Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lemtingą baudinį pramušęs H.Kane'as: „Dabar turėsiu su tuo gyventi“

Anglijos svajonės vėl dužo ir tai vėl nutiko dėl baudinio – šįkart ne serijoje po rungtynių, o antrajame kėlinyje.

Anglijos futbolo rinktinė 1:2 nusileido Prancūzijai ir nepateko į pasaulio čempionato pusfinalį, nors buvo per plauką nuo jo, kai 84-ą minutę komandos lyderis ir kapitonas Harry Kane'as stojo mušti savo antrojo 11 m baudos smūgio šiose rungtynėse.

Visgi patyrusio Londono „Tottenham Hotspur“ puolėjo kojos sudrebėjo – H.Kane'as šovė virš vartų ir Anglija išsigelbėti per likusį laiką nebesugebėjo.

Iš karto po švilpuko anglas pasirėmė ant vienos kojos ir ilgai spoksojo į žemę, kol galiausiai su ašaromis akyse buvo guodžiamas komandos vyr. trenerio Garetho Southgate'o.

H.Kane'ui, kuris antrojo kėlinio pradžioje pirmąjį baudinį realizavo nepriekaištingai ir pelnęs 53-ą įvartį pasivijo rezultatyviausią Anglijos futbolininką Wayne'ą Rooney, nepavyko nuginkluoti ilgamečio savo komandos draugo Hugo Lloriso, su kuriuo kartu žaidžia Londone, bet vakar atsidūrė priešingose barikadų pusėse.

„Nesu tas, kuris pernelyg daug galvoja mušdamas baudinius. Ruošiuosi jiems taip, nesvarbu, gaunu vieną progą ar dvi, – po mačo kalbėjo H.Kane'as. – Negaliu kaltinti savo pasiruošimo prieš ar per rungtynes, nes nesijaučiau skirtingai. Jaučiausi užtikrintai atlikdamas smūgį, bet nesugebėjau pataikyti taip, kaip norėjau.“

Su dviem įvarčiais planetos pirmenybes užbaigęs 29-erių puolėjas prisiėmė atsakomybę dėl nesėkmingo epizodo.

„Žinoma, dabar turėsiu su tuo gyventi ir priimti tai kaip smūgį. Bet ką mes galime padaryti, tai didžiuotis vieni kitais ir žinoti, kad šios komandos laukia šviesi ateitis“, – teigė anglas.

H.Kane'o nesėkmingas baudinys taps dar vienu įrašu skaudžioje Anglijos rinktinės baudinių istorijoje. Dėl smūgių nuo 11 m žymos anglai pernai netapo ir Europos čempionais, kai dramatiškai baudinių serijoje nusileido Italijai.

Savo ruožtu titulą ginanti Prancūzija pusfinalyje kausis su Maroku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas