Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Legendinis vartininkas siūlo padidinti futbolo vartus

Vienas geriausių visų laikų futbolo vartininkų Gianluigi Buffonas išsakė įdomią mintį apie galimą pokytį populiariausioje sporto šakoje. Italas mano, kad atėjo metas padidinti vartus.

Įprasti futbolo vartai, pirmą kartą pastatyti 1875 metais, yra 7 m 32 cm ilgio ir 2 m 44 cm pločio.

Duodamas interviu „Tuttosport“ J.Buffonas buvo paklaustas, ar neverta būtų padidinti vartų plotą.

Buvęs ilgametis Italijos rinktinės ir Turino „Juventus“ žaidėjas pritarė šiai minčiai ir paaiškino kodėl: tiesiog vartininkai šiais laikais yra gerokai aukštesni nei anksčiau.

„Būtina pradėti galvoti apie tai. Pats neseniai diskutavau apie tai su savo šeima ir žmona. Kai pradėjau žaisti 1998 metais, aš buvau tarp aukščiausių penkių žaidėjų „Serie A“, – sakė 192 cm ūgio vartininkas. – Net ir praėjusį sezoną buvau tarp penkių aukščiausių „Serie B“ žaisdamas už „Parma“, bet ne lygoje, o jau tik aikštėje tarp 22-iejų žaidėjų. Turiu galvoje, kad 1875 metais nustatyti parametrai tiems laikams gal ir buvo kiek per per dideli, o paskui 50-60 metų laikotarpiui plius-minus tiko. Tačiau dabar, matant dabartinius atletus ir vartininkus, reiktų permąstyti.

„Scanpix“ nuotr./Gianluigis Buffonas
„Scanpix“ nuotr./Gianluigis Buffonas

Kita vertus, net ir tinklinyje, kurį žaidžia dvi mano sesės, verda panaši diskusija. Smūgiai ten tampa neatremiami, kone kaip ir tenise padavimai.“

Suprasti akimirksniu

  • Gianluigi Buffonas yra žaidęs „Parma“, „Juventus“ ir „Paris-Saint Germain“ klubuose. Jis yra sužaidęs daugiausiai rungtynių „Serie A“ varžybose, jam priklauso Italijos lygos rekordas pagal daugiausiai minučių aikštėje nepraleidžiant įvarčio.
  • G.Buffonas yra 10 kartų laimėjęs Italijos lygos auksą, tapęs pasaulio čempionu su Italijos rinktine.
  • Pernai jis baigė karjerą, atsisveikinęs su „Parma“ komanda būdamas 45-erių.

G.Buffonas teigė, kad turėtų būti atlikta gera analizė.

„Vartininkai dabar didesni, tai tiesa, bet ir žaidėjai greitesni, labiau nenuspėjami, stipriau smūgiuoja. Techniniai veiksmai irgi vystosi. Tačiau vartininkų efektyvumą galima įvertinti pagal tolimų smūgių statistiką: prieš 30 metų po 50 tolimų smūgių buvo pelnoma 10 įvarčių, o šiandien ir trys būtų daug. Daug sunkiau yra įmušti dvimetriniam vartininkui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?