Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Messi ir C.Ronaldo nosis nušluosčiusiam R.Lewandowskiui įteiktas „Auksinis batelis“

Miuncheno „Bayern“ įvarčių mašina Robertas Lewandowskis atsiėmė prestižinį apdovanojimą. Lenkui atiteko Europos „Auksinis batelis“.
Robertas Lewandowskis
Robertas Lewandowskis / „Scanpix“ nuotr.

33-ejų puolėjas 2020-2021 m. sezone bavarų gretose pelnė 41 įvartį ir šį apdovanojimą nuraškė pirmą sykį karjeroje.

Jis – tik antras Vokietijoje žaidžiantis futbolininkas, sulaukęs šio prizo. Pastarąjį kartą tai 1971-1972 m. sezone padarė „Bayern“ legenda Gerdas Mulleris.

R.Lewandowskis praėjusiame sezone įtikinamai pranoko daugkartinius šio prizo laimėtojus Lionelį Messi ir Cristiano Ronaldo, kurie atitinkamai įmušė 30 ir 29 įvarčius.

„Skiriu šį apdovanojimą visiems žmonėms, kurie kasdien yra šalia manęs, – sakė R.Lewandowskis. – Noriu padėkoti savo šeimai, komandos draugams, trenerių štabui ir visam „Bayern“ klubui. Negalėčiau laimėti tokių apdovanojimų be jų paramos.“

41 R.Lewandowskio įvartis yra didžiausias „Auksinio batelio“ laimėtojo skaičius nuo 2014-2015 m. sezono, kai Madrido „Real“ atstovavęs C.Ronaldo įmušė net 48 sykius.

Iš viso portugalas šį prizą atsiėmė keturis sykius, L.Messi – šešis. Per pastaruosius 12 metų tarp jų buvo įsiterpę tik Luisas Suarezas (dusyk) ir Ciro Immobile, „Auksinį batelį“ laimėjęs 2019-2020 m. sezone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas