Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Latvijos futbolą krečia skandalas: Rygos klubas „vokeliuose“ galėjo mokėti tūkstantines sumas

Ketvirtadienį Latvijos valstybinė mokesčių inspekcija pradėjo tirti šios šalies aukščiausioje „Virsliga“ žaidžiančio stipriausio šalies klubo „Riga“ veiklą. Teigiama, kad klubo vadovai „vokeliuose“ su futbolininkais atsiskaitydavo įspūdingomis sumomis.
Latvijos futbolą drebina skandalas
Latvijos futbolą drebina skandalas / Riga FC ir 15min nuotr.
Temos: 3 Latvija Ryga Futbolas

Latviškasis TV3 kanalas skelbia, kad prokurorai jau kreipėsi į „Riga“ vykdomąjį direktorių Romaną Lajuką, klubo generalinį direktorių Aleksandrą Proniną ir sporto direktorių Aleksandrą Romašiną.

Kai kurių šaltinių teigimu, šie vyrai buvo sulaikyti, nors Sportacentrs.com rašo, kad visi trys „Riga“ vadovai kol kas yra išleisti į savo namus.

Pasak policijos atstovų, kilo pagrįstų įtarimų, jog klubas iš žaidėjų artimųjų nuomojo nekilnojamą turtą rinkos vertės neatitinkančiomis ir stipriai išpūstomis kainomis.

Nors oficialiai futbolininkai ir darbuotojai su klubu turi darbo sutartis, pagal kurias uždirba 1000-1400 eurų per mėnesį, tačiau „vokeliuose“ kai kuriems žaidėjams buvo mokama ir 10 tūkst. siekiantys atlyginimai.

Dėl bandymo nuslėpti mokesčius baudžiamoji byla prieš klubą buvo pradėta dar gegužę.

„Mokesčių ir muitinės policijos departamentas atliko kratas klubo patalpose ir baudžiamajame procese dalyvaujančių asmenų rezidencijose. Kratų metu buvo rasti ir paimti baudžiamajam procesui svarbūs daiktai ir dokumentai, kurie bus toliau analizuojami“, – rašoma Sportacentrs.com gautame Latvijos policijos atsakyme.

„Riga“ vykdomasis direktorius R.Lajukas kaltinimus neigia. Įdomu tai, kad praeityje šis vyras ne kartą buvo pripažintas geriausiu Latvijos futbolo teisėju, per savo karjerą dirbęs aukščiausio rango UEFA ir FIFA varžybose.

Baigęs teisėjo karjerą, R.Lajukas dirbo Daugpilio „Daugava“ generaliniu direktoriumi, taip pat buvo „Gulbene“ klubo prezidentas. Abiejų šių klubų istorijoje yra juodų dėmių.

Kai 2014-aisiais R.Lajukas atsistatydino iš pareigų Daugpilio klube, pareigūnai sulaikė aštuonis „Daugava“ atstovus, susijusius su vengimu mokėti mokesčius ir įsivėlusius į sutartų rungtynių skandalus. „Gulbene“ klubas irgi buvo išmestas iš Latvijos čempionato už tai, jog dalyvavo sutartuose mačuose.

Tai ne pirmas skandalas, susijęs su Latvijos futbolu, šiais metais. Pavasarį kratos dėl panašių bandymų nuslėpti mokesčius buvo atliktos Latvijos futbolo federacijos patalpose ir „Ventspils“ klube.

„Riga“ klubas laimėjo du pastaruosius Latvijos čempionatus, o 2018-aisiais iškovojo ir šalies taurę. Praėjusį sezoną rygiečiai rimtai beldėsi į UEFA Europos lygą, tačiau paskutiniame atrankos etape nusileido danų „Kobenhavn“ ekipai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas