Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Legendinė futbolo įvarčių mašina lėtai grimzta į amžinąjį sapną

Vienam rezultatyviausių visų laikų pasaulio futbolo pirmenybių puolėjų Gerdui Mulleriui antradienį sueina 75-eri. Gimtadienis bus ramus ir liūdnas. Vokietijos futbolo legendos žmona Uschi Muller pranešė, kad vyro sveikata yra labai silpna.
Gerdas Mulleris
Gerdas Mulleris / „Scanpix“ nuotr.

G.Mulleris gydomas nuo demencijos. „Der Bomber“ dėl gebėjimo mušti įvarčius vadinamas vokietis penkerius pastaruosius metus yra nuolat prižiūrimas slaugos namuose.

Žmona Uschi Muller aplanko kasdien. „Bild“ žurnalui interviu ji pasakojo, kad vyras „beveik nieko nevalgo“, o didžiąją dalį dienos guli lovoje ir snaudžia.

Pasakodama apie dabartinę G.Mullerio savijautą prieš pat jo 75-ąjį gimtadienį jo žmona sakė: „Būna miela, kai jis atsimerkia bent trumpam. Jis gali kartais signalizuoti blakstienomis, sakydamas „taip“ ir ne“.

Jis visada buvo kovotojas ir drąsus žmogus gyvenime. Toks ir yra. Nemanau, kad jis kenčia. Jis ramus ir taikus.

Jis lėtai ruošiasi amžinajam miegui.“

G.Mulleris yra pelnęs 68 įvarčius vos per 62 mačus Vakarų Vokietijos rinktinėje, kuriai padėjo laimėti 1974 metais pasaulio pirmenybių auksą.

Dėl gebėjimo atsidurti reikiamoje vietoje ir iš arti pabaigti atakas garsėjęs vokietis 552 įvarčius pelnė Miuncheno „Bayern“. Jis yra laimėjęs 4 Bundeslygos titulus su bavarų klubu.

G.Mulleriui iki šiol priklauso Bundeslygos sezono rezultatyvumo rekordas – 1971–1972 m. sezoną jis pelnė 40 įvarčių per 34 mačus.

Žaidęs dvejuose pasaulio čempionatuose jis yra įmušęs 14 įvarčių, o tai kelis dešimtmečius buvo rekordas, kol jį pagerino brazilas Ronaldo (15 įvarčių) ir vokietis Miroslavas Klose (16).

„Scanpix“ nuotr./Gerdas Mulleris
„Scanpix“ nuotr./Gerdas Mulleris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai