Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Leicester City“ triumfo architektas Claudio Ranieri: to daugiau nepakartosime

Italijos specialistas Claudio Ranieri, padovanojęs kukliam „Leicester City“ klubui istorinį Anglijos „Premier“ lygos titulą, neslepia – tai yra trofėjus, vainikuojantis jo ilgą ir įspūdingą trenerio karjerą.
Claudio Ranieri
Claudio Ranieri / „Scanpix“ nuotr.

Per savo karjerą strategas dirbo su tokiais garsiais žemyno klubais kaip Turino „Juventus“, Madrido „Atletico“ ar Londono „Chelsea“, tačiau įspūdingiausią pergalę nuskynė Kauno dydžio Lesteryje.

Į „Leicester City“ C.Ranieri atvyko sužeistas, bet nepalaužtas. Italas nusprendė imtis naujo iššūkio po to, kai jo vadovaujama Graikijos nacionalinė rinktinė Europos čempionato atrankoje pralaimėjo vieną dvikovą po kitos, tame tarpe ir nykštukinių Farerų salų komandai.

„Esu 64-erių ir dėl šios akimirkos kovojau labai ilgai. Stengiausi visada išlikti pozityvus, kad ir kas benutiktų. Žinoma, laimėti lygos titulą yra kažkas nepakartojamo, tačiau noriu pažymėti, jog tikrai nepasikeičiau – esu lygiai tas pats žmogus, dar visai neseniai sėdėjęs ant Graikijos rinktinės atsarginių suolo“, – po pirmadienio triumfo kandžiai savo buvusius darbdavius prisiminė C.Ranieri.

Kalbėdamas apie kitą sezoną, treneris neslėpė, kad pakartoti šių metų pasiekimą „Leicester City“ bus neįmanoma.

Tai buvo tokie metai, kurių tikrai nepakartosime. Ateinantį sezoną galbūt kovosime dėl vietos pirmajame dešimtuke.

„Liksiu Lesteryje. Tai buvo tokie metai, kurių tikrai nepakartosime. Ateinantį sezoną galbūt kovosime dėl vietos pirmajame dešimtuke. Norėčiau matyti šios komandos augimą ir tuo būčiau patenkintas“, – ramiai kalbėjo specialistas.

Džiugią naujieną, jog Londono „Tottenham Hotspur“ nesugebėjo įveikti „Chelsea“, C.Ranieri išgirdo skrisdamas iš Italijos, kur vakarieniavo su savo motina.

„Jie puikiai žaidė iki pertraukos ir užtikrintai pirmavo, tad buvau truputį nusiminęs, tačiau po Gary Cahillo įvarčio pamaniau, jog galime sulaukti šventės. Neslėpsiu, po išlyginamojo įvarčio pradėjau švęsti“, – šypsojosi italas.

Titulą Lesterio klubui netiesiogiai įteikusio „Chelsea“ vyriausiasis treneris Guusas Hiddinkas iš karto po lemtingų lygiųjų pasveikino C.Ranieri su istoriniu trofėjumi.

„Iš karto po rungtynių sulaukiau Claudio skambučio. Jis padėkojo man už puikų komandos žaidimą, ypač antrajame kėlinyje. Pasveikinau jį su čempionų titulu. Nemačiau trenerio akių, tačiau jo balsas labai drebėjo. Jis man padėkojo gal penkis kartus“, – atskleidė G.Hiddinkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas