Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lemiamą baudinį atrėmęs „Trakų“ didvyris T.Švedkauskas: „Žinojau, kur jis muš“

„Trakų“ futbolininkai vaikščiojo labai plonu ledu, o kai 85-ąją minutę į jų vartus buvo skirtas baudinys, situacija tapo kritinė, tačiau tuomet komandą išgelbėjo vartininkas Tomas Švedkauskas. 24-erių metų marijampolietis sugebėjo atremti Sergejaus Kisliako muštą baudinį ir Europos lygos pirmojo kvalifikacinio etapo mače su Pavlodaro „Irtyš“ padovanojo „riteriams“ lygiąsias.
Tomas Švedkauskas
Tomas Švedkauskas / fkt.lt nuotr.

Ketvirtadienį LFF stadione vykęs mačas baigėsi 0:0, tad visi svarbiausi įvykiai spręsis po savaitės prie Irtyšiaus upės krantų.

T.Švedkauskas prieš penketą metų buvo laikomas vienu perspektyviausių Lietuvos futbolininkų ir net penkis sezonus priklausė vieno geriausių Italijos klubų „Roma“ akademijai.

Nors Apeninuose suvalkiečio karjera nesusiklostė, ketvirtadienio vakarą jis vėl skambiai priminė apie save.

„Manau, kad rezultatas dėsningas. Rungtynių pradžioje jie turėjo iniciatyvą, tačiau vėliau žaidimo ritmą kontroliavome jau mes. Progų turėjo abi komandos, bet jomis nepasinaudojo. Dabar viskas spręsis atsakomajame mače“, – rungtynes analizavo „Trakų“ vartininkas.

– Tapote rungtynių didvyriu, atrėmęs baudinį dvikovos pabaigoje. Ar prieš rungtynes analizavote priešininkus, kur jie galėtų smūgiuoti tokiu momentu? – paklausėme T.Švedkausko.

– Maždaug žinojau, kur jis muš. Spėjimas ir nuojauta pasitvirtino.

– Kokie jausmai užplūdo po šio epizodo?

– Emocijos, žinoma, kad buvo geros. Tokie epizodai yra labai svarbūs emociškai, bet svarbiausia, kad rungtynių pabaigoje, kai varžovai mus spaudė, mes išlaikėme teigiamą rezultatą.

– Ko reikia, kad Kazachstane „Trakų“ europietiška kelionė nesibaigtų?

– Manau, kad privalome ir toliau lygiai taip pat laikytis žaidimo drausmės. Norėtųsi pagreitinti kamuolio judėjimą bei šiek tiek agresyvumo ir sėkmės atakų pabaigose.

– Savo gynėjų veiksmais šiame mače likote patenkintas?

– Žinoma, kad taip. Nepraleidome įvarčio ir neblogai tvarkėmės. Visada galima sužaisti geriau viename ar kitame epizode, bet labai svarbu, kad turime lygiąsias ir dar nepraleidome įvarčio.

– Kokios buvo nuotaikos po rungtynių rūbinėje – labiau džiaugėtės ar liūdėjot?

– Jausmai dviprasmiški. Jei tą baudinį būtume praleidę ir dar rungtynių pabaigoje, nuotaikos tikrai būtų buvę prastos. Dabar rezultatas yra neblogas. Bet mes irgi turėjome neblogų šansų išplėšti pergalę.

– Ar varžovai kuo nors nustebino?

– Matyti, kad individualiai tai yra stiprių žaidėjų rinkinys, bet chaoso jų žaidime irgi matėsi nemažai. Buvo pora epizodų, kai „Irtyš“ futbolininkai ginčijosi tarpusavyje ir nežinojo ką daryti. Jiems šiuo metu nesiseka šalies čempionate, tad komandinė dvasia irgi turbūt pakritusi.

– Kas yra favoritas prieš atsakomąjį mačą?

– Abiejų komandų šansai yra lygūs.

Savo auklėtiniui antrino ir „Trakus“ treniruojantis Ispanijos futbolo specialistas Vicuna. Jo nuomone, atsakomajame mače Trakų ekipos šansai nėra prastesni nei kazachų.

„Rungtynės buvo labai sunkios ir lygios. Manau, jog baigtis yra dėsninga, nes abi komandos turėjo progų. Antrajame kėlinyje turėjome tikrai nemažai šansų, gaila, kad jais nepasinaudojome. Manau, jog antroji rungtynių pusė mums tikrai pavyko. Rezultatas 0:0? Neįmušėme ir dėl to truputį apmaudu, bet labai svarbu, kad ir nepraleidome. Dabar šios akistatos klausimas lieka atviras – viskas spręsis Kazachstane, tačiau šansų tikrai turime“, – kalbėjo „Trakų“ vairą visai neseniai perėmęs ispanas.

Paklaustas, koks galėtų būti sėkmės receptas atsakomajame mače, ispanas buvo įsitikinęs, kad jo auklėtiniams reikėtų laikytis tokios pačios drausmės, kaip ir Vilniuje.

„Esu patenkintas savo komandos pasirodymu. Matau, kad komanda kiekvieną dieną savimi pasitikimi vis labiau. Baudinys atremtas irgi tą parodo. Mes turime šansų ne mažiau nei varžovai“, – įsitikinęs Vicuna.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vicuna ir Virmantas Lemežis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vicuna ir Virmantas Lemežis

Visgi kazachų klubo paveikslas atsakomajame mače bus gerokai pasikeitęs. Pirmiausia dėl to, jog „Irtyš“ į Vilnių atvyko be savo atakų lyderio ir rezultatyviausio žaidėjo Gbolahano Salami. Nigerijos pilietybę turintis puolėjas negavo Lietuvos vizos.

Pavlodaro ekipos vairą neseniai perėmė buvęs Razgrado „Ludogorec“ strategas Dimitaras Dimitrovas, bet klubas dar nespėjo sutvarkyti visų registracijos formalumų, tad oficialiai Vilniuje svečiams vadovavo Oiratas Saduovas.

„Gražiame mieste, gražiame stadione komandos parodė gražų žaidimą. Rezultatas yra teisingas. Galėjome laimėti, nes turėjome įmušti baudinį, bet lygiai taip pat ir varžovai turėjo neblogų progų. Šis rezultatas mus tenkina, nes atsakomasis mūšis laukia namuose, bet nemanau, kad ten bus nors kiek lengviau. „Trakai“ jau šiame mače įrodė, kad yra labai gerai taktiškai pasirengusi komanda. Antrosios rungtynės, tikiuosi, bus kitokios. Pirmiausia dėl to, jog mums galės padėti pagrindinis puolėjas“, – vylėsi O.Saduovas.

Antrajame mače „Trakų“ laukia karštas sutikimas ne tik aikštėje. Anot trenerio, šiomis dienomis Pavlodare kepina 33-35 laipsnių karštis.

„Visgi žaisime vėlai vakare, tad tas karštis nebus toks nepakeliamas“, – šypsojosi „Irtyš“ strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas