Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Legendinis Madrido „Real“ žaidėjas M.Salgado į Kauną atskubėjo iš Ronaldo vestuvių

Dešimtmetį karališkajam Madrido „Real“ save atidavęs ir 2018 m. karjerą užbaigęs 47-erių ispanas Michelis Salgado į Kauną šeštadienį atvyko tiesiai iš Brazilijos legendos Ronaldo vestuvių. Kalbėdamas su žurnalistais po Lietuvos ir FIFA legendų komandų rungtynių Kauno Dariaus ir Girėno stadione jis atskleidė, kuris lietuvis žaidėjas labiausiai įstrigo ir kodėl.
Pasaulio futbolo legendų rungtynės su legendiniais Lietuvos futbolininkais
Michelis Salgado / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Nespėjau dar susipažinti su Lietuva, nes atvykau tik prieš pat rungtynes. Iš tikro atvykau iš Ronaldo vestuvių. Nebuvo laiko pasivaikščioti“, – žurnalistams tikino Ispanijos žvaigždė.

Buvęs M.Salgado bendraklubis, Madrido „Real“ puolėjas Ronaldo šią savaitę vedė trečią kartą. Vestuvės vyko Ibizos saloje, kurioje legendinis Brazilijos futbolininkas turi įsigijęs namus.

15min žiniomis, Ronaldo vestuvės patrukdė į Kauną prisikviesti daugiau brazilų žaidėjų.

Brazilijos futbolo legenda Ronaldo
Brazilijos futbolo legenda Ronaldo

Ronaldo Madrido „Real“ rungtyniavo 2002-2007 m., M.Salgado šiame Ispanijos klube praleido dešimtmetį (nuo 1999 iki 2009 m.), iš viso sužaisdamas 251 rungtynes.

Šeštadienio vakarą kalbėdamas su žurnalistais M.Salgado teigė, jog jam buvo garbė sulaukti Lietuvos futbolo federacijos kvietimo.

„Smagu grįžti į Lietuvą po tiek daug metų. Pamenu, kaip rungtyniavome čia su Ispanijos rinktine. Dabar stadionas yra labai geras. Smagu susirinkti ir žaisti kartu su žaidėjais, kurie yra įsirašę į futbolo istoriją“, – tikino ispanas.

Paklaustas, kuris FIFA Legendų komandos narys labiausiai šįkart nustebino, M.Salgado atsakė, kad yra žaidęs prieš visus ar su visais jais, tad jokių staigmenų, viskas praėjo taip, kaip jis tikėjosi: Puyolis visada yra Puyolis, Dida yra Dida, Trezeguet visad yra Trezeguet.

„Svarbiausia yra sirgaliai. Šis įvykis yra ypatingas Lietuvos futbolo federacijai ir visai Lietuvai“, – šventinių rungtynių prasmę perteikė futbolininkas.

Iš Lietuvos legendų ispanui labiausiai įsiminė 10-tasis numeris – Darvydas Šernas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Pasaulio futbolo legendų rungtynės su legendiniais Lietuvos futbolininkais
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Pasaulio futbolo legendų rungtynės su legendiniais Lietuvos futbolininkais

„Buvo keletas jaunų žaidėjų, ypač numeris 10. Jis atrodo labai jaunai, palyginus su mumis“, – nusijuokė M.Salgado.

Futbolininkas pabrėžė, kad lietuviai pasižymėjo technika ir tuo, kad komandoje – daug narių, tad vienuolikė aikštėje galėjo nuolat atsišviežinti.

Šypsodamasis ispanas išsakė mažytį priekaištą ir aikštės teisėjui Gediminui Mažeikai: „Manau, paskutinę minutę jis buvo labiau su lietuviais, bet tai yra normalu, atsižvelgiant į situaciją ir dienos svarbą Lietuvai.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Michelis Salgado
AFP/„Scanpix“ nuotr./Michelis Salgado

Pirmąjį kėlinį FIFA Legendos žaidė blankiau. M.Salgado tai paaiškino tuo, kad teko žaisti su dviem skirtingomis komandomis – antroje rungtynių dalyje jų ekipa buvo kompaktiškesnė.

„Pirmajame kėlinyje lietuviai žaidė su jaunais vaikinais, buvo šviežesni“, – nusijuokė ispanas, pripažinęs, kad galutinis mačo rezultatas – lygiosios 2:2, ganėtinai sąžininga baigtis.

Paklaustas, ko labiausiai ilgisi iš tų laikų, kai karjera buvo viršūnėje, M.Salgado prakalbo apie ypatingą atmosferą rūbinėje. Ilgisi jis net tų ankstyvų pabudimų rytais, kai tekdavo vykti į treniruotes, taip pat kovingumo ir varžymosi aikštelėje.

„Kai baigi karjerą, labiausiai ko ilgiesi – to varžymosi aikštėje, didžiųjų rungtynių – Čempionų lygos, El Clasico derbių. Nebesugrįši į Europos ar Pasaulio čempionatų atrankas. Gali grįžti kaip treneris, sporto direktorius, bet nežengsi į aikštę, o aikštėje esi pats svarbiausias žmogus. Kai žaidi futbolą, jautiesi labai svarbus“, – atviravo M.Salgado.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kylianas Mbappe

Paprašytas įvardyti, jo nuomone, geriausią šiuo metu planetos futbolininką, ištarė Kyliano Mbappe pavardę. Šis žaidėjas, kartu su Erlingu Brautu Haalandu yra žingsneliu toliau nei visi kiti.

Lietuvos futbolas rugsėjo 30-ąją pasidžiaugė istoriniu vakaru. Pirmą kartą į mūsų šalį pakviesta tiek daug pasaulio futbolo žvaigždžių, kurios šeštadienį vakare Kauno stadione atakavo Lietuvos futbolo legendų komandą, bet jos neįveikė – šventinis mačas baigėsi 2:2.

Šis renginys skirtas Lietuvos futbolo 100-mečiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas