Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„La Liga“ vadovas užsibrėžė sezoną pratęsti po mėnesio

Vokietijai ir Anglijai ruošiantis pratęsti futbolo sezoną artimiausiomis dienomis ar savaitėmis, nuo jų stengiasi neatsilikti ir Ispanija. „La Liga“ vadovas Javieras Tebas išreiškė viltį, kad pirmenybes pavyks pratęsti jau po mėnesio – birželio 12-ąją.
Lionelis Messi ir Marcelo
Lionelis Messi ir Marcelo / „Scanpix“ nuotr.

Nors dar sekmadienį iš Ispanijos atsklido žinia, jog koronavirusu užsikrėtė penki pirmosios ir antrosios šalies lygos futbolininkai, J.Tebas mano, kad suaktyvėjęs žaidėjų testavimas padės futbolui sugrįžti į Ispanijos stadionus.

„Norėčiau, kad sezono pratęsimo data būtų birželio 12-oji, – „Movistar“ sakė lygos prezidentas. – Tačiau turime būti atsargūs. Tai priklausys nuo daugelio veiksnių, tokių kaip galimas užsikrėtusiųjų skaičiaus augimas ir kitų, labiau nuo Ispanijos visuomenės, o ne nuo futbolo priklausančių faktorių.

Rizika per rungtynes būtų artima nuliui, kadangi žaidėjai būtų testuojami, o testų paklaidos riba yra vos 5 proc.“

J.Tebas patikino, kad kartu su „La Liga“ būtų pratęstos ir antrojo Ispanijos diviziono kovos. Pasak jo, turnyrus tikimasi užbaigti iki rugpjūčio 31-osios.

Suprantama, nei pajėgiausios, nei antrosios pagal pajėgumą šalies lygos rungtynėse nebūtų žiūrovų, bet J.Tebas įsitikinęs, kad tai taptų puikiu šansu transliuotojams, kurie galėtų išbandyti „įdomius ir nematytus“ futbolo transliacijos būdus.

Ispanas pasidžiaugė ir tuo, jog penki koronaviruso atvejai, ištestavus didelę dalį šalies futbolininkų, yra labai geras rezultatas.

„Tikėjomės, kad šis skaičius sieks 25-30“, – sakė „La Liga“ vadovas.

Ispanija yra viena labiausiai koronaviruso paveiktų šalių Europoje. Šioje valstybėje nuo viruso mirė jau 26,6 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas