„La Liga“ algų kepurė stabdo „Barcelona“ naujokų registraciją ir derybas su L.Messi

Futbolo klubas „Barcelona“ susiduria su rimtomis finansinėmis problemomis. Iki šiol komanda dar negali užregistruoti nei vieno iš savo naujokų dėl „La Liga“ algų kepurės taisklių. Naujieji klubo pirkiniai Memphis Depay'us, Sergio Aguero ir Ericas Garcia Ispanijos aukščiausioje lygoje nepasirodys, jei klubas nesutrauks atlyginimų biudžeto 200 milijonų eurų. Tai apsunkina ir klubo legendos Lionelio Messi galimybes atnaujinti kontraktą. Argentinietis jau dvi savaites yra laisvasis agentas.

„Barcelona“ atstovai ėmėsi reikiamų priemonių, kad algų suma priartėtų prie „La Liga“ reikalavimo.

Samuelis Umtiti, Philippe'as Coutinho ir Miralemas Pjaničius yra tie žaidėjai, kuriems aktyviai yra ieškomos kitos karjeros stotelės, nes jų algos yra pakankamai didelės. Tiesa, jų trijų išvykimas leis sutaupyti tik apie 64 milijonus eurų.

Be to, klubas atsisveikino su 6 jaunaisiais žaidėjais: Junioras Firpo už 15 mln. eurų parduotas „Leeds United“, o Francisco Trincao buvo išnuomotas Vulverhamptono „Wanderers“. Konradas de la Fuente, Jean-Clairas Todibo, Juanas Miranda ir Matheusas Fernandesas buvo paleisti. Pastarasis sako, kad kreipsis į teismą, nes mano, kad sutartis buvo nesąžiningai nutraukta.

„La Liga“ prezidentas Javieras Tebasas komentuodamas „Barcelona“ situaciją patikino, kad jokių išimčių nebus taikoma net jei tai lems L.Messi išvykimą iš Ispanijos: „Ne, aš neužmerksiu akių dėl Messi, tai neįmanoma. „La Liga“ ir ekonominės kontrolės departamente yra ir daugiau darbuotojų.“

„Mes dažnai turime paaiškinti ekonominę kontrolę agentams ir žaidėjams, nes jie apie tai nežino arba mano, kad klubai juos apgaudinėja“, – aiškino „La Liga“ prezidentas. Jis tikisi, kad Barselonos klubui finansinius reikalavimus iki sezono pradžios pavyks įgyvendinti pagal taisykles, o L.Messi liks Ispanijos pirmenybėse.

Tuo tarpu perrinktas „Barcelona“ prezidentas Joanas Laporta patikino, kad derybos su šešis kartus geriausiu pasaulio futbolininku išrinktu argentiniečiu intensyviai vykdomos.

„Mes norime, kad jis liktų, Leo nori likti, tad mes ieškome geriausio sprendimo, – kalbėjo J.Laporta. – Norėtume, kad tai būtų kuo greičiau pabaigta, tačiau žinome, kad gali užtrukti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito