Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Messi prisiminė sezono pradžioje duotą pažadą, J.Kloppas neslėpė apmaudo

Sutikusi patį stipriausią oponentą šį sezoną, „Barcelona“ vėl atsigręžė į Lionelį Messi. Kapitono raištį ryšintis argentinietis nenuvylė – du jo įvarčiai į „Liverpool“ vartus trečiadienio vakarą leido katalonams padėti tvirtą žingsnį link Čempionų lygos finalo. Pirmojo Barselonos ekipai per ketverius pastaruosius metus.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

L.Messi įmušė 599 ir 600 įvarčius vilkėdamas „Barcos“ marškinėlius ir dar kartą pademonstravo, kad šiuo metu yra geriausias futbolininkas planetoje.

Jo dublis plius Luiso Suarezo ankstyvas įvartis leido Ispanijos čempionams prieš atsakomąjį mačą Liverpulyje įgyti milžinišką trijų įvarčių persvarą.

L.Messi Čempionų lygą yra laimėjęs keturis sykius, bet trečiadienio vakaras puikiai parodė, kad pergalių alkio argentinietis tikrai neprarado.

„Dar ne viskas baigta, nes turėsime keliauti į stadioną, kuriame bus labai sunku, kuris turi didžią istoriją, tačiau nėra ką slėpti – esame patenkinti rezultatu, kurį pasiekėme pirmajame mače. – Po trečiadienio mačo kalbėjo L.Messi. – Dabar bus kritinis momentas, svarbiausias momentas ir mes privalome toliau likti vieningi. Prieš sezono startą mes sau pažadėjome, kad tai padarysime.“

Dublis „Camp Nou“ stadione reiškė, kad šį sezoną argentinietis įmušė jau 48 įvarčius. Čempionų lygoje jis pasižymėjo 12 kartų ir pirmauja rezultatyviausių žaidėjų rikiuotėje.

Jurgenui Kloppui ir jo treniruojamam „Liverpool“ tai buvo vakaras, virtęs košmaru. Vokietis bando antrus metus iš eilės pasiekti Čempionų lygos finalą, bet po mačo Katalonijoje šios perspektyvos atrodo ypač niūrios.

Praleidus trečią kartą, Liverpulio komanda turėjo puikų šansą įmušti bent paguodos įvartį, tačiau Mohamedas Salahas iš dėkingos padėties pataikė į virpstą.

„Manau, jog sužaidėme pačias geriausias rungtynes Čempionų lygoje, įskaitant ir praėjusį sezoną. Susikūrėme geriausius šansus, bet realizuoti juos sekėsi tragiškai.Tai, kad nesugebėjome įmušti – didžiulė problema“, – pripažino J.Kloppas.

„Barcelona“ praėjusį savaitgalį užsitikrino Ispanijos čempionų titulą ir galės visiškai netrukdoma ruoštis atsakomajam mačui Mersisaide.

Jų varžovai tokios prabangos neturi. „Liverpool“ vis dar tęsia lenktynes dėl „Premier“ lygos titulo su „Manchester City“, bet irgi yra atsiliekančių vaidmenyje ir likus dviem turams turi tašku mažiau. Šeštadienį jų laukia mačas su „Newcastle United“.

M.Salaho ir Sadio Mane greitis trečiadienį „Barcelona“ gynybai kėlė daug problemų, bet įmušti svečiai taip ir neįstengė, o mačo pabaigoje gavo dvi skaudžias L.Messi pamokas.

„Jis buvo nesustabdomas“, – pripažino J.Kloppas.

„Turėjome prisitaikyti ir žaisti jų žaidimą, paremtą fizine kova. Mums tai buvo netikėta, nes mėgstame kontroliuoti kamuolį. Bet rungtynės reikalavo, jog prisitaikytume prie varžovo ir mums tai neblogai pavyko“, – po 90 minučių kovos šypsojosi L.Messi.

Savo lyderiui liaupsių negailėjo ir komandos strategas Ernesto Valverde. Ypač dėl trečiojo įvarčio, kai argentinietis fenomenaliu baudos smūgiu iš 28 metrų permetė kamuolį per varžovų sienelę ir nuleido jį viršutiniame „Liverpool“ vartų kampe.

„Mes puikiai žinome, ką Lionelis gali, tačiau jis kas kartą mus sugeba nustebinti iš naujo. Būtent jis lėmė mūsų pergalę ir sukūrė tą pranašumą“, – savo kapitoną gyrė treneris.

Antradienį vykusiame pirmajame pusfinalyje Amsterdamo „Ajax“ 1:0 svečiuose pranoko Londono „Tottenham Hotspur“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito