Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos futbolo rinktinės Kauno stadione lauks neregėta minia: kiek bilietų jau parduota?

Birželio 17 dieną Kaune vyks atrankos į 2024-ųjų metų Europos futbolo čempionatą rungtynės tarp Lietuvos ir Bulgarijos rinktinių. Į aikštę išbėgusius futbolininkus turėtų pasitikti pilnutėlės tribūnos – likus kelioms dienoms iki susitikimo užpildyta jau daugiau nei 12 tūkst. vietų.
Stadiono veja
Dariaus ir Girėno stadionas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip 15min teigė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Edgaras Stankevičius, „iki šios dienos stadionas yra užpildytas 12 300 žiūrovų“.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius

„Ir tai tikrai ne pabaiga, nes iki rungtynių liko kelios dienos. Stadionas talpina 15 tūkst. žmonių, tad dar liko 2700 bilietų“, – džiaugėsi jis.

Pasiūlė draugiškas kainas

Šiuo metu bilietai į Lietuvos ir Bulgarijos futbolo rinktinių susitikimą kainuoja 13 ir 18 eurų, neįgaliesiems pritaikytose vietose – 9 eurus. Taikomos papildomos nuolaidos.

„Bilietų kainos tikrai draugiškos, nes norime, kad stadionas būtų maksimaliai užpildytas“, – patikino E.Stankevičius.

Į šias rungtynes LFF nemokamai kvietė sertifikuotas akademijas, joms buvo išdalinta 1500 bilietų, 300 bilietų buvo skirta „SeniCup“ (socialinių globos namų gyventojams) renginio dalyviams, taip pat rėmėjams, partneriams.

Iš viso į šeštadienį vyksiantį renginį išdalinta 2300 kvietimų.

Bulgarams skirta 100 bilietų

Bulgarijos delegacijai skirta 100 nemokamų bilietų. Kaip tikino LFF prezidentas, to reikalauja UEFA.

Daugiau sirgalių atvykstančios šalies federacija neplanuoja, tad bilietai mūsų rinktinės sirgaliams yra parduodami ir į svečių sirgalių sektorius.

Iš viso į šeštadienį vyksiantį renginį išdalinta 2300 kvietimų.

„Tikime, kad stadionas tikrai gali būti pilnas ir turėsime 15 tūkst. mūsų rinktinę palaikančių žiūrovų, jei paskutinių dienų pardavimai bus tokie, kokie yra šiomis dienomis. Natūralu, kad paskutinę savaitę bilietų pardavimai visada paauga. Šįkart turime aktyvesnį pardavimų augimą kelios savaitės iki rungtynių, nes ir pati bilietų prekyba prasidėjo anksčiau, ir žmonės yra aktyvesni juos įsigyjant.

Tikrai jaučiamas žmonių noras atvykti tiek į naują stadioną, tiek ir į tikrai intriguojantį rinktinės pasirodymą. Futbolas Lietuvoje gyvas, o tai tikrai džiugina“, – tikino E.Stankevičius.

Kainos augs

Pasak LFF prezidento, bilietų kaina nuo prekybos pradžios paaugo 4 eurais. Tai įvyko tik šią savaitę, artėjant rungtynių dienai.

Manoma, kad jie, likus kelios dienoms, dar brangs.

„Norime formuoti pirkėjų įprotį, kad tie, kurie bilietus perka anksčiau, renkasi iš geriausių vietų ir moka patraukliausią kainą. Skatiname išankstinių bilietų pirkimą“, – paaiškino LFF vadovas.

15min primena, kad buvo kilę diskusijų dėl mačo tarp Lietuvos ir Bulgarijos rinktinių nukėlimo, nes gegužės pabaigoje futbolo bendruomenę nustebino mįslingi ornamentai ant aikštės vejos – padaryta klaidų su vejos tręšimu. UEFA taip pat pateikė pastabų Kauno stadiono aikštę prižiūrintiems specialistams.

nuotr. stopkadras/Keisti ornamentai ant Dariaus ir Girėno stadiono vejos
nuotr. stopkadras/Keisti ornamentai ant Dariaus ir Girėno stadiono vejos

Vis dėlto, Kauno miesto savivaldybės atstovai ramina ir tikina, kad veja rungtynėms bus paruošta tinkamai ir raudonuoti prieš visą Europą tikrai neteks.

Apie tai daugiau galite paskaityti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas