Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Messi ir Argentinos triumfas: Pietų Amerikos čempionai sutriuškino Europos užkariautojus

Pietų Amerika stipresnė už Europą. Bent jau šį vakarą. Argentinos futbolininkai Londono „Wembley“ stadione surengtose „Finalissima“ rungtynėse net 3:0 nugalėjo Italijos rinktinę ir antrą kartą iškovojo šią tarpkontinentinę taurę.
Angelis Di Maria ir Lionelis Messi
Angelis Di Maria ir Lionelis Messi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vos trečią kartą surengtas turnyras buvo atkurtas prieš dvejus metus, susitarus Pietų Amerikos (CONMEBOL) ir Europos (UEFA) futbolo valdymo organams.

Jame žaidė pernai savo žemynų čempionatus laimėjusios rinktinės.

Pirmus du kartus „Finalissima“ buvo rengiama 1985 ir 1993 metais, o būtent pastarąjį kartą prieš 29 metus dvikovą laimėjo Argentinos rinktinė su Diego Maradona – šiam tai buvo paskutinis trofėjus su nacionaline komanda.

Pirmąjį įvartį Londone argentiniečiai pasiekė sužaidus beveik 28 minutes, kai Lionelis Messi išsisuko iš varžovų gynybos, atliko precizišką perdavimą Lautaro Martinezui, o šiam teliko įmušti į tuščius vartus.

Skirtumą Argentina padvigubino dar per pirmojo kėlinio pridėtą laiką – L.Martinezas puikiai išvedė Angelį Di Marią vieną prieš vartininką, o šis permetė kamuolį per Gianluigi Donnarummą ir pelnė antrą įvartį.

Antrajame kėlinyje italai bandė atgaivinti intrigą, bet galiausiai patys turėjo traukti kamuolį iš savo vartų tinklo, kai ketvirtą pridėto laiko minutę pasižymėjo Paulo Dybala.

Italijos rinktinėje šiame mače paskutinį kartą žaidė Giorgio Chiellini. Jis žaidė startinėje sudėtyje, bet buvo pakeistas per pertrauką tarp kėlinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas