjusį savaitgalį turėjo žaisti dvi mažai kam žinomos žemesnių divizionų ekipos, tačiau rungtynės taip ir neįvyko, o pergalė vienai iš komandų buvo įskaityta dėl itin kuriozinės priežasties.
Lietuvos futbolo rinktinės treniruotė
Futbolo kamuoliai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.
Temos: 1 Prancūzija

Rungtynėse turėjo susitikti ketvirtajame šalies divizione rungtyniaujanti „Vabres-l'Abbaye“ ir šeštame šalies futbolo lygmenyje žaidžianti „Tarbes“.

Rungtynės turėjo vykti vos 1 200 gyventojų turinčiame Vabres l'Abbaye miestelyje, iki kurio Tarbo klubo žaidėjai turėjo važiuoti apie keturias valandas.

Vis dėlto jie pavėlavo atvykti į varžovų stadioną, o tai nutiko dėl apmaudžios priežasties.

Pasirodo, „Tarbes“ ekipą vežęs autobuso vairuotojas į navigacijos programėlę įvedė netinkamą miestelio pavadinimą. Vietoje „Vabres“, jis pamiršo „s“ raidę ir įrašė „Vabre“, o programėlė jam parodė kelią į už maždaug šimto kilometrų nuo reikiamo kelionės tikslo esantį miestelį.

Kad važiuoja ne ten, vairuotojas ir komanda susiprato tik atvykę į dar mažesnį, vos 400 gyventojų Vabre miestelį.

Vairuotojas dar bandė ištaisyti savo klaidą, bet atvykti laiku į stadioną jam sutrukdė kamščiai ir kelyje pasitaikiusios dviratininkų lenktynės.

Sukliudė ir paskutinis barjeras. Autobusui sustojus prieš tiltą, per kurį negalėjo važiuoti, žaidėjai dar autobuse persirengė ir pasileido bėgti link stadiono, iki kurio dar buvo likęs beveik kilometras.

Tačiau buvo jau per vėlu – septynias valandas keliavusi komanda į stadioną žengė tada, kai teisėjas jau buvo priėmęs sprendimą įskaityti pergalę „Vabres-l'Abbaye“ komandai. Pagal Prancūzijos futbolo taisykles, toks sprendimas privalo būti priimtas, jei komanda į rungtynes vėluoja daugiau nei 50 minučių. „Tarbes“ vėlavo 55 minutes.

Kai kurie žaidėjai dar siūlėsi sužaisti bent jau draugiškas rungtynes, tačiau įsiutęs „Tarbes“ treneris apie tai nė girdėti nenorėjo.

„Važiuojame atgal“, – trenerį cituoja Prancūzijos žiniasklaida.

Taip septynias valandas kelyje praleidusi komanda nesužaidusi nė minutės pasileido atgal į keturių valandų kelionę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant